Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Trygghetsnarkomani och överraskningsmoment

Karin E Jansson


Älskling, jag dödade barnen.


De allra flesta av oss svenskar är trygghetsnarkomaner. Lägenhetskontraktet ska vara i första hand, jobbet ett tillsvidare, förhållandet fast och mobilen fulladdad. Överraskningar är sällan positiva. Men en sorts överraskning gillar vi. Externt från det egna livet, men med möjligheten att upplevas - överraskningar i filmer. Nästan till den grad att ju mer överraskade vi blir desto bättre blir filmen. Nämen, han var död hela tiden (Sjätte sinnet) och Va, är det nutid? (The Village). Med en reservation - så länge filmen håller sig till förväntad genre. Att bli lurad av en film är alltså bara okej om det görs på rätt sätt.

Precis som det alltid har gjort så ploppar det konstant upp uppföljare på tidigare filmsuccéer, såsom Die Hard, Star Wars och Ghostbusters. Och i och med uppföljare är det, i mina ögon, som upplagt för lureri av stora mått. Tänker er följande:


Drama --> Buskis
Ett hus av sand och dimma 2. En tokig förväxling gör att två personer, ovetandes om varandra, köper samma hus. Dråpliga situationer uppstår när de två hela tiden går om varandra i huset. Tänker er typ bjuda hem chefen och upptäcka att romantisk middag står uppdukad, med rosenblads-spår till sängen. Pinigt!!


Action --> Drama
Die Hard 5. En man som vrålat med kuken hela livet drabbas av prostatacancer, ifrågasätter sina livsval, och blir bästis med en syrénbuske.


Barnfilm --> Naturdokumentär
Ice age 4. Morgan Freeman berättarröst som sakligt men ocensurerat informerar om att globala uppvärmningen försatt oss i skiten, att det inte finns mycket hopp, och att även dina föräldrar kommer stryka med.


Horror --> Komedi.
Liftaren 3. Vem fasiken skulle välja att plocka upp en liftare i mörk rock? Nej just det. Desperata försök att få stopp på en bil försätter Rutger Hauer i spexiga situationer. Tänk er typ Mr Bean försöker bygga en fälla.


Ja, jag tycker i alla fall att det vore roligt. Och sjukt provocerande. Hey, this isn't action?!