Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

En räv bakom örat / Vad fasiken är ett konstgrepp?

Karin E Jansson


Jessica tyckte att jag kunde skriva ett inlägg med rubriken En räv bakom örat. Mycket bra idé! Jag har ett tag tänkt att jag skulle förklara bloggens namn - "Karins Konstgrepp", då en majoritet av de jag talat med verkar tro att konstgrepp har något med konst att göra. Nej, ett konstgrepp är ju ett oväntat eller listigt trick - en räv bakom örat!

Det finns säkert många sorters rävar som kan gömma sig bakom ett öra. Jag gillar dom roliga rävarna, de som skapar förvirrade skratt. Jag tror på överraskningsmoment som livsfilosofi. Inte som en taktik för att förvärva fördelar och övertag, utan eftersom livet blir så mycket roligare så. Grytan måste röras om. Att testa en ny dialekt varje tisdag, att byta innehåll i kollegornas lunchlådor, eller kanske testa röd sammetsmantel istället för dunjackan i vinter.

Att möta människor som agerar okonventionellt kan visserligen vara frustrerande emellanåt, men är som regel faktiskt bara uppfriskande. Genom att ett wildcard kastas in i leken blir torra styrelsemöten roliga, traditionella tråkfilmer blir härligt provocerande, och den där tillknäppta grannen blir ett geni. Avväpnande. Och faktiskt så tror jag att alla människor har nån typ av räv bakom örat. Vi kan kalla det partytrick eller egenhet, det där lilla som avslöjar att alla är riktiga.

Det är en räv bakom örat, för mig.