Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

sova gott

Karin E Jansson

Fredag eftermiddag. Jag är alltid trött i benen, och i ögonen. Magen knorrar och ute är det mörkt. Klockan sex drar vi igen butiken. Nu är jag snabb, snabb på att avsluta arbetsdagen.

Från gatan tittar jag alltid upp mot fönstren samtidigt som mina ben ökar tempot, för att snabbt komma in. Och där inne lyser det, ibland skymtar nån förbi. I trappuppgången luktar det mat. Försiktigt öppnar jag dörren till mamma och pappa. Familjemiddag. Samma sak utspelar sig varje fredag. Mary kommer mot mig i hallen. "Har du sett Sirpa?". Näe, har hon försvunnit? "Ja, vi hittar då henne inte." Redan här har hon svårt att hålla sig för skratt. Gömstället är ofta detsamma, bakom soffan. Och så får jag gå runt och ropa en stund, leta på fel ställen, innan jag hittar henne. Då tjuter hon högt av skratt.

Maten står som regel redan på bordet. Sitta bredvid Karin, säger Sirpa. Jag tittar stolt mot de andra och nickar, ja, du ska sitta bredvid mig. Och så sitter vi där, vid familjemiddagen. Sirpa pratar och skrattar, och vi pratar och skrattar. Ganska snabbt blir hon rastlös och börjar klättra på stolen. Sen drar hon mig i handen, för nu ska vi leka. Precis som vi alltid gör på fredagar. Till slut är vi så trötta att vi båda måste åka hem, åt varsitt håll, för att sova. Sova gott på fredagsnatt.