Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

En uggla

Karin E Jansson
Har jag berättat om min uppkörning? När jag tog körkortet.

Jag var 22 år och skitnervös. Den medelålders kvinnan, kontrollanten, satt i passargerarsätet med ihopsnörpt mun. Hon antecknade i ett block, och öppnade bara munnen när hon gav kommandon. Höger, vänster, här kan du vända.

Körningen gick bra, jag kunde ju köra, men tystnaden gjorde mig tokig. Fick man prata? Eller bröt det mot reglerna? Säkert! Eller va?! Jo, jag var tvungen, bara nåt litet, men vad? 

Jo, jag håller ju på med fågelskådning, hörde jag en röst säga. Det var min röst. Va? Hade jag just sagt att jag höll på med fågelskådning?! Vad i helvete helvete HELVETE. Varför hade jag sagt det?! Det var så långt ifrån sanningen jag kunde komma, aldrig i hela mitt liv hade jag sysselsatt mig med fågelskådning. Jag var ju totalt ointresserad av fåglar, kunde knappt skilja en kråka från en skata. 

Sätet bredvid knarrade när hon långsamt vände sig mot mig. Fågelskådning? sa hon. Mitt hjärta dunkade och jag fortsatte stirra på vägen framför mig. Jaha, vad har du sett då? fortsatte hon. Inte nyfiket undrande, utan utfrågande.

All min mentala kraft jobbade febrilt. Ett svar. Ett svar, nu!

En.. en uggla.

Hon tittade på mig, och vände sig sedan tillbaka och tittade framåt hon med. Vi sa inget mer.

Jag klarade uppkörningen.