Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Husmorsskolan

Karin E Jansson

Hemmafrun och husmodern har i århundraden blivit nedvärderad. Det sitter ju egentligen inte i vad hon pysslar med, utan handlar om det faktum att hon är kvinna.

Debatten om husmors-idealen handlar för mig mycket om att vi fortfarande är kvar i det tankesättet. Att kritisera kvinnors utövande av samhälleligt kvinnotypiska sysslor spär bara på den gamla traditionen att det kvinnor gör och har gjort inte är lika bra som det såna med snopp sysslar med.

Man, kvinn och hen får bli glad av inredning, kreativt skapande och muffins!


Drömmuffins på långa rader!


Så såg det ut när Underbara Clara presenterade sitt kommande radioprogram Husmorsskolan. Programmet, som kommer vara en serie i P1 med start måndag 24 januari, är ett annorlunda kunskapsprogram som Clara gör tillsammans med programledaren och producenten Erica Dahlgren.


Clara och Erica har tagit fasta på gamla husmorstips som visar på smarta lösningar som gör att vi slipper köpa nytt.


Hur jag hamnat på denna presskonferens förstår jag dock inte. Jag blev hursomhelst lite fnissig och starstruck. Fast jag vågade prata lite med Clara, till skillnad från den gång jag såg henne på badhuset och bara glodde på avstånd.


Det är ju bara dekorationen som är rolig att göra, så själva muffinsarna är köpta, sa Clara. Fniss fniss, sa jag.