Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

En knöl

Karin E Jansson

Mitt i julledigheten fick jag ont. Och över en natt var den där - en knöl.

Jag som är ängslig över mycket har ändå alltid varit helt orädd inför döden. Dör man så dör man har jag tyckt, och ryckt på axlarna. Denna likgiltighet inför min egen död, har jag nu förstått, sitter i en total oförmåga att konceptualisera att jag kan dö. Jag har varit odödlig. Dö, ja, det kan andra hålla på med.

I min släkt har vi, i det stora hela, varit besparade från onda knölar i våra kroppar. Men på sista tiden har de, som envisa maskrosor, ändå dykt upp. Från periferin in i livet. Andras mammor, andras pappor, andras syskon och andras barn. Cancern, den där jävla cancern, smyger runt, och slår klorna i den man aldrig trodde kunde drabbas. Och kan ett barn, ett barn, dö av cancer, ja, då kan jag också det.

Inatt sov jag oroligt. Tankar som fladdrade fram och tillbaka, och en knöl som ömmade. Och nu, alldeles nyss kom jag hem från läkaren. En godartad cysta. Inget farligt alls. Men odödlig, det är jag inte.