Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

dörren som stängdes

Karin E Jansson


Kryptiskt pratade jag häromdagen om dörrar, dörrar som öppnades och dörrar som stängdes. Det hela handlade om sysselsättning, arbete. Jag har ju, som jag nämnt ett par gånger, två arbeten. Nu har jag valt att säga upp mig från ett av dom.

Finns möjligheten att arbeta så ska man arbeta, det är vad jag vuxit upp med. Så att frivilligt avsluta ett arbete har krävt mycket överläggning. I onsdags fattade jag dock beslutet, att efter 14 år (!!!!) så slutar jag på bokaffären som blivit som ett andra hem.

Jag har väldigt lätt för att falla in i rutiner, ha det bekvämt, och sluta reflektera över att förändring är möjligt. Omständigheter gjorde nu att jag började ifrågasätta min arbetssituation, och med mycket vägande för och emot, så kom jag fram till mitt beslut. Och i samma sekund som uppsägningen var gjord så började det bubbla i mig. Med lyxen att fortfarande ha kvar mitt andra arbete på studieförbundet så har jag en grund, en säkerhet som ger mig möjlighet att "go bananas" på sidan om. Jag kan göra vad jag vill, testa precis vad som helst!!

Vad vill jag göra då? Ja, jag vet inte. Men jag vet ju vad jag gillar. Så nu tänkte jag be er om hjälp. Utifrån följande ogillar och gillar, vad fasiken skulle jag kunna syssla med?

Jag ogillar:
att behöva stå upp alltför länge
att vänta
att prata med människor som är arga
att lyfta tunga saker
att diska
att behöva skilja på arbetskläder och privata kläder
att använda hålslagare
att läsa veckotidningar, oavsett genre
att utföra förarbete
att dricka ljummet vatten
att bli blöt
att skriva sms
övrigt: har svårt för färgen aprikos, strumpbyxor i nylon, varma morötter, och att få solen i ögonen. Blir slö i varmt klimat.Jag gillar:
att skapa med händerna
att leta saker
att fota
att lukta gott
att mäta med linjal
att rita med tuschpenna
att dricka kaffe med gamla människor (typ 75+)
att gråta emellanåt
att berätta, även framför stor publik
att vandra i skog
att äta på restaurang
att stämpla med stämpel
att sitta vid datamaskin
att klappa djur
att äta ostkrokar
att köpa fina kläder
att ringa till främlingar
övrigt: jag gillar färgen blå, death-, black- och trollmetal, och måste ibland lägga mig ner på golvet och vila.