Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Fem sätt att piffa till en kofta

Karin E JanssonJag har ca 85 000 svarta koftor. Ofta kan man hitta dom billigt på nätbutikers slutreor (såsom laRedoute och asos). Om du ska investera i en kofta, glöm inte att kolla materialet i koftan! Med en majoritet bomull kommer koftan tappa färg snabbt och acryl är ju typ plast = svettigt, statiskt & dåligt. Satsa på koftor i naturmaterial som viscose, rayon eller modal. De behåller både form och färg!

Men även om svart kofta är bra, kan det ibland bli tråkigt. Här kommer fem tips på hur man kan piffa den svarta koftan:Kapa ärmarna till trekvartsärmar, och byt ut knapparna till flådiga guldknappar.
På ebay går det att hitta billig strass avsedd för att sys fast, dvs med ett hål i varje sida. Räkna dock med att det tar tid! Jag håller på med att strassifiera en kofta, och den går nu under projektnamnet evighetskoftan.Kantband går att köpa i en uppsjö varianter. På etsy.com säljs mycket vintage men ändå oanvända band, spetsar och knappar. Där kan man hitta en hel rulle lyxigt kantband för en femma.En paljettapplikation är alltid en paljettapplikation. En liten på bröstet, eller en maffig som tar upp hela koftan. Finns billigt och i tusen varianter på ebay.Använd stuvbitar som du plisserar och rynkar på måfå till en puffig applikation. Personligen tycker jag det är såna här applikationer är snyggast assymetriska. Ett bra tips är att fästa applikationen på ett bakgrundstyg som du sedan syr fast broschnålar på. Då kan du variera var på koftan den ska sitta, och också använda den på flera plagg.