Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Tretton

Karin E Jansson


Det räckte med att jag läste det i TV-tablån. Knäna vek sig, andningen blev snabb och blicken stirrade tomt. Filmen Thirteen. Jag såg den för kanske fem år sen, och jag har nog aldrig blivit så påverkad av en film någonsin. Jag minns att jag såg den ensam, mitt på dagen. Resten av dagen låg jag på rygg och stirrade upp i taken. Dagen efter var som att vakna upp ur en mardröm.

Både före och efter har jag sett otaliga filmer, som i teorin är mer eller likvärdigt obehagliga och rörande, men denna har alltså satt ett särskilt spår. Mest troligt måste det ha berott på omständigheterna jag befann mig i just då, och såklart de fantastiska skådespelarinsatserna. Och mest troligt måste min tonårsångest fortfarande skvalpa omkring där inne. Nu kanske undanlagt invärtes som en sliten skokartong full av tummade brev och bilder, stående på högsta hyllan i garderoben. Som ibland ramlar ner, tappar sitt lock och blottar sitt innehåll. Och även om jag snabbt kan krafsa ihop innehållet och stuva tillbaka lådan i det jag hoppas är mitt undermedvetna, så vet mitt medvetna ändå hela tiden att antalet lådor av tonårsångest växer i samma takt som våra barn växer.

Jag såg inte filmen igår, men lådan fick ändå lufta sig lite.