Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

själslig gelé

Karin E JanssonUpp i ottan för att ta mig till tandläkaren för att laga det hål han hittade i onsdags. Jag är glad, fastän det är kaos på många håll. Både bra kaos och tråkigt kaos. Det snöar, fläkten funkar inte, det immar igen och jag gnuggar bilrutan med ärmen. Hittar en parkering, det blåser in snö under jackan. En vass sten i skon.

Tandläkarens trappuppgång luktar som farmors trappuppgång. Det plingar i mobilen, mail och missade samtal. Jag går in i hissen. Mina knän blir gelé. Hissen rör sig inte, och det luktar som hos farmor, ja som det luktade hos farmor, jag vet inte hur det luktar där nu. Jag upptäcker att jag inte har tryckt på knappen, jag vill ut. Det sticker i armarna. En svallvåg slår i magen.

Jag ringer Samuel. Det gick inte, viskar jag. Jag fick panik. Kom och hämta upp mig, säger han. Så följs vi åt.

En stund senare är jag tillbaka i hissen. Den här gången går det. I bilen väntar Samuel. Tandläkaren säger att livets mående är relativt, skrattar och säger att hans gudson skaffat flickvän i Australien. Vad i hela helvete ropar han, och skrattar igen. Vi pratar jobb, skomakare bliv vid din läst, och vi skrattar båda två. Hålet lagas, jag betalar och åker hem.

Ibland behöver man hjälp, ibland behöver jag hjälp. Ibland blir knäna gelé. Ibland är själslig gelé rimlig gelé.