Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Avslöjat! Så mycket väger kändisarna!

Karin E Jansson


Bilder från tidningen Frida, "Sveriges största tidning för unga tjejer".

Det är viktigt att som tjej vara vacker. Så om det är nåt jag skulle vilja lära Sirpa, min älskade systerdotter, mitt barn, så är det att hon är vacker oavsett vad hon har för kroppstyp eller vikt. För vacker, det ska hon vara. Jag skulle också vilja lära henne, i samma andetag, vad kändisar har för kroppsvikt, så hon kan jämföra sig själv med dom.
You go girl!

Detta gör mig så ledsen. Under flaggen You go girl spär tidningen Frida på vikthetsen bland unga tjejer. Det spelar ingen roll vad du väger, och det illustreras bäst genom att skriva ut kändisars vikt. Att de inte ser det bakvända i resonemanget?! Varför tillåts det täcka ett helt uppslag om det är så irrelevant?

Jo, för att det går att tjäna pengar på unga tjejers osäkerhet. Och för att bibehålla patriarkala strukturer måste vi börja smula sönder tjejerna tidigt. Till exempel i Sveriges största tidning för unga tjejer. You go girl, in i badrummet och ställ dig på vågen!