Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Alkoholen / Water it is

Karin E Jansson
Vin är gott! Och en iskall öl! En klirrande drink med citron och sugrör. Slurp!Men inte såhär gott. Jag är överkänslig mot alkohol, all alkohol. Jag kan aldrig förutspå när det ska slå till, men ibland när jag dricker har mitt ansikte blommat ut i 50 nyanser av allergisk reaktion. Det påverkar inte andningsvägarna, så det är inte livsfarligt på nåt sätt. En annan bieffekt har varit ont i kroppen, särskilt axlarna och armarna. Och det har blivit allt oftare jag får den här reaktionen. Vad gör man av detta då? 

När jag var i 20-årsåldern var alkohol viktigt. Det var viktigt att få bli full ibland, och det var alkoholens funktion och syfte. Gradvis ebbade det behovet ut. Vin, öl och drinkar gick över till att vara något som är gott. Men det är inte viktigt. Så därför var det ett enkelt beslut att sluta dricka alkohol. Några månader har gått, och jag saknar det inte. Blir jag skitsugen nån gång får jag väl väga det mot den eventuella risken för ett blossande ansikte. Men det vette faen vad det skulle vara. Änglasprit med bladgulds-strössel och is från arktisk medeltid. Nä, förmodligen inte. Water it is.