Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Trosor, komplimanger och Nellie Olsen.

Karin E Jansson

Här kommer del 2 av svaren till frågestunden.
karin selin skrev
hej namne! vad är grejjen med rymden?
Rymden är min religion. Ett vakuum och en oändlighet på en och samma gång. Den ger mig lugn och gör mig livrädd. Tillåter mig sväva ut och sätter mig på min plats. Hatkärlek!

vilka ställen i umeå befinner du dig helst på?
Hemma på Herrgärdan, annars åker jag gärna utanför stan, till naturen. Tavelsjö, Obbola och till och med Vännäs, jo det är sant!

frystorkad mat ja eller nej?
JA!

om baronen skulle gestaltas som tatuering på din kropp hur skulle den se ut då?
Precis såhär:

vilka skor skulle du vilja äga?
De här från Matiko. Bland annat.

vad förenar dig med dina syskon?
Kärlek och blod.


S.W undrade
Topp fem: de bästa komplimangerna du någonsin fått?
Kan inte komma på fem komplimanger, men om nån säger att jag är rolig eller smart blir jag glad, för det stämmer ju.


Jorun undrade
Om du skulle rekommendera en tv-serie att plöja igenom på dvd, vilken skulle det bli? Helst en lång berättelse, alltså hellre "Brottet" än "CSI Miami".
Walking Dead, Bron, Pestens tid, Twin Peaks, och min favorit Human Remains (som man eg kan se som fristående avsnitt). Och såklart Lilla Huset på Prärien.


Fanny undrade
Tips på bra trosor som verkligen täcker rumpan och sitter bekvämt?
Bakgrunden är den här:
Jag är så trött på att alla trosor man hittar i butikerna bara täcker halva rumpan och att trosorna sedan glider omkring och skaver varje gång man rör sig. Och jag tycker att bekväma (och tillräckligt stora!) underkläder är varje kvinnas rättighet. En kvinna i storlek 0 finns inte men ändå fortsätter samhället/normerna/reklamen att försöka pressa in oss kvinnor i för små kläder. Tänk att det faktiskt heter så i USA. Size zero.
Vi har väl alla upplevt att en kvinna inte borde ta (för) mycket plats. Det finns många sätt att förminska kvinnor. För vem känner sig inte obekväm och alltför stor om till och med ens egna underkläder är för små?
Tack för en skarp och inspirerande blogg och för alla roliga historier som du delar med dig av!
/Fanny
Ps. Andra får gärna tipsa om trosor också. Och alla ska läsa Caitlin Morans bok "How to be a woman".
Jag kan relatera! Ser att du redan fått tips bland kommentarerna. Jag köper alltid trosor på Kappahl eller på Lindex. Bomull ska det vara, så fiffan får andas, och så knepet - köp 2 storlekar större än vad du normalt har nertill. Underkläder tvättar man ju varmt, så de kommer alltid krympa. När jag köpt trosor i min "riktiga" storlek är de lagom till Sirpa efter några tvättar, det är ju vansinne! Nä, så köp rejäla, och när du hittat en modell du gillar, köp på dig ett lager.


Anonym skrev
Vad tänker du om antidepressiva? Jag äter dom och är rädd för dom.
Jag tycker det är jättebra att det finns antidepressiva! Självklart hoppas jag att alla som får det utskrivet också får annat stöd, samtalsstöd, samt bra uppföljning av hur medicinen fungerar. Varför är du rädd för dom? Kram!


Linda undrade
Måste jag vänta tills i morgon innan jag gör chokladmoussen jag ska bjuda på till efterrätt? Kan jag göra den ikväll eller får den då en hinna på sig?
Oj då, nu kom ju detta svar lite sent, men för framtida situationer vill jag trycka på att om jag blev bjuden på chokladmousse skulle eventuell hinna vara det sista jag skulle tänka på. Och skulle jag bjuda nån på chokladmousse och de rynkade på näsan åt en liten hinna, så skulle jag rycka tillbaka den och skrika MER TILL MIG DÅ!


Anonym undrade
Berätta mer om bröllopet, vad har ni tänkt, hur ser inbjudan ut, hur tänkte ni duka, kommer du rida in på en bälta, etc etc? Och hur ser inspirationslistan ut? 
Vi har inte hunnit med så mycket än. Vi har börjat sätta ihop en gästlista (gissar att vi kommer bjuda ca 120 pers), vi har bokat lokal och jag har köpt tyg till min klänning. Och ja, skorna har jag köpt, guldglittriga! Jag vill gärna ha rökmaskin, men vi får se hur det blir med det.  Det kommer i alla fall bli bad och minigolf, om vädret tillåter. Och karaoke!
grön klänning blir det!


S skrev
Bästa Karin!
Hur vet jag när det är dags att bryta upp från 9 till 5-jobbet (där jag har trygghet, hyfsat bra lön och trivs rätt bra men saknar något visst) och följa min dröm? Hur vet jag vilken dröm som är den rätta? Mina drömmar brukar växla efter några år... Och hur stor är risken att drömmen blir ett annat drygt jobb eller att jag blir utblottad?
Jag har alltid varit en drömmare, men har de senaste åren börjat vakna upp och ta för mig allt mer av världen. Var drar man gränsen? Mitt nuvarande jobb får jag aldrig tillbaka om jag lämnar det - hade tur som fick det från början.
Det är dags nu! Det saknas ju nåt! Jag har ju både kakan kvar och äter den samtidigt - jag jobbar 60% avlönat jobb, och resterande tid ägnar jag åt att bygga upp mitt eget företag. Hör om du har möjlighet att gå ner i tid, eller om du kan få tjänstledigt. Kastar man sig ut i tomma intet kan det bli för läskigt. Så försök hitta den där varianten där du gradvis låter det roliga få ta mer och mer tid.
Jag tjänar ju inte särskilt mycket pengar, men jag har ju så jefla roligt!


Kajsa undrade
Har du bra självförtroende? Tips till den som kanske inte har det?
Ja, oftast, även om det vacklar ibland. Oftast handlar det då om arbetsprestation.
Först måste man bestämma sig för att man är bra. Tycker man inte att det stämmer så måste man plocka isär det hela, vad är det jag ogillar? Och varför ogillar jag det? Ogillar jag det hos andra? Bör jag förändra på det? Oftast är det hittepåsaker man fått för sig, som att man ska få alla rätt på proven, ha smala lår och aldrig vara ledsen. Plockar man isär osäkerheterna ser man ofta det orimliga i det, men det kan krävas träning. Sen bara bestämmer man sig. Jag är bra, hurra!