Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Antihjälte

Karin E Jansson


Att vara en förebild förutsätter att du har en tydlig bild av hur en bra människa är. Det är ganska enkelt. Sen måste du tycka att den bilden är viktig. Och sen förmedlar du det.

När jag började skriva Karins Konstgrepp, innan jag hittat formen för min blogg, så framträdde en bra människa. En stereotypt bra människa. Ni vet, en sån som åker på spännande utflykter, har hög moral, lagar goda lasagner och är snygg även när hon rensar hårslem ur badrumsavloppet.

Varför blev det så? Ja, jag gissar det berodde på att jag såg mig omkring, såg vad som var framgångsrikt, och att jag ville sålla mig till den skaran. Men det föll sig inte naturligt, det krävde planering, ansträngning. Och är det nåt som skär i min kropp så är det onaturlig ansträngning. Typ som spinning. Och foundation på skogspromenaden. Så sakta sakta började jag rucka på bilden jag skapat. Ja, skapat. Lät emellanåt en dammtuss få vara med på bild. Både på riktigt och symboliskt. Och möttes av.. hurrarop!

Ja, det var ni som hejade på. Som fick mig att göra Konstgreppet till mitt och inte andras. Och fy fan så skönt det är att släppa den där tunga resväskan med vällagade lasagner, franska draman och uppsökandet av vinklar som får magen att se smal ut. Ni tyckte jag var bra ändå. Till slut trodde jag på det själv.

Att inse att halvdan inte alls är halvdan. Att man kan vara precis lagom bra! Och att man bestämmer själv vart på skalan man ligger.

Jag har sällan alla svaren. Jag är sjukt lat när uppgiften är tråkig. Jag ser hellre Jerry Springer än SVT Dokumentär. Jag har lurviga ben och perfekt eyeliner. Jag letar hellre pormaskar på min killes rygg än skuttar hand i hand på en sommaräng. Jag är skitbra på Flora & Fauna men skulle inte kunna räkna upp Afrikas länder även om jag fick en miljon. Jag är hellre hemma än på fest. Ibland är jag skitsnygg, ibland är jag illaluktande. Jag äter hellre fiskbullar än ostron. Jag har nån typ av gegg i badrumshörnen. Kanske att jag tar bort det nästa vecka, kanske inte.