Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Blandade småhopp

Karin E Jansson

Flos: vad tänker du om hårdrocksälskande kaniner?
svar: Jag ser dom som konkurrerande verksamhet.


Flos: Hur skulle du översätta/tolka ordet 'fasiken' för en svenska-som-tredje-språk-are?
svar: Helt omöjligt! Svensken, och framförallt Västerbottningen, har genom bröstmjölken fått unika konceptualiseringar kopplade till uttrycket "fasiken". Det är en fråga om språklig relativitet som trots sin, enligt många ockulta skepnad, helt och hållet handlar om hjärnans fysiska begränsningar. Man kan inte förstå de man int begrip. Men jag vill såklart inte förvägra någon inträde i Västerbottningens verklighetsuppfattning. Och ska jag då försöka förklara ordet kommer jag ändå närmast sanningen med en bild:


Ida J: Jag vill läsa om vad som möjligen skulle få er att lämna er myslägenhet och köpa vårt grannhus som är till salu nu :-)
svar: ett sparkonto större än 2000:-.


Nina: Om jag vore man för en dag skulle jag...
svar: jobba, bajsa, skratta, äta och vila. Det vill säga samma sak som nu.


emma: Hur man hittar givande/knasiga/inspirerande bloggsidor via nätet skulle jag vilja veta mer om. Känns som rena lyckträffen att jag stött på din sida.
svar: Länklistor! Det är så man hittar guldklimparna. Räkna med att behöva klicka förbi en del tråk, men sen plötsligt dyker den upp! Häromdagen klickade jag runt och hittade bloggen Dagens hat. You say hakuna matata, I say hatahatahata.


Hanna: Blogga om hur man skall tänka/vilka begränsningar man har, då man vill använda sin katt som accessoar!
svar: Jag ser egentliga inga begränsningar förutom kattens egen vilja, som kan hamna i kontrast till accessoarbärarens. Katt fungerar dåligt att knyta fast med snöre, tex som mössa. Här tror jag det främst handlar om en god kommunikation med katten för att förklara önskemål och överrenskommelser. Räkna tex med att katten kan kräva mottjänst, såsom betalning i kontanter eller förnedrande dans.


Dalkullan: Jag har tre frågor.
1. Blir du någonsin sådär trött och seg på eftermiddagarna som alla andra blir? Eller är du någon slags supermänniska? Om du nu blir sådär trött, hur gör du för att ta dig igenom det hela?
2. Lyssnar din sambo också på death metal? Min kille gör inte det nämligen. Tvärtom, han blir stenarg när jag sätter på en skön bit.
3. vad står E för i Karin E Jansson? Inte Enhöring väl?
svar:
1. Det är ganska lite som är super med mig, och jag blir ofta trött. Matthet kan drabba mig i konsumkön, på jobbet, framför TV:n och vid dans och/eller motion. Då sluter jag ögonen, och lägger mig ner i de situationer det är socialt acceptabelt. Jag vilar ofta.

2. Samuel älskar hårdrock, men är fortfarande kvar i fasen där black metal är lite töntigt, så den biten får jag ha för mig själv. Han verkar vara lite mer inne på trash metal än vad jag är. Typ sneakers framför svärd.

3. Mja.Magpies as sunrise: Jag vill veta vad du hade valt om du hade varit tvungen att välja ett av följande scenarior: 1. Du vaknar en morgon och inser att dina fötter har ersatts av hjul. 2. Du får bara lyssna på en enda sång i resten av ditt liv. Kan verka som ett enkelt val, men tänk på att du aldrig kan använda skor igen om du har hjul-fötter... Motivation också, tack. Och val av låt om du väljer 2:an. :)svar: Jag ser fördelar med båda alternativen, så om jag får välja båda gör jag gärna det. Hjulfötter är ett otippat men bra inslag i evolutionen. Kom gärna med fler förslag av denna typ, så ska jag undersöka möjligheterna att genomföra dem. Ang en låt resten av livet, livsbegränsning av denna typ har såklart sina dåliga sidor, men kan förmodligen vägas upp av det sköna i att slippa fatta beslut, samt det sköna i att aldrig mer behöva lyssna på skräpmusik. Jag väljer, som ni kanske redan gissat, denna låt: