Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Tidsklaustrofobi

Karin E Jansson


Också limbo, också läskigt.

Jag lever ett rätt ängsligt liv. De flesta rädslor jag bär på handlar om konkreta saker, och om relationer. Sorg, ångest och otillräcklighet.

Spökhus, mörker och onda andar skrattar jag dock åt. Det kan jag nämligen rätt enkelt resonera bort. Men faktiskt så finns det en ockult sak som ger mig rysningar och ett il av ångest. Det handlar om limbo. Ja, inte sån på bilden ovan (vilket visserligen också är ganska otäckt, men knappast räknas som ockult), utan limbo i betydelsen vakuum, att fastna i tid och rum. Ett svart hål.

Igår såg vi filmen Grave Encounters, en traditionell horror. Jag uppskattar såna filmer just av den anledningen tidigare nämnd, att jag vet och är övertygad om att det bara är på låtsas. Men så kom det plötsligt, limbo. När allt var som sämst insåg filmens karaktärer att de befann sig i ett vakuum, där solen slutat rotera och ingen någonsin skulle komma och leta efter dom. Varför skulle nån, när de bara varit borta ett par timmar. Ett par timmar som samtidigt var en evighet.


Hur eländiga saker än må vara så finns det alltid en tröst i att framtiden kan erbjuda en förändring. Om du inte hamnar i ett vakuum, det vill säga. Tidsklaustrofobi!! Fast det kan ju inte hända på riktigt. Eller?