Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Erik Haags snopp

Karin E Jansson

Igår var det premiär för säsong två av Historieätarna, succéserien på SVT, där vi får följa Lotta Lundgren och Erik Haag där de lajvar olika tidsepoker och äter maten som hör dessa till. Jag såg för några år sedan den brittiska förlagan, The Supersizers, och jag gillar verkligen konceptet. Historia, mat, och lite fear factory i form av äckel. Jag såg nog alla avsnitt av förra säsongen Historieätarna, men intresset mattades av mot slutet. Ändå var jag orimligt peppad på gårdagens säsongspremiär. Det blir lätt så när alla andra också är peppade.

Så satte programmet igång. Och jag hade uppenbarligen missat nåt, för visst var det en repris? Jag surfade in på TV-tablån, och nej den hävdade att det var ett nytt avsnitt. Men hade jag inte sett detta tidigare? Hur Lotta och Erik i början av avsnittet ska klä om i tidstypiska kläder, och när Erik Haag, likt en nöjd femåring, tvingar sin nakenhet på kostymören? Hur han raskt drar ner byxorna, hon säger nej, det behövs inte, hur han observerar kostymörens förlägna blick, och förnöjsamt vrider på huvudet och tittar in i kameran. Jodå, Erik Haag har en snopp! I början på varenda jävla avsnitt. 

Jag tycker inte nakenhet är skamligt. Men jag tycker inte det är lika roligt som Erik Haag tycker. Och definitivt inte på bekostnad av en kvinna som försöker utföra sitt jobb som kostymör. Hon kanske tycker det är helfestligt att om och om igen få se Erik Haags snopp på Erik Haags villkor, och då är det ju inga problem. Eller så tycker hon inte det. Och då är det ett problem.