Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Ömsinta strykningar och hårda slag

Karin E Jansson
Den kanske mest uttjatade sanningen är att vi alla är unika. Ja, vi hör den ofta, men det är en sanning. Vi föds med en personlighet, och sen kommer resten från vår omgivning. Vi har alla påverkansmakten att forma varandra, genom ömsinta strykningar, eller hårda slag.

Min bästa väns tio-åring är fantastisk. Han är eftertänksam, känslig, social och påhittig. Bär världen på sina axlar, och har alltid något snällt att säga. Gråter över orättvisorna i världen, och skrattar så han kiknar när livet bara är sådär härligt att man dånar. Han är stor, men liten. Han är bara tio.

Vi håller med om allt. Bekräftar honom. Han är A. En unge som man knappt tror är sann!

Och sen är han en weirdo också. Onormal. En nobody. En sån där som inte får vara med. Ja, det är vad killarna på skolan säger. Och de är ju också med och formar honom. De "fina och välfungerande killarna" (citat skolan). Han är en sån som får ställa sig på alla fyra, så de andra kan skjuta fotbollar på honom. Som är bög, för bara bögar har nagellack. Och som har en mamma som är en hora. 

Han vet nog inte riktigt vad en hora är. Han vet vad en bög är, och förstår inte varför det skulle vara något dåligt. Men allt det andra. En klump i magen som inte försvinner.

Och när A säger, låt dom hålla på, jag har vant mig. Då krampar själen.

Skolan har en chans nu. Vi har unleashed the fucking fury, och det finns bara ett alternativ. Ordna. Omedelbart.

Och så pratar vi med våra barn. Pratar med dom om möjligheten att forma varandra. Om ömsinta strykningar och om hårda slag.