Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Mobbing

Karin E Jansson

Telefonen hade ringt, jag hade rusat in i mamma och pappas sovrum, och nu stod jag där vid deras skrivbord med luren tryckt mot örat. Höll andan, och trasslade in pekfingret i telefonsladden. Ute var det sol.

Fy fan, du är så jävla ful Karin, tror att du är nåt. Så jävla pinsam. Två röster som ett hagelregn. En lite släpig och mörk, Sandra. Och så en ettrig gäll, hennes kompis.

De gick en årskurs över mig, i åttan. Vi hade egentligen aldrig haft med varandra att göra, men jag hörde direkt att det var Sandra och hon den andra, som jag inte minns namnet på. Varför de valde mig, att leta upp just mitt nummer, är fortfarande ett mysterium. Men nu var de inne i mitt hem, i min mamma och pappas sovrum.

Orden smattrade, de pratade i mun på varandra. Ibland skrattade nån tredje till i bakgrunden. Det var som att de hetsade varandra att komma på värre och värre saker att säga. Haha, du har så jävla äckliga finnar i pannan, sa hon den ettriga. Handen åkte upp, och kände efter. Och jag höll andan.

Nån gick förbi ute i hallen. Mamma eller pappa förmodligen. Jag tryckte telefonluren ännu hårdare mot örat, ingen annan fick höra. Orden fick bara gå in i mig. De skulle fråga, och jag hade inga svar. På varför jag var ful och pinsam. 

De ringde aldrig igen. Jag vek undan i skolan, vände bort blicken. Och kände på min panna, om den var äcklig eller inte.

En gång hände det, och det sitter kvar ändå. Hur hade det varit om det hände två gånger? Eller tio? Eller en hel skolgång.