Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Hata gärna andra, bara du inte hatar mig?

Karin E Jansson

Igår befann jag mig i olustigt sällskap. Ja på www det vill säga, på Facebook närmare bestämt. Jag hade gett mig in i en tråd bestående av Centerpartister som höll med varandra. Jag höll inte med. Hursomhelst.

Plötslig dyker hen upp. Ett namn som klingar bekant. Den lokala Centerpartisten som vi förfasat oss över hemma i soffan. Hen som flörtar med SD. Som på twitter tycker att en man med främlingsfientliga åsikter, beväpnad med järnrör, är "på rätt sida om den politiska skalan". "Den perfekta grunden i en fin kärnfamilj".

Jag är rädd för SD. SD hatar och hotar. Jag är inte rädd för Centerpartister. Mitt blod brusade. Nu ville jag veta hur de ömma orden för en av vår tids största faror motiverades.

Det blev såklart obekvämt, precis som det borde bli. Och jag fick svar på min fråga, på frågan hur i helvete det är okej att hylla en sverigedemokrat. Svaret var enkelt: 

Jag utgår från hur han pratat med mig och inte med/till någon annan. 

Hata gärna andra, bara du inte hatar mig?

I söndags lyssnade jag på Jonas Sjöstedts sommartal. Han berättade om hur en groda som kastas i kokhett vatten omedelbart försöker ta sig ur. Men en groda som sätts i behagligt vatten, som långsamt sjuder till kokpunkten, sitter kvar. Sverige sjuder.