Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

tjock är du också

Karin E Jansson

Igår cyklade jag som vanligt till jobbet. Vantarna på, cykeln tungtrampad av kylan. Lydigt cyklar vi, alla vi som är på väg till jobbet, längs med cykelbanan. Som en lång tusenfoting på hjul. En kvinna kommer upp sidledes med mig. Jag tror hon vill cykla om mig, och saktar in lite. Hon saktar också in. Vänder sitt huvud mot mig, och öppnar munnen. Alltså, att du inte bara tar livet av dig, du är så jävla pinsam. Sen cyklar hon vidare.

På jobbet slår jag mig ner framför datorn, värmer händerna med en kopp kaffe och ser över posten som kommit. Det knackar på dörren. En kollega sticker in huvudet. Hej Karin. Jag ville bara säga att du är helt dum i huvudet. Alla hatar dig. Tjock är du också. Huvudet försvinner från dörröppningen. Jag slår på datorn och börjar arbetsdagen.

Nej, såklart hände det där inte, jag hittar bara på! Vuxna människor uppför sig inte sådär.

Ja, förutom på nätet då.

Att jag hittills varit helt förskonad kan jag inte förstå. Bara snälla och peppande kommentarer får jag. Men när jag pratar med mina bloggande kompisar, och när jag läser kommentarfälten på bloggar jag läser, ja då ser jag vidden av problematiken. Jag har pratat med flera utsatta om det. Ibland vet de att det är pojkvännens ex, ibland är det totala främlingar. Systematiska och envisa kränkningar, som i vissa fall driver bloggare till att skita i allt, och stänga sin blogg som de lagt ner så ofantligt mycket tid på.

Att diskutera varför människor näthatar är svårt. Kanske ska vi fokusera på hur vi bemöter det. Jag föreslår tystnad, hur svårt det än är, och hur mycket det än rycker i knytnävarna. För när det handlar om människor som kränker för njutnings skull kommer det förmodligen aldrig finnas ett argument som biter.

Vi gör dom osynliga. Vi tar ifrån dem deras existens.

Photobucket