Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Plättar, pannkakor & men suck.

Karin E JanssonJag har ju studerat språk och språkvetenskap i en herrans massa år, och har förmodligen ordentligt med anlag för att bli en riktig språkpolis. Och på ett sätt är jag en språkpolis, i det avseende att jag tycker att allt är rätt. Grannens bil får vi inte låna utan lov, böckerna på biblioteket måste lämnas tillbaka, löken på Konsum måste vi betala för, men språket, det äger alla. Precis lika mycket, oavsett utbildning och härkomst. Språket är ju avhängigt på människan, och hör och häpna, det är vi och inte SA som bestämmer över det!

Det där är fel, så kan man inte säga, hör man titt som tätt. Jo, jag sa det just, så det kan man uppenbarligen. Touché? Och nu på facebook, i det nya fenomenet med frågor man ombeds svara på (Who can get more votes, Sweden or Norway?, Vilka Disney-filmer har du sett? osv) Heter dom stekpanns-stora godsakerna plättar eller pannkakor? En fråga som för evigt verkar separera Norr- och Västerbotten. Det man i Västerbotten kallar pannkakor heter i Norrbotten plättar, och det som i Västerbotten är plättar är i Norrbotten småplättar. Varför inte konstatera att jaha, vi har olika namn för samma saker?! Meeeen det är feeeel, jag blir så upprörd!!! Den som seriöst tror att vi kommer hamna i situationer där det är livsavgörande att vi har samma konceptuella bild av vad plättar är kan ju fortsätta tjuta.