Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Jag gav hängbrösten ett ansikte

Karin E Jansson


Em
Tre av dina egna blogginlägg som du är Extra stolt över/gillar?! Vad fick dig att börja blogga?
Hängbröst, om det elände som veckotidningar genererade under min tonårstid. Inlägget fick en oerhörd respons, vilket var både beklämmande och roligt.
Evolutionens lyxprodukt är ett annat inlägg jag känner mig väldigt nöjd med. Jag gillar allt som har med evolutionen att göra.
Jag kan inte förstå allt får bli det tredje inlägget jag gillar, eftersom den beskriver nåt jag starkt ogillar, och eftersom jag ofta gillar att ogilla saker.

Jag kan inte riktigt säga varför jag började blogga. Men jag vet att jag bara nån vecka innan jag startade den skrev en status på facebook, där jag lovade dyrt och heligt att jag skulle då minsann aldrig börja blogga. Tur att jag är en sån som ljuger emellanåt.


Unknown
Har du känt att karriär och pengar spelat roll? Jag menar, har du känt pressen att prestera och bli mer? Hur hanterar du sådant? Går ut gymnasiet i sommar och är så förvirrad över att mina utbildningsmål inte innebär feta plånböcker och high-life.
Jag tror jag får dela upp frågan i två delar, för prestation och pengar har kommit att inte höra ihop i mitt fall. Pressen att prestera och att bli mer känner jag, och jag tror ärligt talat det kommer från mig själv. Och jag tror att livet går ut på att bli mer och utvecklas, men börjar vi ta in andras definitioner av vad "mer" innebär, ja det är då vi går in i väggen. Jag har läst väldigt mycket på universitetet, men på en institution som inte direkt är känd för sina höginkomsttagare. Jag ser det som en investering i mig själv, snarare än en investering i min plånbok.

Jag har lyxen att leva ett sådant liv där jag kan sätta pengar i andra hand, efter nöje. Ekvationen är egentligen enkel:
Mycket arbete --> Mycket pengar men lite tid till roligheter
Lite arbete --> Lite pengar men mycket tid till roligheter.

Detta förutsätter att vi inte sätter likhetstecken mellan nöje och pengar, och är förmodligen också en inställning som bara kan existera om man, som jag, alltid haft mat på bordet och en stort säkerhetsnät i form av vänners soffor. Don't get me wrong, pengar är ju hur roligt som helst, men är inte riktigt värt ansträngningen. Hej Karin! Jag passar på att fråga om ditt tandhalsband; hur gjorde du hål i tanden för att kunna fästa den i kedjan? Bad du tandläkaren att hjälpa dig, eller borrade du själv (och med vad)? /kråkan
Nej, tandläkaren tyckte jag var dum i hövve när jag sa att jag ville spara tanden, så det var inte läge att be om extratjänster med borrning. Därför fäste jag jag hänget genom att linda runt en ståltråd. Inte optimalt, men bästa lösningen jag kunde komma på.


Photobucket
Anonym
Kan du inte berätta lite om hur du tänker när du hänger med Sirpa (och lillebror)? Försöker du undvika ngt (tex alla miljoner "nej!" som lätt poppar ur munnen), försöker du peppa dem på ngt speciellt, försöker du lära dem krabban?
Jag försöker undvika att säga ja till allt, och det går sådär. Vissa saker vi gör vet jag att hennes föräldrar inte uppskattar, typ rita på väggarna och klippa håret på varann, och då måste jag respektera det. I teorin. Annars tror jag att vi har ett ganska bra utbyte när vi umgås. Vi får liksom båda två ta plats, och påverkar varandra. Men jag tar också rollen som vuxen, som erbjuder trygghet. Vi var på café häromdagen och fick sällskap av en högljudd grupp människor med intellektuella funktionsnedsättningar. Sirpa fick panik och gömde sig under bordet, vilket kanske inte konstigt när man aldrig tidigare mött människor som skriker rakt ut och skvätter kaffe över hela lokalen. Där fick jag möjlighet att göra ett aktivt val, så jag peppade henne att vi skulle fråga dom vad dom hette. Och när jag höll henne i handen vågade hon, och sen var det inte läskigt längre.
Krabban gör hon bättre än mig.


Märta
Vad heter sirpas lilla syskon?
Gustav!


Hur gör man den bästa chokladen?
Man köper den och äter den.
Hur lång tid tar det för Lille-Prins att göra sig i ordning på morgonen?
Ca fem minuter. Han ska sladda runt i vardagsrummet några varv, bajsa, och tvätta sig. Precis samma som för mig med andra ord.
Om du fick välja att spendera resten av ditt liv med en kändis, vem skulle det vara och hur skulle ni fylla ut all tid som finns i ett liv?
Hanna Widerstedt. Vi skulle prata. Jag är nyfiken på henne.