Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Lilla Sushi-skolan

Karin E Jansson

Jag älskar sushi. Jag har länge sett det som en rätt okomplicerad mat. Man köper den (lagar? vasadu?), och äter den. Men nej, tydligen finns det en hel rad ritualer som gäller kring sushi-ätande. Så här kommer den, Lilla Sushi-skolan!Besöker du sushi-restaurang börjar du med att skrika, tillräckligt högt så att dom även hör dig bak i köket; DET HÄR ÄR MIN SUSHIRESTAURANG!!Steg två är soyan. Var ett bra sällskap och häll upp även till dina bordsgrannar.Smaka sedan av allas soya, och konstatera att det blev lika gott för alla.Nästa steg är pinnarna. Jag har tidigare trott att de ska användas som nåt slags gripredskap. Nej.Likt en 1800-talslärare använder du pinnarna för att markera vilka bitar du tänkt äta, och snärtar till andras fingrar om de kommer för nära.


Nu är dags att ta sig an maten. Börja med att lokalisera vad på tallriken som har högst kilopris, i detta fall laxen. Ta av laxen från riset och marinera i soyan i ungefär en minut.Plocka upp.Lägg på tork i ca en minut. Under tiden hinner du påbörja marinaden av laxbit nummer två.


Ät och njut! Mums!