Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

snilleblixt

Karin E Jansson


I 30 år har jag levt med en inre saknad, ett tomrum som saknat vetskap om annat än en vag förnimmelse av sin tomhet. Glatt har jag levt mitt liv, men med en diffus känsla av att det finns något bättre. Nu har jag kommit på vad det är som saknas. Jag saknar en metronom. Ett mekaniskt instrument som avger en fast puls i form av ett klickande ljud, från några tiotal till några hundra gånger i minuten.

Jag gillar musik. Snabb musik och långsam musik, och mittemellan. Jag förstår och har själv erfarit musikens påverkan på våra känslotillstånd, och som en förlängning av det också våra kroppsliga tillstånd. Jag gillar också enkelhet och logiska lösningar. Musikindustrin bjuder på ett potpurri av bra och dåligt, och sånt som börjar bra men slutar dåligt, och tvärtom. Tänk så okomplicerat skönt att låta metronomen ersätta denna oändliga ojämnhet. Tick-tock-tick-tock-tick-tock. Eller när festen ska dras igång - ticktockticktock. Eller när känslorna stormar och pulsen måste lugnas - tick-----tock-----tick-----tock. En liten portabel manick som jag utan problem alltid kan ha med mig (kanske i en specialsydd midjeväska) och som så enkelt kommer kunna påverka och kanske till och med bestämma min andning, puls och mina danssteg. Allt utifrån mina inställningar. Jag kommer kunna råda över metronomen, som i sin tur råder över mig. Ergo kommer jag råda över mig själv (obs, ej annars en självklarhet!)


Ja, ibland får jag sådana snilleblixtar att jag nästan får hjärtklappning. Snilleblixtarna kommer jag tillåta fortsätta komma, för hjärtklappningen, den styr jag hädanefter med min metronom.