onsdag 16 maj 2012

En helt vanlig dag i en enhörnings liv

Igår gick jag all in! Kameran fick följa med på allt. Ja, förutom in i mötesrum och toalettbesök. Såhär ser en alldeles vanlig dag ut i mitt liv!Klockan sju ringer väckarklockan. Jag är svårväckt, tre separata alarm krävs.Jag dricker kaffe framför Jeremy Kyle show.Piffar till mig.Klockan åtta är jag på jobbet. Mitt skrivbord är alldeles blött! Mycket skumt...Jag skriver ett roligt mail för att testa om kollegan är på alerten. Det är hon.Förmiddagsfika. Jag äter ett äpple.Svarar på mail, skissar på en projektplan. Ögonbrynen är alltid ihopdragna vid arbete, oavsett framgång. I lurarna kvittrar NKOTB och Hypocrisy.Klockan tolv går jag ut i blåsten.Maskinen som sopar grus drar över gatorna. Det största vårtecknet!En kvinna kommer fram, vill säga att hon läser min blogg. Jag blir så glad att jag blir blank i ögonen.Köper lunch och går tillbaka till kontoret.Läser lokaltidningen.Ut i blåsten igen, nu till möte om föräldrastöd.Går in i djuraffären på vägen hem. Blir kvar i en lång stund för att diskutera alger och blåsfiskar.Kommer hem och sparkar av mig skorna. Jocke och Samuel sitter i soffan.Blodsocker!Och sedan middag.Pasta med tomatsås, och stekt halloumi.Gott!Pratar med herrarna en stund.Och Prinsen. Baronen syns inte till.Sen på med jackan igen.Till ytterligare ett möte. Tut tut.Först klockan åtta är arbetsdagen slut. Jag blir förvirrad och köper dadlar, lärra och citronfromage.Och svänger förbi sockertopparna.Sirpa ska just i säng, så jag hjälper henne jaga tandtroll.Så lyssnar vi på Alla vi barn i Bullerbyn. Så tråkigt att även jag slumrar till en stund.Gurra tänker vara vaken ett tag till.Men till slut måste jag hem. Bilstereon spelar Van Halen.Och himlen är rosalilagrå.Och så är jag hemma.

15 kommentarer:

 1. Herrejisses vad sugen jag blev på halloumi nu.

  SvaraRadera
 2. Glöm inte ladda upp på aday! :)

  SvaraRadera
 3. har du linser??? Det har jag också i så fall. Om du har det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Jag har syn som en mullvad.

   Radera
 4. jag måste också skaffa en såndär rädda oss!-skylt...undrar om det finns nån med marsvin på. o.0

  SvaraRadera
 5. Hade jag sett dig hade jag också sagt till dig att jag läser din blogg och om Halloumi hade funnits i Holland hade jag också ätit det. Tur att mina föräldrar kommer på besök imorgon med 10 pkt halloumi i släptåg..

  SvaraRadera
 6. Vad du hinner kvinna!

  SvaraRadera
 7. Vilken fin dag och vilka underbara "sockertoppar"

  SvaraRadera
 8. Tack för att jag fick vara med dig en dag.
  Det var kul!

  SvaraRadera
 9. Godmorgon Karin!
  Jag tänkte bara berätta att jag drömde om dig inatt, eller rättare sagt, jag drömde att jag bara helt plötsligt åkte till umeå (som jag aldrig har varit i) och hälsade på hos dig utan förvarning (jag lovar, om jag någon gång skulle få för mig att hälsa på så skulle jag naturligtvis fråga, hrm.)
  Du hade inte kommit hem från jobbet ännu så jag satt och beundrade alla prylar och bilder, och samuel var så snäll att han tog med mig på en umeå-runt-promenad medans vi väntade på att du skulle komma hem. Sen vaknade jag, så jag fick aldrig träffa dig. Men ändå, out of the blue!
  Du har blivit så stor at du tränger in i folks medvetanden även när dom sover...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Tur att Samuel skötte sig i alla fall!

   Radera
 10. det är nästan pinsamt roligt att följa folks dagar såhär, haha! vad har du för kamera eller mest vad har du för objektiv? jag är på jakt efter ett som passar dagligdags, till allt sånt där fånigt man vill fota som självporträtt, tallriksfokus och dagliga miljön...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla "om mig"-fliken, där finns info!

   Radera
 11. fint inlägg, kul att se hur din dag ser ut.
  Himlens färg: Brila? Gresch? Gråsa?

  SvaraRadera