tisdag 15 mars 2011

förnöjdsamheten på Paddan


Min mamma besitter många fina egenskaper. Hon kan bli arg, ifrågasätta, trösta, inspirera och vårda. Men med en grundläggande förnöjdsamhet konstant närvarande. Bilden ni ser ovan visar en familjesemester gone bad. Paddan i Göteborg, stort missnöje i tre fall av fyra. Men mamma är förnöjsam. Och nu i efterhand, nästan 20 år senare, så minns jag turen med Paddan med glädje, för hennes förnöjsamhet räcker för oss alla. Det syns ju.
Och ps, det är fritt fram att håna min frisyr.


6 kommentarer:

 1. Att vara förnöjsam på paddan är fan beundransvärt! Diggar allas frisyrer och kläder, det är härlig nostalgi för min del.

  SvaraRadera
 2. Underbart att få höra historien som bilden så rikt illustrerar. Helt plötsligt börjar man fantisera om hur din mors förnöjsamhet visar sig i andra situationer.

  SvaraRadera
 3. Klara (klaralykke.blogg.se) sa...

  Helt jäkla underbart/härligt/fint !

  SvaraRadera
 4. förnöjsam är ett väldigt fint ord. Och din mamma illustrerar det så bra. Med sig själv. Underbar bild.

  SvaraRadera
 5. Men jag surade under Paddanturen. Har riktiga argbilder från den båtfärden. Hehe.. Vet du Karin, jag får nästan lite abstinens om jag inte kollar in hos dig. Blir alltid glad!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. världsklass! weltklasse! fullständigt amazing! (superlativen räcker liksom inte till!) vi känner inte varann du och jag, men så mycket glädje och skratt som den här bilden har skänkt mig under de senaste 10 min kan jag leva på länge! den förnöjsamma mamman är bara wunderschön! (vet inte varför jag blandar in germanska uttryck så här sent på kvällen, men de förstärker så bra känner jag.)

  kram, tack och hej!

  annakarin

  SvaraRadera