Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Vad är vikten av vikten?

Karin E Jansson

Jag har en kompis, en man jag mött på slumpmässigt sätt. Vi kan kalla honom Bahram. Bahram är politisk flykting, och kommer aldrig någonsin kunna resa tillbaka till Iran för att träffa sina systrar. Gör han det så kastar dom honom i finkan, i bästa fall. Men i Sverige trivs han, han tycker visserligen att vi är ett helt otroligt tillknäppt folk, men han älskar bibliotek, och vår uppmuntran till att använda pennan. Och så är han, självutnämnt, den sista Marxisten.

Nåväl, Bahram har, sen den dagen jag träffat honom, varit oerhört betuttad i mig. Eller så låtsas han, för han tycker det är roligt att se mig med röda kinder. Men han är noga med att alltid berätta hur vacker jag är, och att det är något speciellt med min haka.

För nån vecka träffade jag honom igen. Karin, sa han, du har blivit större! Eh va, svarade jag. Jo, du är större här, sa han och pekade på mina höfter. Det där kan uppfattas förolämpande, sa jag, helt ställd. Va? svarade Bahram. Det är ju nånting bra, och det är ju så det är. Du har blivit större här.

Sen pratade vi om annat. Men jag drog tvångsmässigt ner koftan över rumpan.

Då jag aldrig drar på mig ett par jeans som kan ropa stopp och belägg, detta kommer inte gå, utan uteslutande har kjolar som låter rumpan sköta sitt och tydligen också expandera, så visste jag inte. Hade Bahram rätt? Ett enkelt sätt vore att ställa sig på vågen. Men jag väntade. Funderade. Tänkte och kände.

Om jag nu har blivit större, vad får det för konsekvenser? Har jag mått sämre senaste tiden? Nej. Har jag inte fått på mig alla mina kläder som jag gillar så mycket? Nej. Har vänner och familj behandlat mig annorlunda? Nej.

Några dagar senare ställde jag mig på vågen. Vågen som jag ställer mig på kanske en gång per år. Jo. Bahram hade rätt, jag hade blivit större. Men det var bara ett konstaterande. I övrigt var allt som vanligt; det var bra!