Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Gulligaste ever!

Karin E Jansson

Senaste dagarna har det på www cirkulerat ett tidningsurklipp, där en ung kille uttrycker att han är feminist och att han tycker att män och kvinnor ska ha lika mycket i lön.

Ungefär 100 gånger har jag nu sett detta urklipp delas i olika sociala medier, med massiva hyllningar. "Det bästa jag läst", "[pojkens namn] for president!" och "Gulligaste ever!!".

Nej, detta är inte det gulligaste och bästa jag läst, och bara för att någon tycker jag förtjänar lika mycket i lön som en man får han inte min röst som framtida president.

Missförstå mig rätt, jag tycker ett uttalande som "Jag är man och feminist" självklart är positivt, och det gör mig glad. Men jag tänker inte dela ut nån guldmedalj för det. Det är alltså reaktionerna, och inte pojkens uttalande, som jag blir förvånad av. Borde inte detta vara en självklarhet? Varför är en man/pojke som uttrycker feministiska idéer automatiskt bäst i världen? Hur länge ska kvinnor förväntas hylla män för något som kan tyckas vara en självklarhet?

Eller så är det bara jag som är gnällig. Samuel, min make, har aldrig våldtagit mig. Jag kanske borde baka en tårta åt honom. Och ge honom en applåd. Tack Samuel för att du aldrig våldtagit mig, gulligaste ever!!