Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

En kvinnas kamp

Karin E Jansson

När jag och Samuel ska se en film, letar runt på nätet och hittar nån som verkar lovande, kollar vi som så många på IMDB vad filmen har i betyg. Som många andra väljer vi dock inte alltid de filmer med det bästa betyget. 7,8 i betyg? Nej, det är för bra, vi letar vidare. Det är inte alltid man vill ha oförutsägbara filmer med twists and turns, filosofiska dimensioner som förändrat människors liv, och trollbindande påkostade miljöer. Ibland är det skönt att veta vad som komma skall, skådisar man aldrig sett förut och en sensmoral man redan kunde. Det tillåter att fokus kan delas på tre; film, ostkrokspåsen och klappa kissekatterna. Och när filmen är slut kan du rycka på axlarna och gå och bajsa, istället för att med blanka ögon lova att detta är första dagen på ditt nya liv.

Ända sen kanal-TV kom in i mitt liv har jag älskat Made-For-TV-movies. Filmer som uppfyller ovan nämnda kriterier. Alltid lite för dåliga och ospeciella för att visas på bio. Och ofta med lagom gripande ämnen med självklar sensmoral. Som regel om den lilla människan, en förorättad kvinna eller en familjefar med en arbetsrelaterad skada. Ofta med temat orättvisa, där klimax återfinns i domstolen, där det givetvis slutar bra. Jag vet inte i vilken utsträckning dessa filmer produceras, men man ser dom allt mer sällan. Kanske är det min tur att axla rollen? Då skulle det se ut såhär: