Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

"Kvinnokroppen törstar efter ord. En mans ord."

Karin E Jansson

Kvinnokroppen törstar efter ord. En mans ord.

Jag gissar att många känner igen det jag citerar. Danska Thomas Blachman i sitt nya TV-program, där han ihop med en gäst diskuterar kvinnan och kvinnans kropp, genom att nakna kvinnor, en efter en, tysta och nollställda, placeras framför männen i soffan.

Jag pallade inte att se hela klippet. Mitt intresse slogs av de första sekunderna. Kvinnokroppen törstar efter ord. En mans ord. Inte kan det där spegla nån typ av verklighet, va? Inte finns det väl män som tror att min kropp törstar efter deras ord?

I min ungdom var jag väldigt utåtagerande. Jag tog varje strid. Jag satt där på fester och argumenterade med idioter långt in på natten. Frustrerad så att tårarna sprutade. Idag pallar jag inte med det. Jaha, du är dum i huvet? Hej då. Jag har aktivt valt bort skiten, skit i form av män som sett det som sin uppgift att värdera mig.

Mäns tankar och åsikter om min kropp rör mig inte i ryggen. Den enda som behöver gilla min kropp är jag själv. Och jag älskar min kropp.

För några veckor sedan publicerade jag ett blogginlägg med en bild på min mage. Essensen i det korta inlägget var - det är du som  bestämmer vad din kropp är värd. Jag fick 76 kommentarer till inlägget. Kommentarer som Tack för inspiration och styrka och Det du gör är viktigt och bra och jag älskart! Och en kommentar som löd Det där var ingen snygg mage /Olof.

Olof trodde att det spelade nån roll vad han tyckte om min mage. De finns på riktigt. 

Hej då Olof och Blachman, det var tråkigt när ni kom, men roligt när jag gick.