Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Ny tvångstanke

Karin E Jansson


Oftast köper jag min lunch på ett och samma ställe. För att ta sig in i gallerian går man igenom en snurrdörr, en så kallad karuselldörr. Alltid är det nån pensionär som hasar fötterna efter sig som kommer åt nån kant, vilket resulterar i att allt stannar upp tills pensionären dragit tillbaka foten. Klaustrofobin som hinner uppstå i ca 1,5 sekund har nu påverkat mig på så sätt att jag alltid gör en blixtsnabb överläggning över hur det vore att leva resten av mitt liv med de människor som kliver in i karuselldörren samtidigt som jag. Det är aldrig så att en viss typ av människa får mig att tveka och istället vänta tills nästa grupp människor går in, utan snarare får jag på de tre sekunder det hela tar arbeta fram ett strategi för hur jag och gubben som luktar illa ska komma överens.

Dessa egenskaper och ting ser jag gärna finns representerade om jag måste tillbringa resten av mitt liv i en glasbur:

-Feeder. Håller nån av personerna i en kasse från en mataffär känns det lite bättre. Helst ser jag att de har saker som möglar långsamt, då jag vid sidan om instängdhet är livrädd för mögel. Hårt bröd, läsk, fiskbullar i burk, ja det står jag mig på i några år.

-En själavårdare. (Kan kännas igen på att de ofta bär portfölj/portföljliknande väska, tror jag). Eftersom jag kommer börja skrika efter ca en minut i instängdhet kommer det behövas en själavårdare som kan lugna mig. I nödsituation tror jag att arten av själavårdare är helt oväsentlig. Jag kommer ty mig lika mycket till en sektledare som till en psykolog.

-En ungdom med ett Game Boy.

-Sjukvårdskunnig person. (Känns igen på skorna, Crocs). Ifall jag får allergisk reaktion av fiskbullarna, eller kanske blir gravid efter några år, ja då behövs det specialkompetens.


Ja, det är väl allt som behövs för ett fungerande samhälle, eller har jag förbisett något?