torsdag 29 september 2011

SamhälleströttmanUnderbara Clara visar en snygg Dagens. Ramaskri, pojkbarnet har klänning! En sån banal sak som att klä sitt barn, va fasiken det ska göras på nåt sätt, blir upphov till en debatt som luktar 50-tal. Inte på ett pudrigt pastelligt sätt, utan på ett väldigt unket sätt.


Hur hanterar ni det? Det bakåtsträvande, exkluderande, sexistiska och homofoba. Det som får blodet att rusa. Jag kan inte hantera det längre. Ja, inte just nu i alla fall, kanske i framtiden, kanske inte. Mina ögonlock blir tunga, så tunga. Horisontellt läge och djupandning. Kanske är jag rädd att spricka, på riktigt spricka av frustration. Gatan kommer spärras av för att skyffla ihop det som en gång var en kvinna, en kvinna som till slut sprack av frustration.Jag kan inte längre initiera till debatt. Jag har slutat tro att det kommer bli bra. Jag kan bara fortsätta göra.

7 kommentarer:

 1. Jag känner precis som du just nu.
  Och det är så förbannat synd. :/

  SvaraRadera
 2. Håller sååååå med. OCh jag blev klart gladast av Samuels kommentar! Tänk om alla kunde fatta detta enkla. Vilken bra värld vi då skulle ha!

  SvaraRadera
 3. Åhh, vad jag känner igen mig! Särskilt när man jobbar i skolvärlden möts man hela tiden av ord som "Hora" "blatte" "bög" "Neger", och det är bara så många konflikter man orkar ta varje dag.. Idealisten inom mig skriker, medan pedagogen fokuserar på undervisningen. Får se om jag spricker snart..

  SvaraRadera
 4. Du inspirerade mig.. ;)
  http://gronagrenen.blogspot.com/2011/09/de-harda-orden.html

  SvaraRadera
 5. Jag känner som du. Jag orkar inte. Vill bara låsa in mig och inte träffa folk, får som ett svart hål i magen av att läsa skiten.

  SvaraRadera
 6. Jag haller med. Och snubblade just over den har videon som eventuellt kan fa dig mindre uppgiven? Tama ravar som husdjur!

  http://www.youtube.com/watch?v=d1G2yZMUNUQ&feature=player_embedded

  SvaraRadera