Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

att somna hungrig

Karin E Jansson

Idag börjar fastan, en kristen tradition som spillt över på gemene man, där vi ska lära oss avstå. Jag har aldrig fastat i en kristen bemärkelse. Jag har bantat däremot. Plågat mig själv för att minska i fettprocent. Tackat nej till kakor och somnat hungrig. 20 kg gick jag ner. Hurra och klapp på axeln. Så snygg du är Karin, bra gjort. Ja, det var en bedrift. Men jag blev inte gladare. Varenda jävla morgon ställde jag mig på vågen, och lät siffran som visades styra dagshumöret. Och tackade nej, nej tack till brödet, nej tack till såsen och nej tack till kalaset. Åkte kanske på nån semester, åt några glassar, gick upp nåt kilo och blev förtvivlad. Och trots att jag nu var smal så blev jag inte lyckligare. Mitt liv handlade nu om att förvägra mig själv det mest basala. En meny komponerades inte med syftet att ge min kropp näring och mättnad, utan utifrån matematiska ekvationer, där kalorier var enheten.

Kanske hade jag fortsatt än idag om inte ännu värre saker kom emellan. Ett separation från ett flerårigt förhållande och akut panikångestsyndrom satte omedvetet perspektiv på saker. Det var som att allt betungande samlade sig som en grå massa, och för varje steg framåt så flagnade gemensamt hjärtesorgen, andnöden och vikthetsen. Och i största möjliga motsats till vad omvärlden lärt mig, så växte min kärlek till mig själv i samma takt som min rumpa blev större. När jag var glad igen visade det sig att jag åter var tillbaka på min utgångsvikt. Och livet blev ett förunderligt, men samtidigt så självklart, ting.