Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Världens bästa paj - kantareller, rödlök, spenat och VB-ost!

Karin E Jansson

Ägg i deg. Ungefär så tycker jag om paj. Men det finns en paj jag gillar, och den svängde jag ihop idag, då vi är bjudna på kräftskiva. Kantareller, rödlök, spenat och västerbottensost, kan ju inte bli annat än bra.


Först gjorde jag degen. 4 dl mjöl, 150 gram smör och en tesked salt åkte ner i mixern. När det smulat sig mixade jag i 4-5 matskedar vatten. Sen fick degen vila i kylen.


Under tiden förvällde och stekte jag 200 gram spenat, ihop med 3 hackade rödlökar och en tärning grönsaksbuljong.


En näve torkade trattkantareller förvälldes i en kvart.


Och stektes i smör ihop med ungefär 300 gram färska kantareller.


Pajskalet gräddades i 15 minuter i 200 grader.


I med fyllningen.


Och på med en blandning av 3 dl mjölk, 3 ägg, 200 gram riven Västerbottensost, salt och peppar.


Och efter 35 minuter i 175 grader så var härligheten klar.

Skittråkigt var det att göra den, jag hatar verkligen att laga mat, men det ska bli roligt att äta upp den. Heja mig!!