onsdag 30 november 2011

Hängbröst

Varje gång jag ställer mig i duschen och tittar ner på mina bröst så minns jag hur jag som tonåring, under flera månaders tid, tills det inte gick längre, duschade i kallvatten. Veckorevyn hade lärt mig att om man duschade varmt så blev brösten hängiga. Och jag var redan i riskzonen, då Veckorevyn tidigare hade hjälpt mig att klassificera mina bröst som fula på snygghetsskalan. Kan du lägga en penna under bröstet och den ligger kvar = hängbröst. Är din bröstvårta större än en femkrona = för stora vårtgårdar.

Pennan och femkronan var konkreta måttstockar. Den kalla duschen en del av lösningen.

Vad har Veckorevyn lärt dig?

167 kommentarer:

 1. Shit, det där kommer jag också ihåg! Vet att jag provade det några ggr men inte ides för det var ju inge skönt ju.

  SvaraRadera
 2. Jag lärde mig också precis det! Och att jag MÅSTE använda bh, utan några som helst undantag. Jag fick också lära mig att mens var så himla vanligt bland ALLA tonårstjejer, så om man inte hade någon mens, ja då var man kanske inte en riktig tonårstjej trots allt.

  SvaraRadera
 3. Jag har lärt mig vad killar tänder på och såklart också vad de ABSOLUT inte tänder på. Jag har lärt mig vad de tycker om våra kroppar, vad som är snyggt och inte snyggt. Sådana där paneler liksom, Kalle 23, Johan 25, Anders 29. Väldigt nyttigt måste jag säga, lite av ett uppvaknande!


  (Fast kanske ändå inte).

  SvaraRadera
 4. Inget. Jag läste inte Veckorevyn. Någonstans har jag bläddrat i ett ex och serverades då historien om en kille som hade analsex med en tjej och som efteråt hade snoppen insmord med diarre. Tack, men nej tack. Skräp.

  SvaraRadera
 5. Jag fick småångest av att bada badkar, av samma anledning!

  Tänk att man får spendera resten av sitt liv med att lära om, lära rätt.
  Borde vi inte skicka ett stort tackkort till Veckorevyn?
  Nä, tacka vet jag Mitt Livs Novell, som lärde mig hur kärlek funkar!
  Suck, hur överlevde vi skiten?

  SvaraRadera
 6. Vad jag lärt mig av Veckorevyn har jag grävt ner längst ner i den mörkaste vrå av själen och hoppas för mitt liv att det stannar där.
  Fy förtifan.

  SvaraRadera
 7. jag lärde mig vilka mönster på kläderna som passade min kroppsform.
  eller snarare vilka som INTE passade.

  det visade de tydligt genom att illustrera förvandlingen, hur tjock man blev i vågräta ränder och hur lång man blev i vertikala.
  och de ritade kropparna var exakt lika stora! ändå sådan skillnad.

  fast när jag mätte dem med en linjal skiljde det flera millimeter på de där pyttekropparna.

  SvaraRadera
 8. Tänk vad en blaska kan sätta griller i ett tonårshuvud. Glad att jag sällan läste Veckorevyn.

  SvaraRadera
 9. Hahaha, förlåt att jag skrattar. Men gisses, får en tidning skriva vad som helst? Tror inte jag läst vecko revyn och inser nu att man inte missat nått ;-)
  Kram från en med hängbröst jag är nöjd med :-)

  SvaraRadera
 10. Känner igen exakt det där. Pennan och femkronan. Jag hamnade också i "riskzonen".

  Tack veckorevyn för de tonårskomplexen. Det värsta är att jag inte kan tänka mig att det blivit bättre, snarare tvärtom.

  SvaraRadera
 11. Jag lärde mig hur man låtsas ha en orgasm, sådär så att killen blir glad och tror han är bra på sex. Undrar hur många kvinnor det är därute som fortfarande inte fått en riktig orgasm på grund av Veckorevyns tips. Tack och lov började jag läsa Ottar nått år senare.

  SvaraRadera
 12. Åh vad jag känner igen mig i hängbröstångesten. Jag lärde mig även hur man ska se ut för att killar ska vilja ha sex med en, hur man ska fnittra för att killar ska vilja ha sex med en och vilken parfym som killar tycker luktar godast.

  SvaraRadera
 13. Ingenting.
  Som tur är.
  Fick aldrig köpa Vecko Revyn. Och sen när jag bestämde själv hade jag inte råd.
  Tack mamma.

  SvaraRadera
 14. Jag har fått lära mig exakt samma sak och det är sjukt stört.

  SvaraRadera
 15. Tänker nästan dagligen på det där med "borde duscha kallt". Helt sjukt.

  Sen minns jag tydligt att jag i ett test som bedömde om man hade stilkoll, eller ja var trendig och så, fick resultatet med rubriken "Hej och hallå i Eccoskorna!". Det har verkligen etsat sig fast. Minns hur jag stod framför spegeln och skulle klä på mig, meningen bara ekade i skallen.

  Löste det hela med att bli punkare och skita i allt (fast mycket satt kvar ändå). Jävlar vad rädd jag är att mina döttrar ska matas med den skiten.

  SvaraRadera
 16. Jag är inte säker på att det var Veckorevyn men det var en av de där tidningarna i varje fall som lärde mig att man inte skulle få lika mycket rynkor om man sov liggandes på ryggen. Fjorton som jag var då och livrädd för rynkor så kämpade jag nog nästan i en hel månad men det gick bara inte.

  SvaraRadera
 17. Fy fabian vad bra du är!

  SvaraRadera
 18. Jag var tretton, platt som en planka och fick veta att man skulle kunna ha en penna under bröstet för att ha en bh. Alla tjejer provade och konstaterade att de minsann skulle köpa en bh. Jag behövde inte pröva. Detta konstaterades också. Helt onödigt. Skitjobbigt var det då, jag ville ju väldigt gärna vara vuxen, ha bröst, bli kvinnlig.. Jävla VeckoRevyn. Ett par år senare fick jag lära mig att massera in alla krämer uppåt i ansiktet, för att undvika rynkor. LOL Smorde in allt skit i fejan uppåt i flera år!

  SvaraRadera
 19. Jag applicerade penn-testet på röven och konstaterade att jag har hängröv. Tänker på det nån gång i veckan ungefär, så det börjar kanske blekna? De är så GODA SOM LÄR OSS!!

  SvaraRadera
 20. jag var 11 ar och gjorde brostgympa enligt vr:s schema for att mina (kommande)brost skulle bli fasta.

  SvaraRadera
 21. Jag tror att det var i tidningen Frida jag läste detta, men det kanske får vara med ändå? Nåja, det var en rad tips om hur man kunde få en lika platt mage som tjejerna i TLC. Ett av tipsen var: "Banta! Musklerna syns inte under en fläbbig mage."

  =_=

  SvaraRadera
 22. Hjälp vad fula bröst jag måste ha!!
  Har G-kupa och mina vårtgårdar är typ som 4 st femkronor, åtminstone 3,5. Dessutom skulle jag säkert kunna hålla kvar ett halt pennfack under dem. ;D

  Veckorevyn lärde mig också att så länge brösten var runda var de fina, oavsett storlek. Att många killar föredrar mindre bröst - så länge de är sunda och fina!
  Det har etsat sig fast i min hjärna och fram till att jag träffade min sambo vid 23 års ålder så avskydde jag mina bröst. Som varken är små eller runda.

  SvaraRadera
 23. Hahahaha,
  ja herregud vad man nojjade när man va liten. Enligt V.R. har jag fula bröst. Men inte enligt mig.

  SvaraRadera
 24. Att inte använda kudde för då kunde man få dubbelhaka, är dock inte helt säkert på att det var VR, kan ha varit någon annan motsvarande tidning....

  SvaraRadera
 25. Inte Veckorevyn men på samma tema. Hittade en bok från Vogue som handlade om skönhet och i den stod det att om man stod med fötterna en decimeter isär och låren ändå nuddade varandra så var man överviktig, punkt. Jag var 13-14 år men hade (tack och lov) insikt nog att inse att jag inte var överviktig trots mina lår (som såklart nuddade även vid 15 centimeters mellanrum mellan fötterna). Sådana IDIOTISKA råd som är så jävlarns generella och allmängiltiga. Att unga tjejer ska lära sig sån skit!

  SvaraRadera
 26. Läste bara VR på biblioteket ibland. Jag har alltid haft kvinnligt runda höfter och en stor rumpa så allt som skrevs om det sög jag åt mig som socker. En gång läste jag om hur stor rumpa som är för stor. Det var då en bild på två skinkor över ett uppslag, som man skulle sätta sig på för att mäta. Fick rumpan plats var man safe. Jag var inte safe och jag tänker fortfarande på det ibland när jag ser en uppslagen tidning. (Ska dock inte säga med säkerhet att det var VR men det föreligger stor sannolikhet.) Strunttidning!

  SvaraRadera
 27. Förbannade jävla skittidning. Läste VeckoRevyn då och då från ca 15 års ålder till 19-20. Och jag har lagrat massor av deras matnyttiga tips inom mig. Medvetet och omedvetet. Idag tror jag att jag är fri från det mesta men herregud vad den där skittidningen (och alla liknande i samma genrer) har präglat många av oss! Blir så förbannad! Bränn skiten! Oj oj oj vad det här väckte känslor hos mig. Heja Karin!

  SvaraRadera
 28. Herregud. Sjuka ideal vi har.

  SvaraRadera
 29. Hemma hos mig var det stor skam att läsa "skräptidningar" som var allt som inte var KP eller någon informativ press (typ Ordfront och Illustrerad Vetenskap) och lika skamligt var det att se på "reklam-tv", alltså fick man bara se svt1 och svt2. Oj, jisses vad glad jag är över det nu! Vad mycket sterotyper och dumheter jag har sluppit att uppfostras in i av Frida, VR och all annan skit. Men jag minns när jag läste VR hemma hos en kompis i 12-årsåldern och det var en såndär: "12 kvinnor visar sina underliv" med hela uppslag med bilder på underliv. Det var ju ändå en relativt bra grej för som jag minns det var det en rätt representativ samling, men jag blev chockad över att man fick göra så i tidningar! Dessutom blev jag varse att kvinnor gick runt och hade komplex, för sina underliv?!

  Förresten tycker jag det är galet att jag först nu, vid 22 års ålder, börjar inse att det är fler än jag som inte har underklädesreklamsbröst. Jag har ju förstått det intellektuellt tidigare, men först nu FATTAR jag verkligen det.

  SvaraRadera
 30. Jag hade samma tankar! Blir fortfarande nojjig över "hängbröst", men sen kommer tanken om att killar gillra bröst, så varför inte mer av det än mindre? ;)
  Min fästman är mycket nöjd iaf, så varför ska inte jag vara det? :)

  SvaraRadera
 31. Haha, Vecko Revyn har bara blivit sämre nu det sista, så jag har ingen lust att läsa längre, för
  mycket reklam.
  Men vad jag har lärt mig ?
  Förr - att jag är ovanligt "gammal" för att vara oskuld.
  Alla de repotage om att tillfredställa sina män,
  att vara bra i sängen etc.
  Ändå vet de att det är galet mycket unga tjejer som läser tidningen, väldigt, väldigt många 10-13 år..

  SvaraRadera
 32. Hur tjock jag var som hade lår som gick ihop.
  Att jag skulle klappa under hakan för att undvika att få dubbelhaka.
  Hängbröstgrejen.
  Vad normal/onormal mens är (kände mig så klart onormal, var det inte).
  Att inte ta plats.

  Jävla SKITtidning. Tur musikintresset kom som en ångvält sen så alla pengarna hamnade på sådana tidningar istället.

  SvaraRadera
 33. Att behaga killarna, att förminska mig själv, att itne vara högljudd, inte ta plats. Jävla skittidning.

  SvaraRadera
 34. Läste också VeckoRevyn och Frida ett antal gånger under tonåren. Har antingen förträngt de riktigt ruggiga råden eller så insåg jag inte hur illa de var då och tog inte till mig det. Men jag kommer ihåg ett "inspirerande" reportage med tre killar som skulle berätta om sina drömtjejer. En av dem var helt inne på att han ville ha en flickvän med (jag citerar) "en strippas kropp och en delfins själ".

  Kändes som ett smått ouppnåeligt ideal för en plattbröstad fjortonåring, men allt är väl möjligt antar jag...

  SvaraRadera
 35. Att min sexualitet inte var min att bestämma över och att jag skulle ge upp mina "behov" för att vara en "blyg tjej". Ingen kille vill vara tillsammans med en tjej som uttalat vill ha sex.

  Och juste, sen att de aldrig rörde vid sexualitet utanför hetronormen gjorde inte min bisexuella nyfikenhet lättare att hantera. Tur att man har en vettig morsa som kunde sätta rätsida på saker och ting.

  Fan jag blir förbannad bara av att tänka på det.

  SvaraRadera
 36. Håller med typ alla föregående talare. Nu förstod jag också varför jag alltid tänkt att mina bröstvårtor inte är "snygga". Fyfan.

  SvaraRadera
 37. Bröst är bäst! En rätt bizarr grej är att min mammi köpte en Veckorevyn för någon månad sen. Vet inte varför, jag är ju 33 och har inte läst den sen jag var 16 eller så. Det första jag möttes av var en "sköjig" bild där stylisten och fotografen till senaste sporthunkreportaget (fyra elitidrottare sitter i bara kalsongerna), blir dragna i håret av en av killarna... Så jag vette faan om det har blivit bättre eller värre. Men det kanske finns ömhet i en göttig hårslitning oxå, vem vet?

  Gjorde precis deras test "Är du en drömflickvän?" Jag valde de mest självuppoffrande alternativen, och jag blev drömflickvännen! Så något har jag väl tydligen lärt mig av dem. Spydde precis lite i munnen.

  SvaraRadera
 38. Det läste jag också, och då lärde jag mig att jag nog måste sakna bröst, tycker de (men jag gick inte på det). Det finns nämligen inget som går att stoppa inte under mina bröst, det finns nämligen inget under, det finns bara luft. Fantastiskt är vi är olika! Så skulle VR skriva istället.

  SvaraRadera
 39. Jag läste Veckorevyn hemma hos nån kompis när jag trodde jag var för gammal för att bli påverkad, men det gav mig en konstig noja. I tidningen var det en "skojig" sida med intervjuer med några tjejer om deras strategier för att undvika att någon skulle höra att de bajsade. Hade aldrig brytt mig om det innan, men efter att ha läst det där blev jag helt besatt och var tvungen att testa alla strategier...

  SvaraRadera
 40. Vilka jeans som passade till vilken röv.

  Vad killar tänker om tjejer.

  Pinsamma (anonyma) historier från bäddkammaren!

  Vojne, vojne......

  /Ida

  SvaraRadera
 41. åh, jag missförstod länge det där penntricket och trodde att man skulle kunna ha pennan balanserandes uppe på brösten (alltså ha jätte-pushade bröst). kan varken ha pennan balanserandes ovanpå bysten eller fäst under, men är glad ändå ;)

  SvaraRadera
 42. I Frida fick man göra en massa test om man va redo för sex, hallå den riktar sig till typ tioåringar!! Sen fick jag lära mig av Veckorevyn just det där med penntricket som jag skröt länge över att jag klarade tills jag gjorde det nyss och pennan satt kvar och jag på riktigt blev jätteledsen! Herregud! Trodde jag inte brydde mig om sånt där längre men det satt djupt rotat tydligen! Fick också lära mig av veckorevyn hur killar va beroende på hur deras läppar såg ut!

  SvaraRadera
 43. IGEN VILL JAG SÄGA - MER AV DINA TANKAR! DE ÄR TÄNKVÄRDA OCH NYTTIGA ATT LÄSA. TACK KARIN!

  SvaraRadera
 44. Ja men shit. Jag opererade mina hängbröst när jag var 21, nu är jag snart 29 och har istället riktigt dyra hängbröst och ångrar att jag inte reste jorden runt istället. #lurad

  SvaraRadera
 45. det där med penntricket kommer jag ihåg. och även det någon här ovan nämnt om mellanrum mellan låren. dessutom fick jag "lära" mej att om man tittade ner när man var naken och inte kunde se sitt eget könshår så var man tjock. tror det var i den dära jean-pierre i army of lovers som härjade loss. bra. så man vet liksom.

  SvaraRadera
 46. Körde också penntricket! Fick också lära mig att killar tycker man ska ha rakad fitta, för det var fräschast. Sen så var också hur man bäst ger oralsex till KILLAR ett återkommande tema.

  SvaraRadera
 47. Jag lärde mig att killar gillar nytvättat hår, att BH:n skulle synas genom blusen och att blommiga och söta dofter var bäst på tjejer!

  Samt att jag inte dög som jag är, vilket är helt fruktansvärt, de värsta dagarna kan det komma tillbaka, och det tror jag att det endast är deras förtjänst! Ett tackkort, som någon skrev, är nog på sin plats!

  SvaraRadera
 48. Jag lärde mig att "killar gillar naturliga tjejer...", kommer fortfarande ihåg hur lättad jag blev när jag läste den meningen men sen fortsatte ju såklart texten med: "men killar förstår inte hur mycket som krävs för att vi ska se naturliga ut". Tydligen behövs det mascara, läppglans, concealer och ögonbrynspenna för det. Jösses.

  SvaraRadera
 49. Det var/är nog nåt fel på mig för när jag läste ett par nummer av V-R som tonåring så tänkte jag (apropos vad "killar vill ha"): såna där töntiga, efterblivna bonnkillar ska då aldrig få kyssa mig!Och så läste jag inga fler nr. Vet inte hur det kom sig att jag tänkte så.

  Och till Sara här ovan: Menar du inte "JAG är mycket nöjd iaf, så varför ska inte min fästman vara det?", istället för: "Min fästman är mycket nöjd iaf, så varför ska inte jag vara det? :)".
  Märta

  SvaraRadera
 50. Jag har försökt förtränga vad jag lärt mig genom tjejtidningar men när jag läser detta + kommentarerna känner jag, till min stora förskräckelse, igen allt. Det sitter antagligen och tuggar på min hjärnbark natt som dag.
  Liv Strömqvist ballar ur på Amelia i senaste Galago och sätter fingret på just detta. Alla är vi kränkta av dessa sjuka tidskrifter. Men vem kommer att be ge oss en ursäkt? NIEMAND!

  SvaraRadera
 51. Jag fick lära mig en form av hakmassage som skulle utföras morgon och kväll för att förhindra dubbelhaka. Massagen gick ut på att man typ slog sig under hakan.

  Tjejer ska inte gapskratta högt inför killar (mkt okvinnligt).

  Att inte bära tights alla dagar i veckan för då märker man inte när fettet smyger sig på. Bär man jeans känner man när de blir trängre och då är det dags att banta.

  Sjukt.....

  SvaraRadera
 52. inte sova med bh! för då växer inte brösten, kommer jag ihåg att de tipsade om, men vet inte om det var just vecko revyn som sa det.

  Som att en bh skulle stoppa bröstens framfart!

  SvaraRadera
 53. Duschade också kallt och så lärde jag mig att man fick tjocka lår om man hade strumpbyxor och kort kjol när det är kallt ute.

  SvaraRadera
 54. Hejja Karin!

  Jag har också lärt mig om penn-tricket, överviktig om låren gick ihop,
  hur man skulle vara för att bli populär hos killar och vilka jeans man skulle
  använda beroende på rumpform.

  Tack och bock VR för alla onödiga kroppskomplex ni bidrog till..!

  SvaraRadera
 55. Jag fick lära mig att om man inte kunde haka fast en penna under tutten så behövde man inte använda BH, så jag har gått runt och trott att jag har världens minsta bröst som inte behöver BH, som att det är en lyx (vilket det är...?) men numera har jag ju för fan 70D och inte fan är det litet eller? Men pennan sitter ju fortfarande inte fast! (provar nån gång om året, MINST)

  SvaraRadera
 56. Min syrra premmade på VR, jag bläddrade i den ibland men, som den rebelliska tonåringen jag var, så blev jag mest less på alla tråkiga "Såhär ska du vara", "Kopiera stilen!", "Vilken flickvänstyp är du?" och tänkte bara fan ta det här. Tack mamma och pappa för att ni uppfostrade mig till en stark individ. Ty jag var mullig, svarthårig, mån om att få prata mycket och ta plats, hade "konstiga" kläder osv osv. Veckorevyn hade verkligen kunnat såga min personlighet vid fotknölarna, jag hade kunnat bli vilsen och bortkommen och halv som människa, men icket! Kanske inte är så konstigt att jag idag, i vuxen ålder, jobbar med att peppa tonårstjejer.
  Veckorevyn bör brännas på bål.

  SvaraRadera
 57. Haha, helt ljuvligt att bli påmind om allt dumt man har lärt sig. I den där åldern suger man åt sig som en svamp för man vill veta hur det ÄR och hur man GÖR. Lyckligtvis blir man äldre.

  Kallvattenkurer och insmörjningsmönster känns igen (man förstod ju att det bara var utför från där man då befann sig och det gällde att börja genast). Vill också minnas att stor vikt lades vid kyssäkta läppar. Läppstift - bit av på papper - pudra - läppstift igen. Jodå.

  SvaraRadera
 58. Tillägg! Kom just på att jag lärde mig onanera mha någon veckotidning. Intresset fanns men inte tekniken. Pillade lite men fick inget schwung på det hela. Men se, ett mittuppslag rådde bot på den saken. Skippade det där med "tänd några ljus för att komma i stämning" och läste istället de handfasta råden. Aha, man kan börja lite runtomkring! Och det blev bättre framgång. Så det vill jag faktiskt tacka dem för.

  SvaraRadera
 59. Bästa inlägget på länge! hög igenkännings faktor och fy va arg jag blir på att det ska vara så här. Heja Karin

  SvaraRadera
 60. Darn you, FavvoKarin! Nu är JAG nojjig när jag duschar! =)

  SvaraRadera
 61. Hej Karin,
  skulle vara intressant för mig – som är VeckoRevyns chefredaktör idag – att veta när du läst detta?
  Tidningen jobbar idag aktivt mot sjuka skönhetsideal och denna typ av texter är ingenting som kan ha publicerats i tidningen på många år.
  VeckoRevyn har funnits i 77 år – och har sett ut på många olika sätt under dessa år. Så som du vill beskriva tidningen, är INTE hur den ser ut idag. Läs gärna tidningen för att få en nyanserad bild.
  Mvh, Linda Öhrn Lernström, chefredaktör VeckoRevyn.

  SvaraRadera
 62. Jag önskar att vi skrev ett öppet brev till Veckorevyn, Frida och de andra med alla hjärtliga tack. Visst, man kan skratta åt de absurda saker som ligger och pyser i bakhuvudet på halva Sverige - men det är skrämmande att unga kvinnor bär med sig skiten. De kvinnor i Sverige som INTE har fått någon livslärdom från tjejtidningar lär kunna räknas på en hand, och jag tycker att det borde finnas en större diskussion om det här, även utanför bloggosfären.

  SvaraRadera
 63. @Linda Öhrn

  Hej, det är bara att gå in på tidningens hemsida för att direkt hitta följande länkar:

  http://www.veckorevyn.com/Quiz/Testet-som-avslojar-Ar-du-en-dromflickvan
  http://www.veckorevyn.com/Sex--Relationer-23799/40-killar-avslojar-Det-har-tander-vi-pa-23795

  Detta är exakt det som flera av kommentatorerna ovan pratar om och alltså ingenting som har försvunnit med åren. Fortfarande är det mannens blick som styr, fortfarande ska flickor/kvinnor anpassa sig efter männen, vara till lags, vara behagfulla. Kan ni inte bara satsa på artiklar som får unga tjejer att känna sig starka, självständiga, trygga istället? Som fokuserar mindre på utsidan och mer på insidan? Det hade varit en samhällsgärning.

  SvaraRadera
 64. Dessutom utgår Veckorevyn fortfarande från att alla är heterosexuella och eftersträvar mäns uppmärksamhet och kärlek. Det finns inget på hemsidan som tyder på något annat än att det är en viktig utgångspunkt för tidningen.

  SvaraRadera
 65. Linda Öhrn: Få se nu, som jag skrev var det när jag var tonåring som jag läste er tidning, och idag är jag strax över 30, så uppskattningsvis femton år sedan. Vill du ha mer exakt tidpunkt får du gå tillbaka till era arkiv, som jag gissar ni har.

  Så bra att ni ändrat ert innehåll! Jag har inte läst er tidning på många många år, och känner mig heller inte intresserad av att ta upp läsningen på nytt. Dock är jag väldigt intresserad av frågan hur er tidning påverkat mig, min kroppsuppfattning och syn på relationer. Och många med mig verkar det som!

  SvaraRadera
 66. @Linda Öhrn: Och i de tester som Sara länkat till här ovan är även heteronormen helt dominerande. Formuleringarna visar att man utgår ifrån att alla som gör testerna är heterosexuella, punkt.

  SvaraRadera
 67. Linda, tack för inlägget. Veckorevyn skriver inte längre om saker som det skrevs om i tjejtidningarna på 80/90-talet, men faktum kvarstår att tjejtidningar av idag, inklusive Veckorevyn, är oerhört utseendefixerade, heteronormativa och allmänt motarbetande oss vanliga brudar som inte känner för att sminka oss, ha på oss piffiga små klänningar, designerskor eller vad det nu kan vara som ska göra oss optimalt snygga och perfekta, både för oss själva och i andras ögon. Det finns en lång, lång väg att gå innan så kallade tjejtidningar kommer att leverera ett kvinnoideal som är sunt och hälsosamt. Det kommer antagligen aldrig att hända. Det är de förvridna normerna och längtan efter att vara bättre/smalare/snyggare/mer vältränad som ni lever på. Hur många tjocka modeller syns i tidningen? Hur många queera får spelrum? Feminister? Töntar? Grå möss? Nä, det hade ju blivit en skittråkig tidning!

  SvaraRadera
 68. Exempel på bra tidning, som tyvärr inte finns längre: Darling.

  SvaraRadera
 69. "Du och din pojkvän gör ett spontanbesök på bion i närheten. Det finns tre filmer att välja bland. En du verkligen vill se, en annan som din partner vill se och en tredje, rätt ointressant film ingen av er vill se. Hur gör ni?"
  Ja, hur gör vi egentligen, det finns tre svarsalternativ och det här är ett av dem:
  "- Jag låter partnern bestämma och följer snällt med, för att undvika konflikter."

  Personligen tycker jag att det här låter exakt som det lät på 90talet. Om inte värre.

  SvaraRadera
 70. Tjejliv är ett bra exempel på en "tjejtidning" som försöker vara annorlunda.

  SvaraRadera
 71. haha, jag minns en artikel som "analyserade ansiktet", där de på fullt allvar skrev att om man hade tätt sittande ögon var man trångsynt och brett sittande ögon således vidsynt.
  och så satt man inte och klämde på låren och letade celluliter...i tolvårsåldern. AAAARGH

  SvaraRadera
 72. Jag lärde mig, genom insändarfrågorna och de svar som gavs, mycket om vad killar vill att man gör med dem i sängen - runkteknik, hur vanligt det är med oralsex (dvs på killarna) och analsex t.ex. Dessutom minns jag alla råd om att inte stressas om man inte kunde få orgasm - för tjejer kan njuta lika mycket av sex utan att komma, till skillnad från killar. Och det otäcka är att jag trodde på alltihop.


  Däremot kan jag inte minnas ett ord om hur man som tjej kunde lära sig att njuta själv. Ingen onaniteknik. Inga tips om hur man kunde 'coacha' sin respektive (som alltid var av motsatt kön) att bli bra på att GE oralsex. Sextipsen riktade sig med andra ord aldrig till MIN sexualitet, utan till en mycket stereotypiserad kille.

  SvaraRadera
 73. Jag finner det också väldigt underligt att Veckorevyn hävdar att snittåldern på deras läsare är 29 år. Jag känner nog ingen över 16 som fortfarande läser Veckorevyn och jag skulle heller aldrig få för mig att vilja köpa deras tidning som vuxen eftersom den är full av skräp.

  SvaraRadera
 74. Linda Öhrn, jag är 22 år och när jag var nio år började jag läsa VeckoRevyn och slutade läsa när jag var 16. När jag för något år sen hittade gamla tidningar och läste blev jag chockad över vad mycket ren skit ni har lärt mig. Nästan allt jag läst i kommentarerna här känner jag igen och informationen sög jag åt mig som en svamp.

  När jag var i den åldern blev jag mobbad, fast det har inte jag insett förrän ca tre år sedan. När mina klasskompisar sa till mig: "Du är ju snäll och så, Martina, men vi kan inte umgås med dig, för du är ju så ful." Så var mitt svar: "Jag håller med, jag ser förjävlig ut, och det är synd, men jag förstår!"

  Och det är tack vare VeckoRevyn, som har varit som min bibel. Jag litade på allt jag läste. Och ni fick mig att "inse" att jag inte var helt okej, att jag var ful och att jag sannerligen inte var någon "drömtjej". Och det var inget konstigt tyckte jag då, er tidning bekräftade ju bara det jag redan hade på känn. Jag fick veta sanningen, och det kändes jättebra. Jag var bara tacksam för att jag fick veta sanningen.
  Jag tycker för övrigt fortfarande att jag är ful och har väldigt svårt att tro på att folk faktiskt gillar mig. Och när jag gick in på eran hemsida idag så tycker jag inte att ni verkar ha förändrat er så mycket, för jag kände verkligen igen mig. På ett dåligt sätt.

  Tack och hej.

  SvaraRadera
 75. Av Veckorevyn lärde jag mig att min ansiktsform är för rund för att ha runda glasögon. Så när mitt sy fel åtgärdades för ett år sedan och min optiker tyckte jag skulle ha ett par väldigt fina, och ganska runda, sa jag förskräckt nej till dom och valde ett par väldigt fyrkantiga istället.
  Jag älskar att ha rött läppstift, men sedan läste jag att killar inte gillar när tjejer har det så jag slutade ha det.
  Tack vare VR vet jag, som en del av dom ovanstående, hur jag INTE ska klä mig och hur jag ska se ut och vara för att få killar.

  Herregud, att det jag läste som fjortonåring suttit kvar i fyra år och faktiskt förstört så mycket. Tur att jag blev klok när jag fyllde arton för ett halvår sedan, otur att VR själva inte inser att dom fortfarande stjälper lika mycket som dom hjälper sina läsare.

  SvaraRadera
 76. Ja de där jävla kalla duscharna man utsatte sig för! Herregud!!! Jag orkar inte leta i minnet efter alla dumheter för fy fan vad skit man läste och sedan nojade över. Bara för det kom jag nu på nån bild över hur benen skulle se ut för att se bra ut. Hade man fötterna ihop skulle det bli "hålrum" mellan låren, straxt under knäna och vid anklarna. Det mina kobenta ben kunde inte se ut så hur mycket jag en plågade mina knän med att stå med fötterna tryckta mot varandra.

  SvaraRadera
 77. tror ej att det var veckorevyn, men cosmo eller nåt, där jag läst att man som tjej ska se till att stå/sitta/vinkla huvudet på så sätt att man tittar upp på den kille man vill flirta med, så att han kan titta ner på en och känner att man själv ser upp till honom. det får nämligen mannen att känna att han är stor och stark och har kontrollen och sånt gillar killar!

  SvaraRadera
 78. Kära Linda Öhrn Lernström.

  Det skulle vara oerhört intressant om du deltog mer i diskussionen som pågår här i kommentarsfältet, samt kommenterar de motargument som lagts fram åt dig här när det gäller den nya "nyanserade" VeckoRevyn.

  Alla som har kommenterat har ju gjort erfarenheter av tidningen, detsamma för mig, och när jag besöker er hemsida vill jag påstå att ni fortfarande står för samma ytliga, heteronormativa skit. Tycker du själv att det är viktigt för unga tjejer att fokusera på mode och smink, hur man blir en drömflickvän och vad killar tänder på? Om du tycker det så tycker jag uppriktigt synd om dig.

  SvaraRadera
 79. Jag minns en bilaga som följde med en VR runt -94.
  Den var i praktiskt handväskestorlek och med egna klamrar så att den gick att spara och ha i väskan.
  Det handlade om hur killar Egentligen vill ha det i sängen. Såklart skriven av killar så att informationen skulle komma direkt från källan.
  Där fick jag tolv år gammal lära mig att när man suger av en kille ska man helst låta honom komma i munnen och spotta för guds skull inte ut det eftersom det kan tolkas som om du tycker att hans sperma är äcklig.

  men såklart, det var ju inte meningen att jag som tolvåring skulle läsa det. 18-åringar är det ju däremot okej att lära att dom måste svälja.

  tack för det VR

  SvaraRadera
 80. Jag fick lära mig att smörja in låren med vaselin och ha gladpack runt dem och sedan ge mig ut och jogga. Det skulle tydligen inverka positivt på fettförbränningen. Dessutom fick jag finfina veckomatsedlar med syftet att gå ner i vikt till sommaren. Fina ben till sommaren var väldigt viktigt, och den beryktade"apelsinhuden" skulle bekämpas med alla medel. Jag minns de kalla duscharna och den hysteriska torrborstningen jag fick lära mig. Tack VR!

  SvaraRadera
 81. Denna tidning handlar om hur man får sin heterosexuella pojkvän, nuvarande eller framtida, att njuta av livet till det yttersta. Är det inte fantastiskt?

  SvaraRadera
 82. Jag lärde mig att jag var för smal. Och var man skulle stoppa gurkan innan man bjöd på den till killen man gillade... Nej, jag testade inte detta. Vågade för övrigt inte närma mig killar då jag mest kände mig ful och konstig. Tänker ofta på hur jag hade varit om sådana här fina bloggar funnits när jag var ung.

  SvaraRadera
 83. Men snälla nån vad Linda Öhrn Lernström ljuger.
  Veckorevyn handlar även idag mest om mode, utseende, "kärlek", etc.
  Jag har precis varit inne på deras hemsida och i vetenskapens namn utsatt mig för testet som "avslöjar vilken flickvänstyp" man är.
  Jag valde genomgående de mesigaste svarsalternativen och resultatet blev (tänk er detta ackompanjerat av en pampig trumpetfanfar):
  "Din partner kan skatta sig lycklig! Du är den verkliga drömmen. Varken för snäll eller för tuff. Kör på samma spår, så kommer ni vara lyckliga så länge ni vill."
  Nä du Linda, Veckorevyn är inte och har aldrig varit en bra tidning för unga tjejer/killar!
  Märta

  SvaraRadera
 84. Jag var tio när jag läste att för att få större bröst kunde jag ligga på mage eller äta choklad (men då blev en fet så det var inte lika bra.) (
  Detta tips kom från KPs psykolog, ironiskt nog. Så det blev många timmar sammanlagt då jag försökte få en bekväm liggställning på mage, hm.

  SvaraRadera
 85. Jag skrattar ihjäl mig Linda Öhrn, det är ju bara att gå in på hemsidan och titta... Lika fina tips fortfarande.

  SvaraRadera
 86. Från FRIDA lärde jag mig att om man satt ner, tog tag om fettet om magen, och kunde ställa sig upp så var fettet överflödigt. Kunde man inte ställa sig upp så var man som man skulle, dvs inte för tjock om magen. Jag fejkade det testet när min smalare kompis o jag gjorde det testet hemma hos henne. (låtsades att jag inte kunde ställa mig)

  SvaraRadera
 87. Jag kunde inte motstå frestelsen att surfa in på veckorevyns hemsida för att undersöka. Hittade efter första bästa random-klickande direkt dessa råd:
  "Aldrig mer påsar under ögonen
  Lägg en metallsked i frysen så att den blir riktigt kall och håll sedan skeden på den pösiga delen under ögat i minst 1 minut. En annat knep för mörka och trötta ögon är gurka. Skär upp två skivor, lägg på ögonen och slappna av på soffan i några minuter." (http://www.veckorevyn.com/Smink/7-oslagbara-tips-for-din-hud). Publicerat 15 november i ÅR. Same shit, different decade. Jag blir svart både i blicken och under ögonen bara av att tänka på att jag läste den här skiten då jag var yngre och att dagens 10-16 åringar gör detsamma.

  SvaraRadera
 88. Jag köper Café och prenumererar på Slitz (Ja den sist nämnda är jäkligt manhaftig och de kan man säkert ha synpunkter på men de är inte de som är poängen)
  när jag läst Café från pärm till pärm på semstern hitta jag en Cosmo från tidigare iår och i brist på annat bläddra jag lite i den. Skillnaden är mer än radikal. Hur kommer de sig att det tjejer (tydligen) är intresserad utav att läsa är skvaller och olika TiPz! på foudation, nya ögon skuggor osv BARA! Där är mode reportage i både Slitz och Café men där är också Långa fakta artiklar, intressanta krönikor m.m. Alltså, Varför finns inte denna typen av tidningar riktad mot tjejer? jag gillar modetips men jag vill inte BARA läsa modetips.

  SvaraRadera
 89. Dom lärde mig att sluta skämta, börja spy efter maten för att bli snygg och spela dum inför killar. Och att vara snygg var ett självändamål viktigare än min hjärna humor och kreativa förmåga. Stort tack till min mamma som köpte Darling åt mig efter ett tag, den tidningen räddade mig faktiskt från en del shit

  SvaraRadera
 90. Här får jag lära mig bland annat att killar är lite dumma i huvudet och att killar inte heller är tillräckligt konspiratoriskt lagda. Däremot tror killar alltid att dem är smartare än tjejer.

  http://www.veckorevyn.com/Sex--Relationer-23799/Sa-tolkar-du-killars-sms-

  Jag hade ingen aning om det här, tack för infon, VeckoRevyn!

  SvaraRadera
 91. Veckorevyn hade faktiskt en period när det började likna en mer vettig tidning. När kan det ha varit, under 2000-2001 någon gång? Emma Hamberg var chefredaktör och såg till att VR slutade samarbeta med Fröken Sverige. Det fanns också ett helt nummer tillägnat hbt-rörelsen med bland annat artiklar om att vara tjej och gay. Omslagen pryddes av lite "vanligare" tjejer OCH killar, det fanns en onaniskola för tjejer som gick ut på att göra det skönt för sig själv, och en massa annat bra. Jag har hört att läsarantalet sjönk så drastiskt att hon fick sluta, men det kanske bara är ett rykte? Jag önskar verkligen att de hade fortsatt i den andan, kämpat på och varit med och format en ny generation unga, sjävsäkrare tjejer. Men nej, Hamberg slutade och VR gick tillbaka till sitt gamla jag tyvärr. Tråkigt och fegt.

  SvaraRadera
 92. I senaste numret av VR är det en artikel om tre tjejer som inleds "de är snygga, självsäkra, coola - och singlar! Vad är det med dessa tjejer som skrämmer iväg killarna?"

  I nummer 22 kunde man läsa att spets är trendigt i höst, men givetvis fanns en enkät under artikeln där fyra killar fick uttala sig om vad de tycker om tjejer i spets.

  En mening jag minns ur VR för ett par år sedan var en bild på Paris Hilton i bikini med bildtexten "titta! Till och med paris hiltons mage putar åt fel håll!" (hon är ju som bekant inget kraftpaket direkt)

  SvaraRadera
 93. Jag läste en artikel i Frida för ett antal år sedan om hur man håller sexlivet levande. Viktig information för 12-åringar, liksom. Bl a skulle man ha flätor ibland eftersom det väcker faderskänslor i honom som tydligen gör honom kåt. Det stod också att det är viktigt att våga prova nya saker i sängen. Så sjukt.

  SvaraRadera
 94. Att det är svårt att få orgasm. Det här ledde till att jag långt efter att jag läst alla de här artiklarna om hur man ska göra för att lyckas med detta svåra faktiskt inte trodde att det där jag fick var en orgasm, för det hade ju gått så lätt. Det krävdes att samma sak upprepades några gånger innan polletten trillade ner.

  SvaraRadera
 95. Nu minns jag inte utifall det var VR eller Frida, men jag kommer särskilt ihåg ett nummer med ett mittsideuppslag där de hade listat 69 saker man skulle/inte skulle göra för att tända en kille.

  Jag minns rädslan över att ingen pojke någonsin skulle tycka om 15-åriga mig för att jag hade "ryamattor på benen" (blankt upp till midjan ska det vara!), "osexiga naglar" (långa och rosa ska de vara!), "osexiga läppar" (de föreslog att man skulle smörja tigerbalsam eller chili på läpparna för att de skulle få den där sexiga svullna looken), "tjock mage" (trots att jag på den tiden tränade 8 gånger i veckan och hade distinkt 4-pack på magen blev det ju valkar när jag satt ner!) etc.

  Dumt nog sparade jag listan i över ett år och försökte följa budorden om hur man skulle vara för att bli en riktig tjej för att få en kille. 16 år gammal fick jag min första pojkvän och han visade sig skita i att jag inte hade snygga naglar utan älskade och åtrådde mig för den jag var. Äntligen slutade jag skämmas för att jag koncentrerade mig på handbollen och skolan istället för utseendet!

  Men osäkerheten listan präntade in - mycket av den finns kvar även som 29-åring!

  SvaraRadera
 96. Så viktig diskussion! Vart tog chefredaktören vägen?

  SvaraRadera
 97. jag lärde mig att om jag sov med åtsittande plagg så skulle man få hängbröst. mina bröst som redan såg hängiga ut, fanns det någon återvändo?

  SvaraRadera
 98. Sen ska man ju komma ihåg att det inte bara är VR. Jag slutade läsa Amelia för att jag alltid blev så irriterad av att läsa den. I somras plockade jag upp ett relativt färskt ex av brittiska Cosmopolitan och höll på att bli vansinnig på den också. E massa sex, men läser man vad de egentligen skriver handlar det inte om tjejens sexualitet och njutning, utan om hur hon ska göra det skönt för killen eller se bra ut i sängen. Droppen var en artikel om saker man kan göra för att må lite bättre när det tagit slut med killen. Bland annat stod det att kroppen nu blir utan de oxytocin-kickar som den brukat få av orgasmer, och att man därför kan behöva få en kram då och då av sina vänner.
  Sure, man behöver säkert en kram då och då av sina vänner när livet är tufft, men varifrån kom uppfattningen att orgasmerna vandrade ut genom dörren med pojkvännen?
  Var har vi en tjejtining som berättar det som i den bästa av världar skulle vara självklart: Tjejens orgasm är inget hon på nåder får av killen, utan var och en är i slutändan ansvarig för sin egen orgasm.

  SvaraRadera
 99. Jag lärde mig att jag är ful och äcklig och aldrig någonsin kommer att bli älskad för den jag är.

  Men jag läste ju Frida..

  SvaraRadera
 100. veckorevyn har lärt mig en hel massa saker. så många att det inte kändes försvarbart att inte skriva ett eget inlägg om saken. finns här: http://italienaupair.wordpress.com/2011/12/02/oppet-brev-till-linda-ohrn-lernstrom-chefredaktor-veckorevyn/ för den som är intresserad. till exempel Linda, när/om hon behagar kika in här igen. tack Karin, för detta inlägg. u're tha bezt <3

  SvaraRadera
 101. En av mina bästa vänner kom till Sverige 1992. Hon informerade mig om penntricket som gav nedslående resultat för oss båda. Hon som hade världens snyggaste kropp blev ledsen. Jag som konstaterat att jag var ful långt innan henne såg det bara som ännu en bekräftelse på min fulhet.

  Så till Linda Öhrn, leta i arkiven mellan 1990-1992 så hittar du nog det berömda testet som vi alla så väl minns och tagit fasta på.

  SvaraRadera
 102. Som den icke matematiker jag är så blev föreslagna årtal fel. Om min kompis kom till Sverige 1992 och läst i Vecko Revyn om penntricket så kan det ha varit i en gammal tidning fram till ca 1997. Längre än så tror jag inte hon läste skräpet.

  SvaraRadera
 103. Om man sitter med det ena benet över det andra plattas låret ut och det ser inte okej ut. Platt och tjockt. Det har jag ofta tänkt på i 16 år nu, sedan jag var 14 och smygläste Veckorevyn på fritidsgården eftersom mina föräldrar var kloka nog att inte tillåta mig köpa den.
  Mirjam

  SvaraRadera
 104. det där med pennan känner jag också igen, fan det flashar fortfarande förbi i skallen ibland och det är så jävla tramsigt så man blir ju trött på sig själv. men ändå är det planterat där, så himla illa.

  och jag har nåt relativt nytt nummer av VR som jag hittade på jobbet, där killar sitter och snackar om vad som är "viktigt" och vad de "tänder på" hos en tjej. så. jävla. korkat.

  SvaraRadera
 105. Man lärde ju sig massor! Typ att man skulle noppa hår vid bröstvårtorna, för att det var sjukt osexigt! (och jag blev helt sjukt nojjig, och det var ju bara normal kroppsbehåring.. jag plockade maniskt med pincett och vågade knappt visa mig naken)

  Samt en massa tips över hur jag skulle få styr på mitt fula hår som är lockigt.

  /Hårlös

  SvaraRadera
 106. http://rodeo.net/niotillfem/2007/11/jag-blev-lite-upprord-pa-lunchen-idag/ <--- kolla denna länk!!

  Inte konstig att man känner sig lite kokko i bollen av alla dessa tidningar ;P

  SvaraRadera
 107. När jag var i yngre tonåren läste jag maniskt VR, på biblioteket och i smyg hemma hos en kompis (hon var äldre än mig, men fick inte köpa dylika tidningar för sina föräldrar, vilket hon gjorde ändå och sedan gömde hon dem). I en av tidningarna fanns "rumptestet" som redan nämnts i kommentarerna ovan. Satt man på den uppslagna tidningen och ens rumpa höll sig innanför sidorna var man godkänd, flöt den däremot ut utanför tidningen var man nog i behov av åtgärder. Jag minns att jag klarade testet, vilket jag var väldigt nöjd över. Och? Vad var det att vara nöjd över? Och varför skulle jag varit missnöjd om jag "misslyckats" med testet? Vad har någon för nytta av ett sådant test?

  Hade det varit så farligt om VR istället hade uppmuntrat unga tjejer att INTE tänka på om man hade osexiga läppar, osnygg rumpa, gäddhäng, påsar under ögonen, otrendiga kläder, fel smink, tråkig frisyr... Att inte uppmana tjejer på att fokusera på vad andra tycker och tänker om en själv. Hade det inte varit fantastiskt om VR hade försökt inpränta i läsarna - både tjejer och killar - hur viktigt det är att man trivs med sin kropp, oavsett hur den ser ut? Att vi inte behöver söka bekräftelse hos andra för att duga? Tänk om VR hade uppmuntrat självförtroende och god självkänsla PÅ RIKTIGT! Tänk att ha en tidning som hyllar mångfalden och har med både hjärta och hjärna i innehållet, inte bara yta. Tänk att ha en tidning som ger en god eftersmak och inte komplex för fler år framåt...

  Nu har inte jag läst VR på länge, kanske är det så tidningen ser ut idag, men efter att ha läst kommentarerna här får jag intrycket av att så inte är fallet. Kanske inte så konstigt. Vi är så styrda av normerna i dagens samhälle, så att ha en tidning som talar om hur vi ska uppfylla alla dessa sjuka normer, det måste ju vara bra lönsamt!

  SvaraRadera
 108. Håller med alla kommentarena ovan. Själv kan jag inte minnas exakt om det var Veckorevyn eller FRIDA som jag läst alla tokigheter i men det kvittar ju egentligen. Till syvende och sist handlar det ju om en tidning som görs av vuxna, medvetna (?) människor och läses av 9-13-åringar. Ja, jag var 9 när jag läste min första FRIDA och Veckorevyn.Hur man kan påstå att man har en målgrupp på 29 år är helt obegripligt för mig.
  Som 10-åring lärde jag mig att alltid dra in magen. Som 11-åring nojade jag över att jag inte fått mens ännu. Som 12-åring köpte jag min första bh till mina icke existerande bröst. Som 13-åring blev jag kär och försökte vara blyg och tyst för att HAN skulle gilla mig. Slutade äta lunch i skolan och hade konstant huvudvärk. Som 14-åring var jag skolans slampa (för att jag hånglat runt lite grann). Jag är 25 idag och är förvånad över att skräpet fortfarande säljs i affärerna.

  Jag önskar att det hade funnits en lika stark bloggkultur när jag gick i högstadiet. Att man kanske hade haft lite mera perspektiv på saker och ting. I min skola gick t o m lärarkåren ut och förbjöd flickorna att ha på sig urringade kläder eftersom det störde pojkarnas koncentration. Ja. Det är faktiskt sant.En autentisk händelse från 2001. Helt stört när man tänker tillbaks på det....

  SvaraRadera
 109. Jag läste veckorevyn typ 1993-1996 och jag och mina kompisar verkligen analyserade innehållet och körde både penntrick, kallduschar, jämförde jeansstorlekar, kroppsform och trodde vi skulle gråta ihjäl oss på grund av bristningar och celluliter (och herre min gud, vi vägde knappt 50 kilo på den tiden)- dessa attraherar nämligen inte killar- men man kan undvika att visa dem genom att ha lampan släckt vid sex.

  Testerna gjordes noga och man såg till att anpassa sig till de bra svaren, så att man visste hur man skulle vara den dagen man träffade en pojkvän.

  Sen har vi alla gått på våra nitar på vägen mot att träffa en bra partner- och jag är nog inte helt ute och cyklar när jag påstår att de sk. "tjejtidningarna" bidragit mycket till att man utplånat bitar av sitt jag under tonårstiden.

  SvaraRadera
 110. När jag läste den var Emma Hamberg chefredaktör så då var den åtminstone lite lightfeministisk. När hon slutade så började jag läsa Darling och Cosmo istället. Cosmo för modet och Darling för att väga upp vansinnet (som ändå hölls nere en hel del eftersom Jonna Bergh var chefred) ;). Låter som att VR var helt sinnessjuk när se flesta här läste den (och säkert idag).

  SvaraRadera
 111. Jag har samma uppfattning. Hur kan man påstå att de inte bidrog till något slags självförakt på den tiden? Penna under bröstet = häng = jävligt dåligt.

  SvaraRadera
 112. Blev själv inspirerad så jag va tvungen att utveckla tipset jag följde och följer fortfarande.
  http://grynenochjag.blogspot.com/2011/12/nar-man-tanker-efter.html?m=1
  Sen va det ju alla test som alla här ovan beskrivit som följdes och slutade såklart i katastrof.
  Men man fick ju många manliga vänner men inga pojkvänner.

  SvaraRadera
 113. Penntestet minns jag med. Jag prövade med en penna som utan problem satt kvar. Då tog jag fram en bok och testade och även den satt kvar, då tog jag Bibeln som kag fått i samband med min konfirmation pch tro fan att den satt kvar. Gick då till mamma som låg i badet och utbrast "det står i VR att man har hängbröst om en penna sitter kvar under dem, vad har jag då som kan få en bibel att sitta kvar!?!". Hatade mina bristningsfyllda bröst och köpte minimiser-bh:ar. Fick också höra av mina klasskamrater att mina bristningar på bröst och höfter enbart handlade om att jag solade för lite. Vilken ångest för mig som är vit som ett lakan oavsett hur mycket jag solar.

  SvaraRadera
 114. Usch tur att jag växt upp långt innan Veckorevyn. Jag fick gå i villfarelsen om att min kropp var fin och dög precis som den var.

  SvaraRadera
 115. Herregud vilken flashback och herregud vad det slår mig nu att texter som det verkligen kan fördärva för lång lång tid framöver.

  Det där följer med mig fortfarande, i det undermedvetna. Tack som fan för att du fick mig att vakna och se det här!

  Tack som fan för att tack vare dig kanske jag nu kan börja gilla mina behag och lägga femmor och pennor bakom mig!

  SvaraRadera
 116. Jag är 20 och läste alltså vecko revyn för bara några få år sen. Jag lärde mig såklart allt det där med att rakade underliv är bäst, annars tycker killarna att man är äcklig. Och så minns jag att jag hela tiden stod framför spegeln i profil och sög in magen så att det inte skulle puta ut minsta lilla. Jag trodde nämligen helt allvarligt att ALLA utom jag var helt platta från brösten under och nedåt. Eftersom det stod saker som: "Här är diet/träningstipsen mot putande magar!", och så nån bild på en jättesmal fast kanske en aning menssvullen mage bredvid. Jag trodde att jag var enorm och att ingen kille någonsin skulle vilja ha mig. Åh herregud.

  SvaraRadera
 117. Just det, en sak till! Jag satt aldrig helt avslappnat på en stol, för då såg låren tjocka ut när de plattades ut. Istället satt jag med tåspetsarna i golvet hela tiden så att låren knappt nuddade stolen. "Då ser de smalare ut!"

  SvaraRadera
 118. Jag minns ett test man skulle göra två och två, tillsammans med en tjejkompis. Testet gick ut på att bedöma varandras utseenden på en skala från ett till fem, kroppsdel för kroppsdel. Då man sedan räknade ihop poängen fick men reda på hur "snygg" man var, i killars ögon. Jag minns att högsta poäng gavs med motiveringen "Guds gåva till männen.". Crazy.

  SvaraRadera
 119. Har aldrig tänkt på det här, kommer bara ihåg att jag läste Veckorevyn och Frida när jag var typ 10 år. Nu fick du och alla som har kommenterat här att vakna. Hur fan kan man skriva dessa saker i tidningar? Det finns ju ingen åldersgräns på dessa tidningar, och jag som 10-åring gick ju och köpte dessa utan problem. Kommer ihåg en massa "bra" tips jag fick, bl.a. att man fick smalare lår när man satt ner och bara nuddade med tårna i golvet - perfekt på skolfotot! Även alla dessa sextips, åh vad bra tänkte jag som 10-åring. Kommer att vara mästare när jag blir äldre. Usch, blir så förbannad nu i efterhand, jag har ju blivit helt jädra hjärntvättad...

  SvaraRadera
 120. Det absolut mest förskräckliga är ändå att det faktiskt finns tidningar som SKRIVER sådana saker. Tidningar som har ungdomar som målgrupp, tonåringar som redan är vilsna och livrädda för att förändras fysiskt och för att inte passa in. Skall man faktiskt få tjäna pengar på det? NEJ!

  SvaraRadera
 121. Det tydligaste minnet jag har från VR-åren är känslan av att inte vara normal. Jag såg inte alls ut som tjejerna som fick höga poäng av kill-panelen, jag ville inte "kopiera stilen", jag föredrog inte romantiska komedier och pojkband, jag hade inte disciplinen att torrborsta bort mina celluliter, jag hatade att sola, jag ville inte ha jeansshorts även om det var "helt rätt" den sommaren, osv. Men jag läste och tog det till mig, det verkade ju som om det var facit.
  Darling var bra, bloggar av detta slag hade varit ovärderligt.

  SvaraRadera
 122. Nu minns jag inte om det var Veckorevyn eller Frida som lärde mig att killar älskar tjejer med flickig klädstil och hatade tjejer med rockig stil. Det gjorde mig sjukt arg eftersom jag aldrig varit en klänning-tjej med rosetter utan är en skinnjacka och nitar-tjej. Och sen att dom får det att framstå som ALLA killar tycker så är ju bara värre, när det bara var typ 3 killar i "panelen".

  SvaraRadera
 123. Haha herregud, jag känner igen mig i allt. Minns särskilt penntricket, att låren inte skulle nudda varandra, övningar för fastare bröst och att jag inte kan ha ränder på bredden. Köpte min första randiga tröja för två år sedan när jag tänkte, "men vad fan är det för dum regel jag tänker på!" Kan dock inte låta VR ta allt, läste mycket FRIDA då också, som jag faktiskt tror var större än VR då, i alla fall i min krets.

  Till Linda Öhrn:
  Jag vet att du frågade Karin, men jag är 26 nu och läste tidningen i 12-13 års åldern, började med Elle när jag var 16 för att jag gillade den bättre. Men kollade/kollar ibland i VR (nätet nu) och vad jag sett genom åren har tidningen inte ändrats ett dugg.

  /Emma

  SvaraRadera
 124. Tjejtidningarna lärde mig att inte sitta med benen i kors (för då får du celluliter!), inte sova med dubbla huvudkuddar för att undvika dubbelhakor och att duscha i omväxlande varmt och kallt vatten för att få fastare hud.
  Penntricket var jag däremot skonad ifrån innan jag läste den här artikeln. Testade nyss och insåg att jag blev ledsen när pennan låg kvar under mina 22-åriga bröst. Sen blev jag ledsen för att jag blev ledsen. För hur sjukt är inte det?

  SvaraRadera
 125. skrev precis en kommentar på lady dahmers blogg om samma ämne: Jag mådde liksom DÅLIGT när jag var yngre över mina bröst. HELA min barndom och uppväxt så bytte jag alltid om efter gympalektionerna inne på toaletten, så fort jag börjat få bröst, pga HATADE dem. Duschade aldrig med mina klasskompisar, fick direkt ångest av tanken på att någon gång bli tvingad av någon oförstående lärare. Blev i tidig ålder mobbad (av ett gäng killar... vad annars?) för formen av mina bröst, och det har suttit kvar upp in i vuxen ålder. Det är först nu, när jag har pojkvän som tycker att jag är dum i huvudet som velat bröstoperera mig sedan jag var 14, som jag börjat förstå att det kanske är en lite skev bild av mig själv och mina bröst jag har. Jag gick till en läkare så fort jag flyttat till England, för jag vet att deras hälsosystem KAN betala kostnaden för en bröstoperation åt en även om det är för kosmetiska anledningar, om det anses få en att må dåligt. Jag gick alltså till min läkare, bad honom bedöma mina bröst, och frågade om de kunde operera på dem! Jag var NITTON!!! Hur jävla sjukt är inte det!?
  Doktorn, tack och lov, sa att det inte gick att dra av via NHS, för de var så gott han kunde se "normala". (Att han ändå bedömde dem som "normala"... som om NÅGRA bröst INTE är det? Jaja.) Och strax efteråt träffade jag min pojkvän. Nu känner jag inte ett lika starkt behov av att operera brösten, men ändå, om jag hade de där 30-40 tusen för att göra det... den tanken kommer fortfarande ibland.

  SvaraRadera
 126. aaah, jag blir så arrrrrrrrg! VR var min Bibel när jag var tonåring och den fick mig att känna mig så ful och värdelös, men samtidigt tacksam för att de "lärde" mig hur man gör för att behaga killar. Sen när jag upptäckte att de flesta killar inte var så där dumma i huvet som VR antydde kände jag mig helt vilse. Allt jag lärt mig var falskt. Mina barn ska INTE få läsa den där skiten.

  Är nu stolt över att jag fick pryda ett av Darlings sista omslag. Med kort hemmaklippt hår (klippte mig för jag blev så jävla trött på idén på den om den naturligt söta flickan med långt svallande hår), tonårsmullighet och olika stora bröst. Skämdes tyvärr länge över de där bilderna eftersom jag fortfarande inte riktigt hade släppt allt det där som VR sagt att jag skulle göra för att se snygg ut. Nu bryr jag mig inte längre. Tvärtom. Det var bra att vi vågade! http://www.darling.se/nr59/

  kan ingen starta upp en ny Darling? jag skulle gärna vilja

  SvaraRadera
 127. Veckorevyn larde mig att jag var en paronform vilket man absolut inte ville vara, nae, timglasformad eller kanske apple, men inte paron som jag helt klart var :( (Trots att jag faktiskt var smal som en sticka, jag hade bara lite hofter och kurvor!)

  SvaraRadera
 128. Jag lärde mig hur man skulle få lika fast rumpa som supermodellerna genom att följa ett strikt styrketräningsprogram och gå minst en timmes promenad om dagen. Inget ont om att träna, men min liksom de flesta beninga 13års rumpor mår bättre av att göra roliga saker som att leka lekar på gympan och spela fotboll med kompisarna än att vara ute och gå en timme på kvällen i ensamhet..

  SvaraRadera
 129. Emma hamberg har ju för guds skull illustrerat spritpenna under bröstet fenomenet! Visserligen med en smula humor om jag minns rätt, men det var i VR och som 12-åring läser man inte direkt in ironin i det hela. Nä, lightfeministisk vette fan.

  Cosmopolitan lärde mig att killar ÄLSKAR att bli väckta med oralsex. VR lärde mig att en killpanel är värd att yttra sig om okända tjejer i relations, utseende, sexfrågor. Fräscht.

  SvaraRadera
 130. Jag kommer ihåg en artikel som handlade om att bli "sommarfräsch" (som en fucking citron eller något) kroppsdel för kroppsdel gicks igenom (bland annat skulle man ha gelè i ögonbrynen), luren skulle skrubbas, smörjas (mot hjärtat, mycket viktigt) samt bikinilinjen ansas. Orkade man inte raka fittan skulle man ha en sjal knuten kring höften, för att dölja. Detta var dessutom bra om man hade feta lår. Jag gjorde allt detta. Jag var tolv. (så det måste ha varit 2001-2002 någon gång)

  SvaraRadera
 131. http://www.veckorevyn.com/Sex--Relationer-23799/10-SAKER-DIN-KILLE-GOR-I-SMYG-14515

  Fredrik Backman är så himla himla rolig! Inspirerad av vitsar från femtiotalet som handlar om män som tycker om fotboll och är tofflor till sina skoshoppande fruar skriver han krönikor som handlar om män som tycker om fotboll och är tofflor till sina skoshoppande fruar. Så himla kul! Man måste ju ha humor också! Jag skrattar så jag spyr.

  Och ja, VR har SANNERLIGEN förändrats! Detta känns inte bara fräscht utan också nyskapande och härligt att läsa.

  (Ironi)

  SvaraRadera
 132. Nej men fy så hemskt!

  Får man verkligen skriva så i en ungdomstidning (eller vad det nu är?!).

  Herregud, är det bara mansgrisar på veckorevynsredaktionen (och för övrigt säkert andra redaktioner) eller?

  SvaraRadera
 133. Det värsta är att tidningen inte har förändrat det minsta sen jag var 14-15 och läste den. Och det är 10 år sen. Äckligt.

  SvaraRadera
 134. Det där jäkla penntestet kommer jag också ihåg. Så himla dumt.

  SvaraRadera
 135. Köpte aldrig tidningar utan läste dem oftast på bibliotek när jag var uttråkad (vet inte riktigt vad jag la pengarna på som yngre) så läste både VR, Frida och några andra tidningar jag inte kommer ihåg namnen på.

  Men jag lärde mig i alla fall att jag var helt jävla onormal för jag gillade inte smink eller mode, jag gillade inte heller rosa och putti-nuttiga saker. Jag var ful, fet och antagligen något stort fel på mig eftersom jag är bisexuell och hellre vill ha en flickvän än pojkvän (det stod ju aldrig något om att det fanns lesbiska eller bisexuella tjejer = jag skämdes så stort över att jag drogs mer till tjejer än till killar).

  Jag lärde mig också att killar (för det var ju bara det jag kunde "satsa" på tydligen) gillade tjejer som var smala, "tjejiga", ständigt sminkade, alltid hade det senaste modet på sig, åt pyttelite mat, var tystlåtna, lät killen komma och göra precis vad han själv ville i sängen och att killen var lite mer värd än dig.

  Tack skittidningar för mitt otroligt låga självförtroende och för att ni fick (får) mig att alltid känna mig ful, fet och misslyckad!

  SvaraRadera
 136. 5 kronan här! Fy fan för dem och det..!

  SvaraRadera
 137. Jag larde mig att hade man fula trosor pa sig nar man skulle ligga med en kille, skulle man dra av trosorna samtidigt som jeansen sa han inte sag de fula trosorna.

  SvaraRadera
 138. herregudars vad jag är glad att jag aldrig läst vr. Räckte med att tvinga igenom sog några frida som 13 åring innan jag återvände till mina älskade kalle anka tidningar. Men minns när jag datt hemma hos en kompis och hon började slå sig under hackan och en masda andra knasiga övningar. Jag började gapskratta och frågade vad tusan hon höll på med, hon sa då att hon läst att man måste göra såntvför att hålla sig smal.... Oookeey, sade jag o fortsätte käka på min chokladkaka.

  SvaraRadera
 139. Jag har aldrig riktigt reflekterat över vad jag lärt mig i sådana tidningar när jag var yngre, men ni har ju fullkomligt rätt. Det där med att dra av fula trosor med jeansen minns jag exempelvis tydligt att det satt i, jag fick smått panik i tonåren om jag inte hade tillräckligt snygga trosor när jag var med min pojkvän.

  När min kompis satt och läste VR bredvid mig häromdagen kikade jag vad det var för artikel, och just i den stod det att män är rädda för att dejta framgångsrika kvinnor. Eh, okej...

  SvaraRadera
 140. Dett är lite sjukt, jag vet. Mina bröst kan inte hålla fast någon penna, mina bröstvårtor är mindre än en femkrona (jättefina bröst enligt min mening), mina lår går inte ihop och mina mage är hyfsat platt. Jag är alltså skitsnygg trots lite små snart-30-år-rynkor. Så, snart 30 år gammal är jag jätteblyg. För jag borde ju vara perfekt (med fina fasta bröst och smala lår och allt). Men det är jag ju inte. Och då tror jag att folk ska bli besvikna när de upptäcker det.

  SvaraRadera
 141. Måste man raka könet? JAg gör det inte, tycker inte det är fint och föredrar väl inte direkt att killar gör det, men det gör inte så mycket heller. Ändå är jag rädd att man ska vara med en kille och han ska tycka att det är jättefult/ofräscht/osexigt. Men sen tänker jag att då får det vara, då kan han gå. Hur mycket ska man behöva göra för att få ligga? Men så får jag inte ligga heller...

  SvaraRadera
 142. censurerar värre än usa's regering

  SvaraRadera
 143. Tack för att ni övertygat mig om att aldrig låta min dotter köpa VR, Frida el. dyl. Hon är nio år och ännu inte ett dugg intresserad av utseende. Jag vill att hon ska få slippa hetsas av skönhetsidealen. Som kille/man har jag nog aldrig insett vilket bombardemang av sänkningar unga flickor utsätts för. Vi hade ju inga tidningar som berättade för oss hur vi skulle se ut och bete oss för att behaga tjejerna.

  SvaraRadera
 144. jag kommer ihåg att dom lärde mig att man skulle massera brösten morgon och kväll för att dom skulle bli större
  "blodcirkulationen får brösten att växa"..
  isåfall måste jag tamefasiken bara ha masserat ett bröst eftersom det ena är betydligt större än det andra:P SKIT tidning om du frågar mig

  SvaraRadera
 145. Det här känns jättekonstigt men jag läste VR i flera år, prenumererade nästan hela högstadiet och gymnasiet och jag kan inte minnas penntest eller någonting sådant... Men visst fanns det killpaneler. Kommer inte ihåg att jag någonsin reagerat negativt på det jag läst där! Jag ska gräva fram några gamla nummer och kolla.

  SvaraRadera
 146. Jag gjorde alltid febrilt att perosnlighetstest i den typen av tidningar för att reda ut "vem jag var". Ena gångne blev jag "kontorskvinnan" andra gånger fuskade jag för att få blit den "kreativa". Ooooerhört viktigt att man hade en tydlig personlighet som gick att kategorisera. Än idag får jag ångest av att jag inte har EN sitl och inte går att sätta in i ETT fack. Jag påverkar fortfarande inte mitt eget personliga uttryck utan i varje ny miljö eller i varje ny situation försöker jag lösa gåtan om vem jag är (som om det bara sitter i det yttre..) och varje gång slutar det med magont och ånger. Så mycket ångest jag hade sluppit utan det där.

  SvaraRadera
 147. Läste KP och Bamse under min barndom. Nu tycker jag att det är extremt roligt att läsa "tjejtidningar" som veckorevyn o.dyl.
  De delar ut gratisexemplar på universitetet ibland och jag och min pojkvän begrundar och skämtar om hur världen ser ut... Mest intressant är de sidor som handlar om "Hur killar tänker" Fantastiskt. ... "1 av 5 killar spelar tv-spel nakna"

  SvaraRadera
 148. Jag läste för högst tio år sen ett tips från VR eller en liknande tjejtidning om vad man kunde göra så att ens pojkvän/dejt inte skulle höra vad man gjorde inne på toan. Deras förslag var att vira in handen i toalettpapper liksom till en basebollhandske för att fånga bajset. Att hålla mitt eget bajs i handen var alltså bättre än att han skulle höra vad jag gjorde! Efter det så sjönk tack och lov mitt förtroende för tjejtidningar i allmänhet.

  SvaraRadera
 149. 20 år, och har just kommit fram till att det är inte killar som har satt krav på mig. Utan dessa jävla tidningar som har utnämnt sig själva till "killens åsikt". Stackars killar som fått smaka på min bitterhet..

  SvaraRadera
 150. "Det här känns jättekonstigt men jag läste VR i flera år, prenumererade nästan hela högstadiet och gymnasiet och jag kan inte minnas penntest eller någonting sådant... Men visst fanns det killpaneler. Kommer inte ihåg att jag någonsin reagerat negativt på det jag läst där! Jag ska gräva fram några gamla nummer och kolla."

  Det är väl det som är problemet. Att man INTE reagerade negativt på det då, utan i efterhand när man ser tillbaka. Då tog man bara in "informationen" och var nöjd men missnöjd med sig själv i det.

  SvaraRadera
 151. Jag minns också penntestet. Minns även tipsen om att är man tjock ska man inte ha bredrandiga kläder utan helst ska man bara ha svart och dessutom kort frisyr. Jag vet att jag tänkte på en tjocka mobbade tjejen i klassen som ofta hade bredrandiga tröjor och hoppades att hon läste VR, så kanske hon fick det lite lättare i livet. Hon hade iaf kort hår så nått gjorde hon ju rätt. Herregud mitt spån!

  Det jag minns tydligast är dock när kändisarna fick svara på vilka komplex de hade. Kajsa Mellgren hade komplex för sina håriga armar och jag sa omedelbart hej och välkommen till ett nytt komplex som jag aldrig någonsin tidigare hade tänkt på att man kunde ha. Jag visste inte att det var pinsamt att ha håriga armar men nu visste jag med all önskvärd tydlighet och sitter fortfarande och skäms lite då och då.

  SvaraRadera
 152. Jag sprang på en intressant arikel om herrmagasin via skepchick. det är ju också så man blir mörkrädd. speciellt i förhållande till vad "flickmagasinen" lärt kvinnorna.

  http://jezebel.com/5866602/can-you-tell-the-difference-between-a-mens-magazine-and-a-rapist

  SvaraRadera
 153. Det här var tre år sedan och räknas väl som modern tid, så veckorevyns nuvarande chefredaktör Linda Öhrn kan ju fundera lite över vilka könsroller och kroppsnojor de faktiskt reproducerar:

  http://www.veckorevyn.com/Sex--Relationer-23799/Vad-menar-han


  För att nämna en av många idiotiska artiklar.

  SvaraRadera
 154. Jag minns en FRIDA-ledare, skriven av dåvarande chefredaktör som började typ "Ja, ni vet hur det är när man har sex med sin pojkvän, man är precis på väg att få en orgasm som får millenniefyrverkerierna att blekna - och just då kommer han i stället! Så himla typiskt, och jobbigt. Man måste avsluta själv i smyg, liksom."

  Jag var 12, oskuld, och bara "Ok, det här är alltså något man ska känna igen sig i som tjej. Take note."

  Sen när man började ha sex var det kanske inte konstigt att det blev en del dåligt sex, som följd av uppfattningen att sex = heterosexuell penetrering, möjligtvis en avsugning, och det roliga tar slut när han är klar.

  SvaraRadera
 155. Mina systrar premunererade på Frida under nått år. Och såklart började jag som gick i 5:an (och dessutom redan hade väldigt dåligt självförtroende) läsa de tidingarna också. Det stod inget om penntricken, 5-kronan eller de andra tips ni andra fick veta när ni var yngre.

  MEN killpanelen lärde mig vad för kläder jag ska ha för att se sexig ut, vilka frisyrer som var fina och vilka som var fula, och vilken metod jag ska använda mig av när jag suger av en killes kuk. Jag som var en 12-åring mulatt fick komplex över mitt hår för jag hade inte det där långa platta hårsvallet som Frida-redaktörerna och Killpanelen skrev var fint.

  Och att de varje nummer skrev hur viktigt det är att min kropp ska se ut på ett visst sätt och om det den inte gör det SÅ DUGER JAG EJ.

  Det Frida (och veckorevyn som jag började läsa senare) lärde mig var att:
  - Jag inte duger för att jag har celluliter, apelsinhud och eksem.
  - Jag inte duger för att jag har dallriga lår.
  - Jag inte duger för att min rumpa är för hängig.
  - Jag inte duger för att mina bröst är för små och hängiga.
  - Jag inte duger för att jag inte sminkar mig, har påsar under ögonen och inte plattar mitt krulliga hår.
  Och listan fortsätter...TACK Frida och Veckorevyn för att ni lärde mig hur en RIKTIG kvinna/tjej ska vara och se ut! (Hetero, lydig och perfekt).
  Men som tur slutade jag med det skitet på sommarlovet när jag började läsa Ladydahmers otroliga blogg! :D
  Men mitt självförtroende är utom all räddning och det har den varit sedan jag öppnade den första Frida tidningen. Jag duger helt enkelt inte och det kommer jag aldrig göra. Någon som har ett bra bantnings-tips?

  SvaraRadera
 156. Tjejtidningarna suger - check. Ändå är det precis vad flertalet prepubertala flickor och fjortisar helst läser. Hade vi inte velat ha alla handgripliga test och tips, skulle vi inte köpt skiten. Själv läste jag Fridor (från typ 2000) i slutet av lågstadiet, minns inte särskilt mycket annat än dumma kompistest, killpaneler, fråga eva och klumpiga reportage om t.ex. hur ätstörningar kan smitta. Lite främmande spännande, sådär. Men när man själv kom upp i den mer lämpade åldern så såg man nog igenom skiten. Med vännerna råskrattade och parodiserade vi över dylikheter på biblioteket, utan att närmare fundera över hur verkligheten såg ut för trettonåringarna i bordet brevid.

  Annat tack kan väl riktas mot att jag bor i Finland och att tidningarna kändes passligt långt borta och att de som jobbar på tjejtidningarna här verkar ha mer ansvarskänsla och sinne för lämplighet (Demi t.ex. för den som mot förmodan kan finska). Och till min mer lesbiskt lagda sida, som aldrig intresserat sig för särskilt heteronormativa personer och ideal.

  Men i och med att jag inte rört en Frida/VR på ett bra tag, känns det lite snett att säga något alls. På VRs hemsida berättar dock flickebarnen idag glatt om sina onaniknep, någon vill ge sin flickvän en fontänorgasm och "att tillfredställa honom" betonas inte längre på samma sätt. De som fejkar orgasmer föreslås snällt ärlghet, "för jag förstår ju grejen med att fejka" och pojkvänner som tjatar om analsex ska få en dildo uppkörd där bak om de inte respekterar tjejens vilja. - "Egentligen ska du inte behöva gå så här långt, men den här killen verkar behöva det för att fatta."

  Så vad jag ville komma till är att visst, er uppväxt har varit jobbig, men det vi nu kan göra är rannsaka dagens tidningar och varför inte bloggar. Fast då kommer vi in på helt andra frågor, misstänker jag.

  SvaraRadera
 157. Tror inte att allt beror på dem tidningarna, men klart att de påverkar. Står ingen direkt man inte skulle kunna klara sig utan i dem. Men om man tänker på alla bilder på nakna kvinnor som finns så har alla de "perfekta brösten". Det finns ideal både för kvinnor och män på hur vi ska se ut för att vara godkända och "perfekta"

  Jag har alltid haft ojämna och hängiga bröst. Tyckte att det var jobbigt (Kan fortfarande tycka det ibland) men jag brukar tänka att jag föddes sånn här. Det är mina gener, så varför skulle jag inte tycka om mina bröst? Dem är perfekta!

  SvaraRadera
 158. Intressant blogginlägg, och väldigt kul att läsa allas kommentarer. Jodå, penntricket kommer jag allt ihåg, och att stå med fötterna 5 cm ifrån varandra och då skulle låren inte nudda varandra, annars var man för tjock. Händer än idag att jag ställer mig så, bara för att testa. Låren går ALLTID ihop, och så känner man sig ännu lite tjockare än man gjorde innan. Tack så j-a mycket VR (och FRIDA för den delen).

  SvaraRadera
 159. Jag minns också penntestet. Själv fick, och får ännu, snarare in ett helt pennfodral där. Nu skrattar jag, som 14-åring grät jag.

  SvaraRadera
 160. Börjar nästan grina när jag läser alla kommentarer. Och vill berätta en grej som kanske låter, ja, fånig, men kanske också är viktig.
  Jag läste Veckorevyn från att jag var rätt liten för mina föräldrar jobbade på Bonnier och fick med sig en massa av deras magasin hem. Och jag minns att jag från början tänkte att tidningarna var helt idiotiska även om de lockade mig, att jag såg igenom det hela. Vilket inte berodde på att min hjärna var särskilt välutvecklad, utan på att min morsa visade feminism i handling hela tiden.
  Hon bara: "jag kanske har hängbröst, det lilla som finns att hänga med, men herregud behå SKAVER ju, jag GILLAR inte behå". Hon tyckte om att klä sig och sminka sig och sprang ofta runt i högklackat, men kunde också skita i det.
  Hon sket i vad folk tyckte, sket i att vara trevlig mot idioter, sket i att vara smal för hon gillade god mat. Jag märkte att det inte alltid var okomplicerat för henne, men lärde mig också att det var naturligt för en kvinna att kräva respekt och att leva för sin egen skull, inte bara för andras.
  Jag minns när jag var typ åtta år och hon föreläste för mig om vikten av att gå sin egen väg, tjäna egna pengar och aldrig vara beroende av en man hur mycket man än gillar dem. Jag fattade ingenting förutom att det var viktigt.
  Så ni som får barn och blir överväldigade av skitvågen som slår emot dem, tänk på er egen makt och ert eget goda exempel. Ni själva kan verkligen göra skillnad, men jag tror inte det räcker med att peppa ungarna, utan man måste också visa själv.

  SvaraRadera
 161. Oj vilken flaschback man fick. Jag hade glömt allt, men dessa skrämmande historier gör att jag kommer ihåg och även förstår varför tjejer i regel har så dåligt självförtroende.

  SvaraRadera
 162. Är det någon som kommer ihåg tidningen "Silikon"?
  Den var (enligt mig) värre än både VR och Frida.

  SvaraRadera
 163. Det sjukaste (och får de verkligen göra sådär) jag läste var en "inne och ute"-lista. Nummer 1 på ute-listan var "att vara religiös - inte så hett att knapra oblater längre". Herregud, förvirrad 15-åring, vad ger det för bild? Att alla religiösa är töntiga? Veckorevyn har verkligen en fantastisk syn på människor... Inte.

  SvaraRadera
 164. Nu vet jag att det var ett tag sedan du skrev det här inlägget, men det är ju fortfarande aktuellt.

  Jag vill tacka VeckoRevyn för att de under min tonår, då jag kom över ett gäng av syrrans exemplar, fick mig att tro att alla i min ålder hade sex. Eftersom jag själv aldrig riktigt hade funderat över det tidigare blev jag riktigt stressad när jag blev tilldelad denna insikt - hade jag under mitt fotbollsspelande och aktiva deltagande i min och bästisens "anti smink-klubb" missat att alla andra gjorde det? Var jag fullkomligt onormal och skulle skämmas? Uppenbarligen.

  Så mycket att jag sprang ut och låg med första bästa kille som jag kunde hitta för att bli av med den där fruktansvärda oskulden, som tyngde mig så med skam. Alldeles för tidigt (16 år, men det var alldeles för tidigt för mig), vilket resulterade i att jag fick en rad sjuka relationer - dels tills sex, som jag fortfarande idag som 30-åring kan få ångest över och se som ett "ont måste" ibland. Men jag fick även ett väldigt skevt förhållande till killar, då jag allt för länge drog ett likamedtecken mellan sex och kärlek. Jag förstod aldrig varför jag aldrig kunde bli älskad, utan bara utnyttjad, och lade även den skammen på mig själv.

  Och slutligen vill jag rikta ett djupaste tack till VeckoRevyn, för att allt detta även satte enorma spår på min självkänsla. Med all litteratur om hur man ska stärka sin självkänsla, hur man behandlar sig själv med självrespekt och hur man ska älska sig själv precis så som man är, har jag blivit riktigt litterär. Jag vill avsluta med ett litet tips - kanske skulle ni kunna rikta in er på sådana budskap direkt i er tidning, så slipper dagens läsare omvägen?

  SvaraRadera
 165. Liknande tidningar (men även samhället i sig) har lärt mig att jag oavsett bantning alltid är för stor, för tjock och för kort. Som barn kände jag mig ständigt utanför och fel eftersom jag var större än alla andra (i mina ögon). Detta sitter kvar och jag kan ha perioder där jag är manisk om hur jag ser ut, vad jag äter och hur andra ser ut i jämförelse. Jag vet bättre. Jag är bra och snygg och min kropp klarar av att lyfta tunga fodersäckar eller att gå i flera timmar med hunden. MEN jag är aldrig nöjd. Finns alltid fel. Och jag är inte ensam om den här ångesten, besattheten och frustrationen. Men jag blir FÖRBANNAD när folk försvarar de här sjuka normerna och idealen. LÄGG AV FÖR FAN, öppna ögonen och lyssna på våra erfarenheter.

  SvaraRadera
 166. Alltså hahaha jag var strikt förbjuden att läsa tjejtidningar så jag blev helt besatt av dom, och jag njöt som fan när nån kompis hade VR eller Frida hemma. Kändisar! Mode! HEAVEN! Lyckades på nåt sätt ignorera allt problematiskt och tog inte åt mig av nåt negativt alls, osannolikt nog. Det enda jag minns vad gäller råd är när de skulle intervjua killar om Vad Killar Gillar och en av de som svarade sa att han skulle tycka att det var ascoolt att dejta en tjej som var längre än honom, eftersom han själv var 193 cm lång (som svar på frågan om de skulle kunna dejta en tjej som var längre än dom). Det gjorde mig glad! /cool story bro

  Komplex fick jag istället av "vuxna" modetidningar som Elle, för där var alla modellerna så märkbart mycket smalare än de i t.ex. Frida.

  SvaraRadera
 167. Jag fick lära mig att om man ville ha snygg rumpa skulle man undvika att sitta och ligga på rygg.

  SvaraRadera