Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Bekännelse: Personlig assistent

Karin E Jansson


Fru Konstgrepp, remsan är nu bortriven.


Minst tio gånger per dag kommer samma fantasi. Mmmm, personlig assistent. Vissa skaffar personlig assistent för att de inte kan röra kroppen själv, andra skaffar personlig assistent då de har mer arbetsuppgifter än en människa kan hantera. Jag tillhör den tredje kategorin, den skamliga kategorin. Latmasken som hatar tråkiga saker. Och lite bättre känns det, när jag låter tanken fladdra iväg till 1800-tal där min kammarjungfru sköter allt besvärligt. I fantasin är det till exempel sånt här jag får hjälp med:

Kamma håret. Jag hatar att kamma håret, och detta har skapat en ond cirkel. Ju längre tid det tar mellan gångerna, desto trassligare blir det, och desto mer hatar jag uppgiften. Det är för långt, för tjockt och just när man tror att man är klar hittar man en ny tova. Jag tänker mig att min kammarjungfru sjunger en vacker sång medan hon kammar mitt hår. Nej förresten, hon får gärna vara tyst.

Dra av remsan som sitter över klistret på kuvert. Jag vet att ni vet vad jag menar. Remsan rullar ihop sig, blir statisk, fastnar på handen och går inte ens att snärta bort. Jag tänker mig att min kammarjungfru sjunger en vacker sång medan hon drar av remsorna. Nej förresten, hon får gärna vara tyst.

Duscha. Några gånger har jag bett Samuel dra ut mig på en presenning på gården och spola av mig med en slang. (Han har vägrat). Så jobbigt tycker jag det är att duscha. Det är kallt, blött och halkigt. Kammarjungfrun skulle kunna tvätta mig med en svamp, och här skulle det gå bra att hon sjöng, bara jag får välja låten.

Ja ni hör ju. Dagens slutsats blir att det är tur att jag är en fattig egenföretagare och endast lever som vidrig adelsdam i fantasin. Huvva.