tisdag 24 april 2012

Får jag hälsa på?


(klicka på bilden för källa)

Vissa ser sitt boende som en plats för rekreation och inspiration, andra ser det enbart som ett plats där man sover. Vissa har en noga uttänkt idé om inredning, andra skiter i stil och vill bara ha det funktionellt. Några har inget traditionellt boende, ofta av ekonomiska skäl, och bor i en husvagn eller på en kompis soffa. 

Inredningstidningarna har som regel trevliga, men ändå ganska likartade inredningsreportage. Nog måste det finnas mer mångfald än så?! Jag är intresserad av hur ni bor, och hur ni tänker kring ert boende och undrar därför om jag kan jag få hälsa på? Syftet är att få skildra hur vanligt och ovanligt folk bor, och bilderna jag tar kommer visas på min blogg. Om du är intresserad av ett besök, skriv en kommentar eller maila mig på karin.elisabet.jansson@gmail.com, med info om din bostadsort. Jag tar med mig (köpes-)kakor!

93 kommentarer:

 1. Maria H:

  Efter sommaren, när vi är på plats i nyhuse vårt, så är du varmt välkommen om du har vägarna förbi Linköping.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt! Jag hör av mig om jag ska ner!

   Radera
 2. Du är VARMT välkommen att hälsa på hos oss, om du har vägarna förbi Sala (Västmanland) någon gång. Vi bor i en lägenhet i en kyrka (troligen gammal pastors-bostad) som har högt i tak och alldeles för mycket saker i sig :P

  Sala har för övrigt en ascool gammal Silvergruva, som man får gå ner i och kika runt. (guidade turer såklart... livsfarligt annars.) Min sambo jobbar där. :)

  Vill du veta något mer så finns jag att nå på tossigatrollis@gmail.com

  Kramen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad roligt!! Och Sala har jag aldrig varit i! Sommaren är ett tomt blad, så det är inte helt omöjligt att det blir en turné söderöver!

   Radera
 3. Du får hälsa på!
  Jag bor sedan snart tre månader tillbaka på Åland, tillsammans med min fästman. Vi har för tillfället en tvåa mitt i Mariehamn, med drömmen om ett hus vid havet inom de närmsta åren. Våran lya är byggd på femtiotalet. Inredningen är secondhand och antik, vi har fått alla våra möbler från olika delar och olika generationer inom släkten. En av alla speciella inredningsdetaljer är ett handknutet fiskenät vi hängt på väggen, som min farfar gjort på femtiotalet. Vårat hem är helt klart värt att åka över havet för, välkommen!
  Ps, ja bjur på kakor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååh vad nyfiken jag blir på fiskenätet! Tack för inbjudan, jag hör av mig om jag tar mig till Åland!

   Radera
 4. Jag ser ju på bilden att du redan varit hos oss :) Men kaffepannan är alltid förberedd för er, med eller utan kamera.

  SvaraRadera
 5. Klart du får komma & hälsa på! Jag (eller snarare vi) bor innanför tullarna i Stockholm. Vi är trångbodda & kommer därför att flytta till en lite större lägenhet utanför tullarna i juni. Men för tillfället bor jag & sambon i vår 1½a, har svärfar sovandes på en madrass på köksgolvet 2 nätter i veckan. Hemmet är i första hand funktionellt för oss. Största delen av möblemanget kommer från IKEA då vi inte har råd att köpa andra nya möbler & saknar tålamodet att hitta något som passar på Blocket el loppis. Vi försöker dock bygga så mycket som möjligt själva & skapa egna lösningar för att göra vårt hem än mer funktionellt. Så kom hit & hälsa på vettja, men det får ju bli innan juni... Å skippa köpe-kakorna, jag älskar att baka! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska jobba för en bilsemester i sommar, hör av mig om vi når stockholm!!

   Radera
 6. Om du vill fota studentboende är du välkommen till mig och min sambo i Umeå =)

  SvaraRadera
 7. Kom å hälsa på oss! Gör det gör det!! Ha vägarna förbi Norrköping! Ha det ha det!! Pyttelite bilder finns i bloggen. Vi har inte bott här så länge, det är bara därför det finns pyttelite bilder :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för inbjudan!! Jag hör av mig när jag når sydligare breddgrader!

   Radera
 8. Till oss är du alltid välkommen Karin, helt vanligt men extra-ordinärt kaosigt med tre vilda barn. Inte alltför långt borta heller, uppför svingen bara.

  SvaraRadera
 9. Du är hjärtligt välkommen till oss om du har vägarna förbi Hufvudstaden. Vi bor mitt i stan, trångt, mörkt och med mycket saker överallt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, det låter mysigt, som en grotta!!

   Radera
 10. Jag bor visserligen på ett vädligt nyinflyttat och ofärdigt studentrum...(igår försökte jag borra upp en hylla i väggen men det ville inte fungera som det skulle så just nu ligger alla mina böcker i en prydlig hög på golvet) i Lund. så det är ju lite utav en väldigt lång resa i så fall, men jag är väldigt intresserad hur som haver!

  SvaraRadera
 11. I Götlaborg bor jag och sambon (som snart byts ut mot syrran) på ett berg i en studenttrea med så mycket saltstänk på fönstren att jag snart inte ser kråkorna, duvorna och ekorrarna som brukar skutta runt utanför i en talltopp. Om somrarna kan man glänta på fönstret och njuta av de ilande skriken från höjdskräcksattraktionerna på Liseberg, som vi också har utsikt över. Vi bor i en nyrenoverad vit skokartong (urk) som vi försöker mysa in - med tveksamt resultat. Vår förra pyttepyttelilla 40-talslägenhet var makalöst mysig, och vi har nog inte riktigt kommit över chocken det innebär att kunna röra sig fritt över öppna golvytor.

  Summa summarum: Såklart du är välkommen, hör av dig med önskekaka till kaffet och dyk upp!

  SvaraRadera
 12. kedjebrev kommer lastat! besök mig för att hämta frågor!

  SvaraRadera
 13. Ja hör av dig om du kommer till Sthlm. Så kan du titta förbi mig och så kan jag visa min dymovägg och vart jag badar hela sommaren.

  SvaraRadera
 14. Du är varmt välkommen till mig om du har vägarna förbi Enköping. Jag bor med man och dotter i en liten 40-talsvilla, som är alldeles överbelamrad med leksaker, skrot och arvegods.

  SvaraRadera
 15. Om du åker förbi Östersund så är du välkommen till mig, jag bjuder på kakor och visar mina loppisfynd och garner!

  SvaraRadera
 16. Du är välkommen till oss, två vuxna (ja, det är visst vi som är de vuxna men man kan undra ibland) och fem barn i ett radhus i Haninge utanför Stockholm. Vi är trångbodda och högljuda men mycket trevliga!

  SvaraRadera
 17. Hemma hos oss står dörrarna alltid öppna för gäster.
  Vi är jag, min sambo Linus, två honkatter, en hon hund, ett akvarie, ett par kameleonter, en groda, en hjälgecko, en miljard spindlar av modell fågelspindlar i slla möjliga storlekar, en trillion olika insekter såsom kackerlackor, gräshoppor, vandrande pinnar, tusenfotingar... and so on to eternity.
  Så kommer man och hälsar på oss är det en modell mindre djurpark man kommer till. Det bästa av allt är att inträdet är gratis!
  Sedan har vi en massa andra ickelevande saker också i alla vrår i vår ganska så ljusa och växtliga lägenhet nära skogskanten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det, vi bor i Kungälv strax utanför Göteborg om du får till din bilsemester =)

   Radera
 18. mmm... kakor! Låter som ett spännande projekt!

  SvaraRadera
 19. Karin, du SKA hälsa på i våran lägenhet. Det är du nästan skyldig oss så många gånger som jag varit hos dig. typ. tjippitjao.

  KRAM

  SvaraRadera
 20. Det är kanske lite långt men du är jätte du är jättejätte välkommen hem till oss. Vi bor i Solna och jag lovar att du ska få klappa både hunden och min får-skuptur om du kommer förbi!
  Jag jobbar som illustratör så hemmet är ett hem/konstnärskaos-ateljé.

  SvaraRadera
 21. Har du vägarna förbi England, så bor jag och min partner på tredje våningen i ett smalt litet gathus med havsutsikt (om man lutar sig sådär du vet). Vi har tryckt in våra liv i ett rum på kanske 20 kvm hos en pensionerad lärarinna och hennes galna katt Pussinka. Det är ett gott studentliv.

  SvaraRadera
 22. Ååhåhåhååå, då får komma och hälsa på mig och Sven i Högsbo Hoodz (Göteborg asså) när du vill!

  SvaraRadera
 23. Om du ønsker å se hvordan mennesker i ditt naboland bor, så er du hjertelig velkommen til meg i Oslo. Jeg og min samboer er omtrent 30 år hver og bor i en pensjonistblokk med balkong stor nok til å ha rullator, men det har vi ikke (enda). Vi har flere pastelllilla vegger og noen grå, en murvegg, masse teak og ekstrem beslutningsvegring for å henge opp noe på veggene.

  Hilsen Kaja

  SvaraRadera
 24. Om det inte vore för att jag för tillfället bor hemma hos min mamma så hade jag bjudit hem dig till min (och min killes) lägenhet med tillhörande svamp- och kitchsamling!

  SvaraRadera
 25. Hej! Gud vad kul! Vill du åka ända till Göteborg så är du hjärtligt välkommen, eller ja, till Mölndal då bor tre meter över gränsen. Här bor jag, min man och E, sju månader, i en studentlägenhet på 56 kvadrat. Med parkett (!) och mormorsglas"skopor" för socker och mjöl över diskbänken. Vi trängs med oändlig mängd plåtburkar, teakmöbler och loppis/grovsopfynd.

  SvaraRadera
 26. Men åh så bra ni är allihop!! Jag skriver upp er alla i min lilla anteckningsbok, och så hör jag av mig om jag har vägarna förbi er ort! Tusen tack!!!

  SvaraRadera
 27. Enligt förra inlägget är du fullfjädrad i tyska, och vad passar då inte bättre än att hälsa på hos oss i Hannover?! Två hemmajobbande vuxna och två barn som bor i en över hundra år gammal lägenhet med löjligt högt i tak. Tydligen hittades röstsedlar från ett visst otrevligt tyskt parti gömda bakom dörrkarmarna vid renoveringen av en grannlägenhet. Just idag är det extra lyx eftersom det läckande röret under vasken i badrummet just har blivit utbytt. Vi står för öl och brötchen när du kommer, men du kan gärna ta med några svenska kakor till efterrätt! (och förresten liknar vår parkett din, fast jag vågar nästan påstå att våran vinner i knarrighet)

  SvaraRadera
 28. Du kan få kaffe till kakan i min verkstad om du vill! I Kumla äre.

  SvaraRadera
 29. Fru Rosett & Herr Knut24 april 2012 15:01

  Hej!
  Kom till mig och min man i Oxelösund, vi bor precis vid havet i en liten hyreslägenhet med färgexplosioner. Om man står på kanten av soffan och lutar huvudet på ett vist sätt och har en himla tur kan man få se ewtt av de stora lastfartygen som åkerförbi på väg till Finland eller atlanten kanske.
  / Fru Rosett & Herr Knut
  ellinor.jakobsen@oxelosund.se

  SvaraRadera
 30. klart du får hälsa på! Vi, alltså jag och min sambo och tusen stenar, bor i Uppsala

  SvaraRadera
 31. Om du har vägarna förbi Linköping är du varmt välkommen hem till vår lilla tvåa där vi jobbar för att ha det snyggt, personligt, nördigt och utnyttja alla utrymmen. :)

  SvaraRadera
 32. Elände. Jag bor utrikes och pa en svaratkomlig plats. Och jag bor konstigt med svenska matt mätt, men visst, har du vägarna förbi sydöstra Kroatien och nordöstra Bosnien är du hjärtligt välkommen. Jag äger en glassmaskin och om ett par veckor finns här jordgubbar i landet sörru:)

  Later förresten som ett verkligt trevligt projekt.

  SvaraRadera
 33. Åh vad kul ide! Har du väggarna ända nere i Skåne är du hjärtligt välkommen hem till oss i vår 68kvm bostadsrätt i Hässleholm. God middag, hyfsat bekväm soffa att övernatta i och en komplett guide av staden och sevärdheter ingår :)

  SvaraRadera
 34. Jag vill bara att du ska komma hem till mig för att du är cool. Tyvärr har jag dock ingen cool beskrivning att locka med. Du får dock gärna sova över (Linköping). Jag gillar besök!

  SvaraRadera
 35. Hit får du gärna komma och hälsa på. Vi bor i ett typiskt IKEA-inrett radhus i småbarnsområde i Linköping. Så mycket svensson det kan bli utan att heta just Svensson. Vi har till och med volvo och vovve.

  SvaraRadera
 36. Du verkar vara buskul besök. Synd att jag bor långt nere i Småland... Men om du åker förbi så är du välkommen. Jag kan bjuda på hembakat. :)

  SvaraRadera
 37. Du är varmt välkommen till mitt lilla bo. Ett studentbo i Umeå med två rum och kokvrå där jag blandat blocketfynd, beg från kära och nära, ikea och nytt. :)

  SvaraRadera
 38. nu blev jag intresserad. jag bor i ett ypperligt och fräckt hem i uddevalla!

  SvaraRadera
 39. JAA! Hälsa på! Jag kan bjussa på ypperligt fin saft från min egen går..eeehm.. kolonilott om du tittar in i höst.

  Bor i Mjölby. Alldeles strax intill Linköping (som nån annan kommentator bodde i?)

  SvaraRadera
 40. Vi flyttar från gigantisk lägenhet mitt i Östersund ut till en liten stuga vid en badstrand nu i början på juni fram tills hösten då vi flyr till Tokyo i ett år. Vi inreder med precis det som faller oss in och ger efter för alla spontana idéer, ibland blir det lyckat, ibland mindre lyckat. Oftast blir det himla mycket blänkande prylar som jag tycker är fina. Kommer troligtvis kännas som ännu mer prylar nu då man ska lyckas klämma in allt på minimal yta. Har du vägarna förbi Jämtland är du varmt välkommen på besök så kan vi bjuda på kakor...

  SvaraRadera
 41. Oj, om jag hade bott i Sverige just nu hade du kunnat få komma och dricka kaffe hos mig och fota varje dag om du hade velat. Lille-prinsen hade gärna också fått följa med. Men nu får det förbli en dröm..

  SvaraRadera
 42. Synd att Västerås nog är lite väl lång väg för dig att färdas :/ hade så gärna haft dig på besök.

  SvaraRadera
 43. Kom till Ö-vik! Skippa kakorna så dricker vi öl och målar tavlor eller kanske gör kylskåpsmagneter hela, halva natten!!

  SvaraRadera
 44. Hej Karin! Du är stjärtligt välkommen att besöka min lilla lägenhet i Paris östra delar! Här finns bland annat en 47 kilo tung labrador, ett lite fuktskadat badrum, en 30-arig mexikansk man, en flaska riesling i kylen(och inte mycket mer), en samling miniatyrkaniner, ett extremt manligt vardagsrum, och -kanske viktigast av allt- en renbäddad gästsäng! Bara att komma! Biljetten är inte dyr!

  SvaraRadera
 45. Å snälla kom till mig! Jag bor med min snälla kille i Västberga precis utanför tullarna i Stockholm, i en liten tvåa med sjukt mycket prydnadsgrejer! Det är ett lite skamfilat område omgärdat av en massa trafik , industri och ett lite dåligt rykte men vi trivs som sjutton! Jag lovar att baka något gott också!

  SvaraRadera
 46. Du är välkommen hem till oss. Vi är Malin och Tommas med en korthårig svart katt - Louis. Katten kom efter nymparakiten Mary-Boys död. Här bor vi vindlägenhet på två rum på 54 kvm. Vi bor tio mil utanför Göteborg , Vänersborg - vid Sveriges största sjö Vänern! Om du hälsar på oss beställer jag teckenspråkstolk. Vi är döva, kan du inte teckenspråk så är det bra med tolk och här får du veta hur vi vaknar varje dag och hur vi vet när det ringer på dörren som döva. Jag har visat lite på styleroom.se - jag heter Fabriksflugan där.

  SvaraRadera
 47. Bodil Eriksson24 april 2012 19:39

  Men kom till Sönnsvall vettja! Det vore ju grymt kul att ses igen och kakor tycker jag om. Jag bjuder på radhusidyll som vi köpte som renoveringsprojekt för 1,5 år sen. Ett ständigt och kärt projekt där vi blandar tokblommigt och knallturkost med "ljust och fräscht", gammalt blandas med nytt, och hela min inredningsfilosofi bygger på att jag vill bli glad av det som finns runt omkring mig (samma princip som när jag väljer umgänge alltså). Dörren står öppen och gästrum finns!

  SvaraRadera
 48. och jag agerar gärna "försöksperson" i projektet "hur folk bor;)jag bor i delad trerummare med brorsan som värd, funkar finfint. han äger bostaden och jag har bott in den. jag tillbringar massor av tid hemma då jag alltid har 20 projekt på gång som kräver tid och plats. jag bor i sthlm, på norra sidan!

  SvaraRadera
 49. Vilken kul idé! Om du skulle ha vägarna förbi Stockholm är du varmt välkommen förbi oss! Vi bor litet men hemtrevligt, med en 240 cm stor familjesäng i hela sovrummet och barnrum i en inglasad balkong.

  Barnet, snart 2 år, hjälper gärna till och homestylar emellanåt. Några av hennes specialiteter är fjärrkontroller i pappersinsamlingen, mobiltelefoner i (ja, inuti!) högtalarna eller nycklar i grytorna. En och annan vägg- och/eller möbelmålning kan förekomma också. Storslagna detaljer är hennes grej!

  SvaraRadera
 50. Hej! Kom ner till Malmö och hälsa på i vår lägenhet på 30 kvm som är FULLPROPPAD med prylar. Compact living som uttryck har aldrig varit mer passande! Vad sägs om uppstoppade djur, fönsterkarmarna dignande av växter och högar med böcker, kläder, papper och tygbitar. Vi har varsin skrivbordsplats, soffa, läshörna, täljhörna, säng, dammtussar och ett akvarie. Välkommen!

  SvaraRadera
 51. Om du även vill åka utomlands, är du varmt välkommen hos oss i Belgien! Vi har möbler som vi fick när vi flyttade ihop, nybyggda färgglada som jag byggde själv, masviss med tavlor på väggen, och även en liten kanin (som man ska akta sig för för hon hoppar omkring som en racebil :) ).

  SvaraRadera
 52. Såklart välkommen till mig i Gbg! Vet inte riktigt vad jag ska locka med, E.T kanske? Eller gorillor? Musköter? Har en gölli hund oxå.

  SvaraRadera
 53. Du är alltid välkommen!

  Jag och min sambo bor i ett 116 år gammalt hus i Vasastan, Stockholm. Här flyger luftballonger över taken och väggarna viskar minnen. På vinden hittade jag en skatt: spåren av en kvinna som någon sparat av kärlek. Allt ser ut att vara från runt 1905-1910, handsydda spetsblusar, en spetsmorgonrock, underkjol, barnsärkar, eau de cologne-flaskor, begravnings- och bröllopskonfekter, ett litet risrör (bröllop?) med texten "Elin min ängel om du visste ändå, hur väl vi passa tillsammans vi två". Och mitt i allt ett gulnat porträtt av en vacker mörkhårig kvinna med håret i knut.

  Kom hit! Så gör vi en dokumentär eller nåt. Och för övrigt är vår lägenhet - till skillnad mot de flesta andra här i Stockholm - inte sönderrenoverad till något ljust och fräscht.

  /Sofia, redaktör, skribent, och snäll (sagasofiaeriksson@hotmail.com)

  SvaraRadera
 54. Men Karin, bah kom te mig på Ålid! Enkelt på alla vis. Inredningen hålls även den enkel, dock inte tråkig. Jag gillar inredningstidningar, suger ut allt det fina och spottar sen ut det lite halvslarvigt i mina tre rum. Studentlägenhet med lillebrorskomplex, typ.

  Välkommen!
  /Frida, på Ålidhem alltså.. frida_pahlsson@hotmail.com

  SvaraRadera
 55. Har mailat och satt på kaffe!

  SvaraRadera
 56. Kom till Uppsala och Eriksberg för att vara mer precis. Vi bor i en tak"våning" bredvid ett naturreservat (ett andra hem under sommaren) med näktergalar som visslar och kor som jagar en.
  Komsikomsi!

  SvaraRadera
 57. Kom till mig! Strax utanför Göteborg i Lindome. Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan när det gäller mitt hem och jag delar gärna med mig av berg-och dalbanan!!!

  SvaraRadera
 58. Någonstans mellan svingen och Ålidhems centrum hittar du Pensionatet Boendet. Där bor jag. Om du kommer hit kan du få lukta på nagellack, titta på kungen när du besöker damrummet och provspela mitt dragspel.

  SvaraRadera
 59. Nae, kom inte till mig.. Jag ork int städa!

  /Matilda Å

  SvaraRadera
 60. En så trevlig inbjudan bör ju besvaras på ett alldeles speciellt vis tänkte vi. Så vi letade reda på vårt allra finaste brevpapper med ponnys och skrev med snirkliga bokstäver, dekorerade med glitter och gick till brevlådan men. Då kom vi på att detta kunde uppfattas allt för påfluget och befängt, som att vi skulle vara lite tokiga på något vis. Så i stället petade vi ner brevet i en flaska, for ut till klipporna med avsikt att kasta i men. Då kom vi på att postvågen inte är så pålitlig nu på vårkanten. Så vi började lägga färgglada girlanger på berget bakom huset i ett fint meddelande och och tänkte vänta på att du en dag lite sådär på en höft är ute och slösurfar på google maps och blir inviterad hem till oss men. Då kom vi på att meddelandet var alldeles för långt och berget alldeles för kort.
  Så...

  Hej! Agge & Gagge här.

  Vi vill bjuda hem er till oss på utsikten. Vi bor på 54kvm i ett litet hus i skogens bryn och har sen inflyttningen följt linjen lekstuga, då huset en vacker dag skall bli vår atelje. Viktigt har även varit att huset skall sprida glädje och skratt, färgerna är lysande gult och rött (blev dock lite orolig efter besöket hos ögonläkaren då beskedet kom att jag ev har problem med mitt färgseende, det skulle i och för sig förklara alla ” hmm, va fint men jag tror inte att det skulle passa hemma hos mig” som brukar följa besökares första husesyn ). Prytlar, figurer och böcker finns mest överallt i detta hus.
  De som bor här utöver oss två rätt förvirrade snart 30-krisiga fotofjantar är lilla fröken pom, två ljuvliga ungar och en hel drös roliga filurer där en av de trevligaste är VerktygsLarsson, den finaste grevlingen landet skådat. Vi påspringes vid västkusten en stund från havet och öppnar gärna våra dörrar för finbesök, önskas sovplats så fixas det! Har ni tur kanske ni får höra drakarna som bor bakom vårat hus..

  freschrev@gmail.com om nu du inte väljer flaskpost

  SvaraRadera
 61. Mitt inne i stan i Norrköping bor jag, min pojkvän, tre vänner och katten Frank i ett kollektiv. Inredningen består av fem viljor som lyckats samsas och kompromissa fram vad som funkar, samt en explosion av personlig stil i var och ens privata rum. Lite mysigt, lite stökigt, lite blandat och ganska fint. Mitt hem är verkligen allt för mig - en del av min arbetsplats, min bästa festlokal, min säng, min stolthet och min fristad. Typ såhär ser det ut: http://esteterier.blogspot.se/2011/11/om-ett-kungligt-kollektiv.html

  SvaraRadera
 62. Åh, vilken rolig ide'! Det ska bli hur roligt som helst att se och läsa om!

  Vi har precis köpt ett hus och börjar just få ihop lite möbler från second hand och tippen och du skulle mer än gärna få komma hit, fast jag fattar att det är lite långt att åka till andra sidan jorden för ett hemma hos reportage.
  Men åh, vad jag ser fram emot att se hur andra ha det!
  Bra, bra initiativ!

  SvaraRadera
 63. Vi dvs jag, mannen och sonen är nog lite tråkiga men det är ju tur att man bor i skön, intressant och allmänt bra stad, nämligen Umeå. Just nu veckopendlar jag och den ett-åriga sonen men från torsdagar till söndagar bor vi i en liten (vad jag anser vara) 3:a på studentområdet Ålidhem. Du får gärna komma och hälsa på även om jag anser att vår lägenhe är tråkig men de funkar för oss!
  /Linda H

  SvaraRadera
 64. Hej!

  Du är välkommen till landet strax utanför Katrineholm. Jag och sambon bor i ett hus från 70-talet som vi renoverat (nästan klart, vissa har ju lite svårt att får tummen ur). Jag gillar gamla och gärna udda saker. Sambon har byggt en skateboardramp på tomten och spelar trummor i ett dödsmetalband. Sunkig replokal finnes i garaget.

  Kom hit vetja!

  SvaraRadera
 65. Välkommen till Finland också! :-)

  SvaraRadera
 66. Och kom till Köpenhamn! Nørrebro är fantastiskt!

  SvaraRadera
 67. Ja, om du har vägarna förbi Stockholm får du jättegärna hälsa på hos mig! Jag och min sambo flyttar in i ny lägenhet på Aspudden 1:a juni, du vill granska hur vanligt folk bor, är nog vi perfekta objekt! Vi kommer som sagt vara nyinflyttade, och kanske helt i hus än, så det kommer säkert finnas några luckor i inredningen som du skulle kunna hjälpa oss fylla. Kanske en vit vägg att rita på? Välkommen är du hur som helst, jag bjuder på hembakat och/eller middag!

  SvaraRadera
 68. Och så klart är ni välkomna hem till mig.

  Kram

  SvaraRadera
 69. Du är välkommen till min och min fästmans lägenhet i Solna, Stockholm. Den är byggd på 50-talet och våra möbler är byggda på 60-talet. Blandat med vad jag gillar och vad jag behöver bor vi här och trivs bättre och bättre! Mitt ljusblå kök är nog det bästa! Kolla min blogg om du vill se innan!

  SvaraRadera
 70. Oj, hjälp vilken flod av inbjudningar! Och ja visst far du komma och hälsa på hos mig också, det gäller föressten alla andra också, alla som tar med sig kakor. Jag bor i en konstnärslägenhet i vårberg utanför stockholm. Min mail: marthajohansson@gmail.com

  SvaraRadera
 71. Kära Karin! Du är hjärligt välkommen till Vinslöv (som i "Plötsligt i Vinslöv") om du av någon konstig anledning skulle råka befinna dig i krokarna i sommar! Jag kan visa dig sevärdheterna i byn, såsom de tre pizzeriorna, diskborstfabriken, och friluftsbadet. Och såklart, minigolfbanan, även känd som byns stolthet (om du har sett "Plötsligt i Vinslöv" så hajar du vad jag menar..)! Dessutom bjuder jag på en rundtur i vårt lilla funkishus med en brokig skara av ärvda och loppisfyndade möbler (schizofren inredning, oh yeah!), samt valfri underhållning (dock ej något som har med höjder att göra). Så hör av dig om du är i norra Skåne, vettja!! Kram

  SvaraRadera
 72. Kära Karin! Du är hjärligt välkommen till Vinslöv (som i "Plötsligt i Vinslöv") om du av någon konstig anledning skulle råka befinna dig i krokarna i sommar! Jag kan visa dig sevärdheterna i byn, såsom de tre pizzeriorna, diskborstfabriken, och friluftsbadet. Och såklart, minigolfbanan, även känd som byns stolthet (om du har sett "Plötsligt i Vinslöv" så hajar du vad jag menar..)! Dessutom bjuder jag på en rundtur i vårt lilla funkishus med en brokig skara av ärvda och loppisfyndade möbler (schizofren inredning, oh yeah!), samt valfri underhållning (dock ej något som har med höjder att göra). Så hör av dig om du är i norra Skåne, vettja!! Kram

  SvaraRadera
 73. Välkommen till Nykarleby! Bara att ta RG-Line över Kvarken så är du nästan framme. :)

  SvaraRadera
 74. Du är jättevälkommen hem till mig men det kanske är lite långt att åka till Göteborg för att titta på en student-etta? Det blir ju inte så många bilder för ett fotorepotage liksom. Hursom så står min dörr alltid öppen närhelst du skulle råka befinna dig i närheten. Välkommen!

  SvaraRadera
 75. Fina du! Klart du får hälsa på i min lilla etta på Östermalm i Stockholm. Har två fina klappvänliga katter och gott om udda koppar att dricka kaffe ur när vi äter köpekakor :)

  SvaraRadera
 76. Du får gärna komma och hälsa på! Kanske komma med nån bra åsikt om hur jag ska sätta upp tavlorna som fortfarande, efter drygt ett år, står längs med väggarna. Om besök meddelas i förväg lovar jag att bjuda på hembakta kakor. Kaffet är det värre med... Och ingen besöksrunda är komplett utan en tripp till härliga Hälsingland!

  SvaraRadera
 77. Du är varmt välkommen hem till mig och min kille i höst om du har vägarna förbi lilla Östanås strax ovanför Molkom i värmland. Där kan jag bjuda på en schysst kopp kaffe, kanske lite operasjungning och två fantastiska maine-coon-katter och ev kattungar!? Gört!

  SvaraRadera
 78. Du måste (förlåt för den något befallande tonen), MÅSTE komma och hälsa på oss i Tollered utanför Göteborg. 1a juni flyttar vi till en villa (hyrd) vid sjö som minsann går att bada i, och om du vill komma förbi och kolla lite så kan jag locka med hämtning med bil på valfri ort i Västra Götalandsregionen, metal och 5 ohemult gulliga katter. Det vore fantastiskt... =)

  /Elin elinmaria.norback@gmail.com

  SvaraRadera
 79. Här kommer en inbjudan till! Jag är alldeles nyinflyttad i en riktig femtiotalspärla, the real folkhemsdeal, med förvaringsmöjligheter upp till taket, städskåp, tvättskåp, klädkammare, kallskafferi osv, alla med sin egen vackra nyckel. Plus skjutskåp i köket och gabondörrar som inte målats vita eller täckts med nåt annat, och marmorfönsterbräden och hatthylla med små ståndare att hänga hattarna på osv osv.

  Jag är sååå kär i min nya lya, som tog ett år av bostadsbytardokusåpahelvete att hitta. Fast jag bytte mest för att få billigare och tystare, inte för att jag så gärna ville bo just i femtiotalshus, jag är inte helt besatt av det, även om det låter så härovan.

  Däremot är lägenheten inte möblerad med på loppis eller antikvariat nogsamt utvalda stringhyllor och dyra teakmöbler utan mer en osalig blandning av IKEA-smäck, arvegods, sånt min far byggt och t o m några grovsopsrumsfynd. (Jag ÖNSKAR så klart jag kunde matcha min fina lägenhet med en fin teakspegel med kristallglas och nitar, telefonbord under osv osv, men det får komma senare, det finns andra prioriteringar som är viktigare just nu, som att betala hyran och köpa mat).

  Men hjärtligt välkommen är du. Om du vill se vad jag gör förutom att skriva kufiska inbjudningar kan du googla mitt nick så ser du vad jag gjort för pärlerier på mitt håll. :)

  SvaraRadera
 80. Och till Berlin är du också välkommen. Vi kan köra en gemensam kampanj mot min provsambo om att vi ska måla roliga saker på den ofantligt tråkiga köksväggen. Sen när du ändå är här kan vi gå på roliga second handaffärer och dricka paraplydrinkar på ett ställe som har gigantiska flugsvampar i taket.

  SvaraRadera
 81. Välkommen till Sundbyberg! Här finns förutom trevligt sällskap, ett ordinärt hem med hemmasnickrade lösningar, en loppisgalleria i huset intill och en metaltrummis. Kom bara kom!

  SvaraRadera
 82. sloowmotion1 maj 2012 11:33

  Wilkommen till Göteborg, till lägenhet med plastkarmar och lampor som jag målat i tusch men med gott sällskap av mormors möbler, nya (snart utdöda?!?!?!) blommor och två ljusslingor. Har även en soffa som kan kallas för ny, bakom ena dörren med plasthandtag. I direkt närhet finns andra saker du kommer att gilla och personer som gillar DIG. DET du!

  SvaraRadera