Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

DIY: Sy en kaftan!

Karin E Jansson


Några bloggläsare har hört av sig och vill veta vilket mönster jag använder mig av när jag syr en kaftan/kimono.Mönstret har jag ritat själv, och det är busenkelt!De här är delarna som behövs. De här måtten är den storlek jag syr den i, jag är en XL och vill ha kaftanen ganska fladdrig. Kanske har du en lös tshirt som du gillar passformen på? Mäta hur bred den är över ryggen, och där har du bredden på bakstycket. Längden bestämmer du själv. När jag syr den 90 cm lång räcker den till ungefär mitten på låret, och jag är 175 cm lång.
Tyget bestämmer du såklart själv, men mitt tips är att välja ett lite silkigt och fladdrigt, då faller den snyggt!När du klippt ut alla delar syr du ihop framstyckena med bakstycket, med avigsidan utåt.

Sy fast ärmarna, fortfarande på avigsidan. Den här längden på ärmarna räcker ungefär ner till armbågen på mig, men det är lätt att korta av den senare.Sen syr du ihop kaftanen i sidorna.Nu är det dags för kantbandet som ska sitta längst med öppningen.Pressa tyget dubbelt.Här kommer den pillrigaste delen. Nåla fast kantbandet, och sy fast.Fålla ärmarna och nertill, och sen är den klar!