Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Jag har blivit film-lurad!!

Karin E Jansson
Jag har blivit film-lurad, genre-style!! Det handlar om filmen Eagle vs Shark, en rolig film om kärlek.

Oftast ser jag inte roliga filmer, eftersom de som regel inte är så roliga som de utger sig för att vara. Men när jag såg trailern för Eagle vs Shark blev såld, den verkade passa min humor som hand i handske. Och kommentarerna, "åh, precis så som kärlek är"', "gulligt och knasigt", osv. Den tar vi sa polisen! Och den börjar roligt, roliga frisyrer och socialt handikappade människor. Excentriska karaktärer och höga skratt. Men utvecklas till ett vansinnigt sorgligt drama. Ska vi summera den handlar den om en deprimerad och våldsam kille som lever i skuggan av sin döde bror, och en blyg tjej som fattar tycke för honom. Han förminskar henne, förnedrar henne, tar med henne hem till sin familj för att sedan dumpa henne och skaffa en ny tjej innan hon hunnit ta bussen hem. Hennes kärlek till honom gör att hon tar all skit, gråter i ensamhet, förnedras lite mer, för att slutligen bli accepterad av honom som värdig att vara hans flickvän. Inbäddat i hysteriskt roliga scener.

För många år sedan skrev jag en uppsats som åskådarens tilltro till filmspråk, då med inriktning på A Clockwork Orange, där slutsatsen blev att motstridigheter i filmer som regel skapar osäkerhet, då åskådaren helt plötsligt själv förväntas värdera och bedömma innehåll. Precis så är det i Eagle vs Shark. En destruktiv relation kamouflerad med knasiga glasögon och spexiga frisyrer. Hysteriska skratt och en klump i magen.

Jag känner mig lurad, och bara därför: 10 plommon av 10 möjliga.