Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Låt oss prata om krabban

Karin E Jansson

Vad tänker du på när jag säger Immortal? Ja, de allra flesta skulle svara "världens bästa band", men tätt följt av detta är "krabba". Abbath har utvecklat och finslipat en krabbgång som numera är legendarisk. Djupa knäböj, kombinerat med rak rygg och hög haka. Förvirrrande, förmodligen väldigt ansträngande, men i allra högst grad pondus-ingivande. Spontant vill jag tro att hållningen går emot vår evolutionära utveckling, och förmodligen är detta också anledningen till varför den fascinerar mig så. Kanske handlar det om ett aktivt ställningstagande där man, istället för att sträva uppåt mot status, väljer att dras ner av gravitationen, finna sin plats och trygghet. Den breda fotplaceringen måste också generera en större stabilitet om man önskar göra övriga kroppsutsvävningar som tex slänga med håret. Headbangning med raka ben resulterar snabbt i att man hamnar på backen, det vet vi alla.


Photobucket
Random krabbcore-kille.

Jag hävdar inte att Abbath var först, för det har jag ingen aning om. Men faktum är att krabban sprider sig. Detta är förståeligt, det ser coolt ut. Den enda begränsning som finns i spridandet är fysisk styrka, ren lårmuskelkapacitet. Om några år kommer vi kanske gå på gym och träna krabb-pass till Eric Prydz, och ändra evolutionen för evigt. Jag välkomnar det.
Jag ser dock gärna att vi diskuterar bra krabba och dålig krabba. Metallica, som tyvärr inte på långa vägar är lika coola som de en gång var, har i mitt tycke missuppfattat krabban. Krabban gör sig bäst när den håller sig till en begränsad yta. Krabban är inget färdmedel, utan en kroppshållning. Tycker jag, det vill säga.