Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

BLOGG

Karin och Sirpas årliga glasstest

Karin E Jansson

Igår var det sol och sockersug, vilket var ypperliga förutsättningar för mitt och Sirpas glasstest. Vi gick till macken, valde länge och väl, startade undersökningen, ritade grafer och diagram, och kom slutligen fram till en topp-tre lista. Vi börjar nerifrån för spänningens skull:


3. TipTop. Sirpa gillar TipTop eftersom hon kan säga TipTop. Mina krav som fullt utvecklad språkanvändare är dock snäppet högre. TipTop har potential att vara den bästa glassen, men faller på fördelningsaspekten. För att illustrera med ett samtal som ägde rum häromdagen när min syster just köpt en TipTop:
Jag: Åh, TipTop! Får jag kulan?
Maria: *lång tystnad och chockad blick* Det är ju som att be om att få mitt barn!!
TipTop-kulan (även känd som lyckans boll) är ju så sjuuukt god. Men placerad längst upp i glassen. Vilket resulterar i att relativt snabbt är kulan slut, och kvar endast en själslig tomhet och tråkig vanilj.

2. Twister. Likt en pensionär som håller fast vid Servus istället för Konsum menar jag att denna glass egentligen heter Spirello. Varför de bytte namn vet jag ej, men glassen är ju dock densamma. Sirpa fick här smaka på sina egna begränsningar. Att äta glass på pinne kräver en viss snabbhet och finess, men samtidigt, bryr man sig inte om kladd är detta irrelevant. Spirello är en snygg glass, fina färger och rolig utformning. Och så smakar den som isig läsk. Smaskigt!

1. Daimstrut. Daimstruten segrar även detta år. Den är god ända från ytskikt till slut-toppen (ja, vad heter den egentligen, nertoppen, strutändan?). Nåväl. Samt att den ersätter en hel middag i sin storhetsgrad. Grattis Daimstruten!

Låt mig även ta tillfället att sörja det som varit och sedan försvunnit: Finger. Föddes 1984, lämnade oss 1985. Gelehand med hallonis, så briljant och nytänkande, men uppenbarligen för svårt för svensken att acceptera. Vi ses i drömmarnas värld Finger.