Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Husesyn del 1: hall

Karin E Jansson

Idag har jag, efter jobbet, både lunchat och fikat med Mary och CK. Det blev chevrésallad, lemonad och flarn. Ja, ni läste rätt, FLARN! Jag älskar ordet och jag älskar kakan. Ordning & Reda hade utförsäljning, men istället för att köpa ett tråkigt anteckningsblock köpte jag en del ur deras inredning. Ni ska få se sen, väldigt roligt! Dock hade jag ingen kamera med mig så ni får helt enkelt tro på det jag säger. Istället kommer här första delen i en guidad tur i mitt hem. Enjoy.


Ja, välkomna in. Del ett i husesynen får bli hallen.

Detta är det första man ser när man kommer in. Hallsoffa kallar vi det. Hallsoffan är nödvändig då man kommer upp i åren som vi, då behöver man sitta ner medan man knyter skorna. Soffan är inropad på auktion, och var från början turkos. Jag ångrar lite att jag målade den vit, men den går ju alltid att måla igen.På soffan ligger ett berg av sjalar, mössor och vantar. Vi är inte såna som hänger undan kläder efter säsong, utan bygger bara högre berg.


Ovanför soffan hänger välkommen-in-i-hallen-konst.


Vänder man blicken åt höger är det det här man ser. Ingång till vardagsrummet, och en dörr till sovrummet. Runt hörnet finns badrummet. Tavlan längst upp, den med guldram, är mamma när hon tog studenten. Sverigekartan är en nödvändig domare då vi bråkar om avstånd.

Skåpet har jag fått av min mamma. Observera katten under skåpet! Kobratelefonen funkar, men är ganska opraktisk, så vi har den bara som dekoration. Kakfatet på den lilla duken har jag skaffat till Snake så han har en plats för nycklar, snus och plånbok, som alltid annars verkar försvinna.


Några av böckerna får bo ovanför skåpet.Direkt till höger ser man det lilla bord som står under hallspegeln. Bordet är fastskruvat i väggen, men Lille-Prins har ändå lyckats välta det. Detta måste städas en gång om dagen för att se ut som det gör på bilden. Här slänger vi med andra ord kvitton, hårgummiband, post och bullpapper.

Två färger har vi vågat oss på i hallen. Grått och denna kompromisslösa turkosa nyans.

Ja, det var del ett i husesynen, del två kommer bli köket. På återseende!