Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Icke-materiell genialitet

Karin E Jansson


Barn är ju som regel så sjukt fattiga, vilket gör dom väldigt snåla. Har dom en tia lägger dom hellre den på surt pulver än ett nytt kollegieblock till Karin, vilket jag tycker är helt okej. Och jag är ju tack och lov inte så mycket för materiella gåvor. Jo förresten det är jag ju, men hur som helst. Min kompis Sven har tre barn, och Sven fyllde år för nån vecka sen. Jag gissar att han hade förväntat sig en pokemonteckning i present, eller kanske en snygg sten, men han fick något tusen gånger bättre. Kvällen innan födelsedagen hade hans äldsta son, i förbifarten, frågat honom vilket hans favorit-läte var. Och på födelsedagsmorgonen fick han gåvan att vakna till att sonen ylade fram hans absoluta favorit-ljud; ljudet av Chewbacca.

Miljömedvetenhet och antikonsumtion åt sidan, jag tycker att det är fantastiskt roligt med nytänkande inom vad kan räknas som en gåva. Jag har tidigare hyllat länken som kärleksgåva. Ljudet blir nu en ny kategori.

Och givetvis börjar jag fundera på vilket läte som är mitt favoritläte. De ljud jag hittills kommit på att jag gillar är ljudet av is på vattenpölar som går sönder, poffen när en eld expanderar, uppstartandet av ett modem och ugglans hoande. Vilket läte är ditt favoritläte?