Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

En utvärdering av otäckhet

Karin E Jansson

Eftersom jag ofta är rädd på riktigt skulle man kunna tro att jag inte alls uppskattar skräckfilmer med monster. Det är dock helt tvärtom, jag älskar skräckfilmer. Förklaringen måste ligga i att rädslan en film ger är en kontrollerad rädsla, kombinerat med att jag inte tror på något som inte är vetenskapligt bevisat. Här kommer min utvärdering av läskigheter:

Mumien
Mumien är för mig jämförbar med en reumatisk 90-åring. Benskör, dammig och torr. Jag finner inget hotfullt alls med mumier. Tänk er själv hur handikappad man blir bara av att vakna torr i munnen, eller lidandet torra armbågar ger. Applicera den torrheten på hela kroppen och du är bara ett ledsamt skinn. Dock har jag hört ryktesvägen att det ska finnas en mumifierad tårta i närheten av Östersund, men det tänker jag inte ens utveckla vidare just nu för att undvika hjärtklappning. Det enda som kan tänkas vara läskigt med en mumie skulle i så fall vara de platser de oftast vistas i, mörka labyrinter under pyramider, vilket kan få upp pulsen i en klaustrofobiker som jag. Men totalt ger jag mumien endast 2 av 10 på en otäckhetsskala.

Vampyren
Åh nej, fram med skäms-kudden. Vampyren, den gotiska charmören, gör mig enbart generad. Människor som kombinerar mantel med kråsskjorta och vattenkammat hår är svåra att respektera. Men trots RP english oavsett härkomst och provocerande bra hållning så utgör ju vampyren ett visst hot, då de kan krypa i taket och verkar ha bra mörkerseende. Min största mardröm är faktiskt odödlighet. 5 av 10 på otäckhetsskalan.

Vattenmonstret
Under denna kategori ryms såväl enorma ormar som monsterhajar. Här börjar vi närma oss verkligheten, och befinner oss så att säga på osäkert vatten. Därför finns det en viss otäckhet med vattenmonster. 7 av 10.

Varulven
Jag är inte särskilt bekant med varulven, men fasar den egentligen inte mer än vargen, dvs inte särskilt mycket alls. Att gardera sig med en varmkorv i fickan, för att avleda eventuella överfall, borde därför vara tillräckligt. 3 av 10.

Zombien
HERREGUD! Zombien, och framför allt nutidens zombies är vansinnigt läskiga!! Till skillnad från 70-tals zombies är den nya generation rapp i benen och besitter även en viss intelligens. Och så figurerar de oftast i grupp, vilket omedelbart innebär ett hot. Zombien är en nästan-människa, men du kan omöjligt resonera med den, och där försvinner mitt starkaste vapen. Det enda som skulle vara positivt vid en zombie-invasion är mina kunskaper i ämnet. Vart kulan ska siktas, hur kroppar ska förgöras, och virusets spridningsmöjligheter. Jag och Samuel har även planerat vart vi kommer ta vår tillflykt om det otänkbara, en invasion, skulle ske. Dock tänker jag inte berätta vart, då risken är stor att flertalet av er skulle bli smittade av viruset, och zombies har visats kunna ha visst minne. Sjukt läskigt, skulle egentligen generera full pott i otäckhetsskalan, men då de faktiskt inte finns på riktigt; 9 av 10.