Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Gubbar som visar att dom bestämmer

Karin E Jansson

Han hade nog bara några år kvar till pension. Biologiläraren, som pratade med tillgjord bebis-röst, och som hade ett vitt skägg. Jag hade börjat sjuan, och satt längst fram, närmast fönstret. Ämnet var sexualkunskap. Jobbigt, och kanske lite fnissigt. 

Plötsligt stod han framför mig. Karin, sa han. Berätta vad du ser på bilden. Och så vecklade han ut en tidning på bänken framför mig. Det var en svartvit, tummad tidning. En porrtidning. Nej nej nej, skrek jag inombords. På uppslaget framför mig, en kvinna med särade ben, och en man med ett svärd. Ett svärd som han penetrerade kvinnan med. Fast penetrerade, det ordet kunde jag nog inte. Men jag hann se allt som utspelade sig på bilden innan jag snabbt vek undan blicken. Berätta, sa han igen. Berättade vad du ser på bilden. Mina kinder blossade och det ilade i magen. Ungefär som när man ramlade med cykeln. Iskylan i magen samma sekund som man insåg att man föll.

Klasskamraterna sträckte på sina nackar, ville se vad det hela handlade om. Jag, jag vet inte, svarade jag. Berätta bara vad du ser på bilden, upprepade han. Han var läraren. Och han ställde en fråga.

Det är en kvinna. Som ligger ner. Och, och en man. Och ett svärd. 

Jaha. Vad gör han med svärdet?

.... Han.. han stoppar in det i henne. Blodet rusade, min röst var svag, så svag. Han förstod att jag inte skulle säga mer, och ryckte undan tidningen.

Lektionen fortsatte, men jag hörde inte ett ord. Satt med huvudet nerböjt. Blickstilla. För hade jag öppnat munnen eller rört på blicken hade jag börjat gråta. I klassrummet.

Jag vaknade till liv mot lektionens slut. Mannen med bebisrösten och porrtidningen stod återigen framför mig. I handen hade han en tub glidmedel. Den luktar inget alls, sa han. Han ville att jag skulle lukta. Jag gjorde inte en ansats till att röra mig, så han sträckte fram tuben mot min näsa. När jag drog in luft, tryckte han till tuben. En stor klick glidmedel på min näsa. Jag strök snabbt bort det med baksidan av handen. Han skrattade. Och jag skämdes.