Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

MEN VAD ÄRE FRÅGAN OM?????

Karin E Jansson

En sen natt för typ tio år sen låg jag i en kompis soffa, och såg i vanlig ordning på Cops. Polisen hade blivit kallad till en avlägsen plats utanför stan, då någon ur allmänheten hade hittat en mystisk säck liggandes i ett dike, men inte vågat öppna den. Givetvis väcktes jag ur min halvdvala och satte mig upp i soffan med en sådan snärt att det sa sproiiiing, med ögonen vidöppna.

Sedan bröts det för reklam, och jag räknade reklamsekunderna av glada tvättmedelskvinnor och blått mensblod, och så var Cops tillbaka. Ja, vi ska åka ut till ett barslagsmål nu, blabla. Va? VA? VAVAVA??? VAD HÄNDE MED SÄCKEN DÅ???

Jag fick aldrig veta, och har under dessa tio år ägnat ca åtta månader effektiv tid till att fundera på vad som fanns i säcken.

Och så kommer detta:

Museum låser in säck med förbannelse

Ett museum i Norge har tvingats låsa in en säck som det sägs vila en förbannelse över.
”Den som öppnar säcken – den ska det gå illa för.” Med den varningen lämnade en man vid namn Einar Mathisen Nordfjellmark in säcken hos Velfjords hembygdsmuseum. Det skriver NRK.
Det var 1949 som Einar Mathisen Nordfjellmark lämnade  den hårt ihopbundna säcken som vid tillfället var 150 år gammal.
Säcken hängdes upp på en vägg i museet och blev snabbt ett dragplåster. Säcken öppnades heller inte.

Körde i diket
Det finns historier om hur illa det kan gå för alltför närgångna personer. Enligt NRK var det en lärare som besökte museet med sin klass. De hade klämt på säcken för att försöka komma på vad som fanns i den. På vägen hem körde läraren av vägen, utan att skadas.
Tidigare i höst gjorde NRK ett reportage om säcken. Flera personer hörde av sig och ville öppna säcken. Hembygdsmuseet har därför tvingats att flytta säcken till ett hemligt ställe och låsa in den i ett kassaskåp.
En som hörde av sig ville röntga säcken eftersom han misstänkte att de innehöll de stulna franska kronjuvelerna från 1800-talet.
Det är ännu oklart hur länge säcken med förbannelsen förblir inlåst.Einar Mathisen Nordfjellmark, ditt jävla geni.