fredag 30 april 2010

Trevlig valborg!

Photobucket

Nähä..

Sjukt dålig stil av vädergudarna. I min nya gula kavajack huttrar jag så tänderna skallrar. Så jag såg inget annat val än att göra ytterligare en investering på jackfronten. Nu blev det en redig kokong-jacka i våfflat tyg från asos. Vi får se nästa vecka när den dimper ner i brevlådan om jag blir nöjd eller om jag skickar tillbaka den och gör slut med konceptet jacka en gång för alla.

Den där AngelaIbland hör man att Angela Hewitt skulle vara Glenn Goulds efterföljare. Att hon är tillräckligt bra för att få jämföras med Glenn. Men jag tycker Angela visar Glenn var skåpet ska stå. Fast såklart var Glenn också fantastisk. Vi säga att dom är bra på olika sätt. Min kärlek till Angela främjas också av hennes grace och det faktum att hon ofta har kläder i sammet. Åh Angela, låt mig pussa din hand!

torsdag 29 april 2010

Fin vän x2

Jag fick ett paket! Vackert dekorerat med en gyllene val!

Och inuti det prassliga papperet, en ny vän!

Världens bästa brosch från världens bästa kvinna!

Elefantharen


Jag gillar det som kommer i diffusa skepnader. En del blir förbannade. Tillåt mig nu bli lite filosofisk. Världen vi lever i är relativ, och det vi har förmåga att ta in som sanning och verklighet är styrt av språk, tradition och emotioner. (se tex detta inlägg). Men ibland kommer saker och personer i vår väg som bryter mot det vi menar vara sant och rätt, och då är det upp till oss själva hur vi ska hantera det. Oftast vill vi få en verklighet och en sanning serverad till oss. Hur vi reagerar när så inte blir fallet kanske kan jämföras med hur många känner då de ser en film med oklart slut. "Mäh, ööh, den kan ju inte sluta så, jag måste ju få veta hur den slutar!" istället för "Se där, jag förväntas tänka och tycka själv, trevligt!".

Jag föll direkt för tavlan ovan, när jag hittade den i en antikbod. Och då jag ofta går på impuls var den snabbt nerplockad, betalad och uppsatt i mitt vardagsrum. Och jag tittade på den, mycket och länge. Men vad var det egentligen? En hare? En elefant? En snabelsäl? En skvaderfisk? Slutsatsen blev, jag har ingen aning vad det är, but I like it!! Det är en skön känsla som man kommer långt på.

onsdag 28 april 2010

Kattminnen

video

Klart katterna ska ha en speldosa!
Sov sött!

tisdag 27 april 2010

Jag samlar

Dessa söta sockerägg har legat länge i vårt hem, utan att kläckas.
Men tittar man närmare kan man ändå se vad som finns däri:


Jo, för alla har små titthål!


I denna gömmer sig en blyg liten kyckling bredvid ett rosa och ett grönt sockerägg. Ägg i ägg = kannibalism?


Kycklingen i detta ägg är mer trumpen och vill vara ifred. Låt gå.


Vadan detta? En roskindad liten pojke med tjusig hatt? På väg upp ur en gräsmatta? Otäckt!


Och denna är den bästa! En hel trägård, och i mitten en liten spegelblank pöl med en liten liten anka. Naaw...

Karin är..?

Känner man sig osäker på sina inre kvaliteter är ett tips att googla sig själv. Inom citationstecken skriver man "Karin är" och www kommer berätta för dig vem du egentligen är. Lika trovärdigt som en spådam fast mycket billigare! Mitt resultat:

Karin är hjärnan bakom det hela.

Karin är inget unikt olycksfall i arbetet.

Karin är ingen nickedocka.

Karin är trettio och mår under omständigheterna bra.

Karin är en öppen och gladlynt person, hon ger ett ungdomligt intryck.

Karin är sämsta matteläraren on Facebook.

Karin är helt orange.

Karin är mycket skeptisk.

Visst är det fantastiskt?! Prova själv!!

måndag 26 april 2010

Helgens skatter

Detta är helgens alla fynd!!

Svart sammetshatt med flor och blanka blå veck. 50:- !!!!!
Den ska jag ha varje dag under min semester, även när jag gräver i trädgårdslandet och tar ett dopp i sjön.

Fånig aprikos hund med pingla runt halsen, röd liten tunga och stolt svansföring.

Rädd liten souvenirbjörn. Måste ha varit med om ett trauma.

Vackert fat med en lycklig fisk. Här ska jag försvara mina hårspännen.

Turkos skål i pressat glas. Tomaterna är dock nyproducerade.

Allt är guld som glittrar


Jag köpte för ett tag sen en gammal matt smutsig liten ring med en repig och trasig glasbit. I veckan hämtade jag ut den från guldsmeden som har bytt ut stenen mot en gnistrande fusk-diamant och har polerat den så den blänker. Diamant eller inte, bara det glittrar är jag nöjd!

Filmdebuten!

video

I går skedde min filmdebut! Skräckboden är ett nervkittlande epos om en kvinna, en man som heter Jörgen, en redskapsbod och en häcksax. Enjoy!

söndag 25 april 2010

Sanningen om spinningen

Ja.. Som sagt var så har jag varit på mitt livs första spinning-pass. Skrytmorsan var sjukt laddad, och ovetande som jag var drogs jag med och tyckte att det kändes härligt att åka och spinna! Skrytmorsan hade dagen till ära skaffat en tatuering (en gnuggis) och såklart var vi tvungna att fota våra matchande armar innan vi åkte. Bildbevis ovan. Detta resulterade i att vi kom fram lite sent, så väl på gymmet var vi tvungna att springa uppför trappan till omklädningsrummet. Redan här anade jag oråd. Att i snabba kliv avverka två trappor kändes i benen. Ja, mina ben darrade innan jag tagit mig in i spinning-salen. Så började det. Jag cyklar ju varje dag och hade tidigare trott att jag här skulle få tillfälle att visa hur en slipsten ska dras. Vi cyklade, cyklade och cyklade. Instruktören skrek och tjoade, och ville få oss att tro att vi befann oss mitt i en cykel-tävling. Jag sneglade på Skrytmorsan. Jo, hon hade bra fart, spänst i trampandet. Jag tittade ner på mina egna lår, dom darrade. Svetten rann, ja den riktigt droppade. Eller var det mina tårar? Kanske en blandning. Nu är vi halvvägs, ropade instruktören. Det snurrade i huvudet. Det går inte väste jag till Skrytmorsan. Jo, du kan sa hon. Jag trampade och trampade. Trampade tills 55 minuter gått. Sen var det slut. Och jag hade inte krypit ut hulklandes. Jag vann! Guldmedalj till Karin! Vi ska dit igen nästa söndag.

I gott sällskap

I morse var jag på mitt livs första spinning-pass!
Det firar jag med att rulla runt i godis.

Kavajack


Som jag letat efter vårjacka. Eller skulle jag välja kavaj i år? I stans alla butiker har jag sprungit, krafsat bland galgarna, men allt har känts fel. Så igår när jag gick in på en second hand butik slog det mig, det jag behövde var ju en kavajack. En gul kavajack med trekvartsärm. Jag är mycket nöjd!

lördag 24 april 2010

Textur

Jag har ingen koll på trender, annat än det jag snappar upp i Jersey Shore och Room Raiders. Jag har slutat bläddra i Elle och Vogue. Inte för att jag tycker det är dåliga tidningar, jag har helt enkelt inte tid eller motivation. Och min ständigt växande tant-inställning till livet gör att jag inte bryr mig särskilt om vad som är hippt och trendigt. Det jag faller för är som regel sånt som väcker känslor och minnen av sånt som jag vårdar ömt. Missförstå mig rätt, jag gillar att vara fin, men jag litar totalt på min egen förmåga att avgöra vad som är fint. Just nu är jag svag för texturer. Tunna tyger med vävda prickar, tjocka sammetstyger och bäck-och-bölja! A och O kommer dock alltid vara bekvämlighet. Att ha på sig trånga linningar och stickiga koftor gör mig olycklig, trumpen och håglös. Nä, snyggt och mjukt ska're va!

Nos mot nos

Nos mot nos är ett bra sätt att vakna på.

fredag 23 april 2010

The life changing bear

Alla har vi våra saker som vi tror skulle bli livsförändrande för oss. Typ, bara jag gjort det kan jag dö lycklig. För mig är det björnen. Kan detta år bli det år jag får se den? Det närmsta jag kommit en vild björn är en bajshög i en tallskog och ett fotstår på ett kalhygge. Det gav mig kalla kårar och glädjepirr i magen. Om jag verkligen ser den kommer jag förmodligen kräkas, sedan bajsa en klick, och slutligen lägga mig ner och blunda. I can't wait!

En elefant...


...får idag balansera på mitt halsband.

torsdag 22 april 2010

Safety dance?

Strassifierad

Idag kom tillfället att inviga mina nya (fast gamla) solglasögon.
Ryms det strass skall det vara strass!

Garbage Pail Kids

Det som gällde på 80-talet var Garbage Pail Kids. I mina ögon är dom fortfarande lika roliga, om inte ännu roligare. Framför allt kan jag hantera dom bättre idag. Som barn kunde jag gråta över hur söt Oliver Twisted var och bli arg på Barfin' Barbara för hon var så äcklig. Nu är min relation till dem (ja, jag vet att de är pappers-kort) sundare. Här är tre som representerar mig bra:

Sara Slime är söt och har morotsrött hår, precis som jag!! Och precis sådär känner jag mig på en varm sommardag, värme får mig att vilja falla ihop i en sladdrig hög.

Ancient Annie är en gullig russin-gumma, precis som jag!! Hon/jag uppskattar gulliga djur, pärlhalsband och diamanter.

Brainy Brian är smart och bedårande, precis som jag!! Vi har båda tvångstankar att öppna saker för att kolla hur de ser ut inuti. Som en riktig vetenskapskvinna eller seriemördare. I detta fall vetenskapskvinna.

Jag och maten

Jag är väldigt restriktiv när det gäller mat. Det gäller dock inte kvantitet utan kvalitet. Petig men matglad skulle vi kunna sammanfatta det. Jag gillar ca fem sex saker. Och så äter jag bara det, tills kanske en ny matkomponent smyger sig in i mitt tunnelseende, och då byts en gammal komponent ut mot denna nya. Det jag gillar 2010 är ost, smör, potatis, ostkrokar, coleslaw, svamp och pastasallad. Nämligen denna pastasallad:

Det du behöver är pasta (obs, mycket viktigt att den är snygg och har en alternativ form), fetaost, tomater, avokado, paprika, fetaost, quornbitar & dressingmix (här brukar jag släppa loss och använda två olika dressingmix; balsamico och italiensk. Jodå, Karin knows how to party). Plus ingredienser till tsatsiki. Koka pastan, stek quornbitarna, hacka allt annat i exakt lika stora kuber. Skulle några kuber avvika från standarden, lägg dem i en separat skål som andra kan få äta från. Blanda i dressing. Servera med tsatsiki. Denna mat bör ätas framför TV:n. Program som matchar maten är Antikrundan, Jersey Shore och Flipping out.
Bon appetit!

onsdag 21 april 2010

Uppdatering


Vi avblåser Expressen-artikeln.

Konsekvenser av vulkanen

Ja, många är vi som har drabbats av det svarta molnet, jag är i alla högsta grad delaktig i den förtvivlade skaran. Vi läser i tidningarna om människor som får sova på flygplatser, som missar viktiga möten och om människor som nu börjat känna av sin astma när de går ut för att ta en cigg. Jag tillhör gruppen som media har utelämnat. Det verkar som att flygbolagen valt att prioritera att ta med människor när de flyger över Nordsjön, framför Kjolen (med stort K) som jag beställde från England för drygt en vecka sedan. Och försök inte lura mig, jag vet att man fortfarande kan sätta sig i en båt och ro över för att sedan ta tåg upp till Umeå för att leverera min kjol, men ni väljer att låta bli!! Förstår ni inte att sommaren inte kommer förrän jag har detta blomstrande tyg runt min rumpa?! Har den inte kommit i eftermiddag ringer jag Expressen.

Sssssnake

Idag fyller Snake 31 år!!
Han är mitt hjärtas guld, och jag är hans!
Grattis till dig Snake, och grattis till mig!

tisdag 20 april 2010

Shrimpalicious

Vi har på ganska kort tid bjudit hem två katter till vårt hem, men vi har haft djur ett bra tag, nämligen räkor. Räkor är fantastiska djur. De har humor, självinsikt och är kelsjuka. Näe. Men dom är väldigt roliga att titta på. Dom simmar genom att fladdra med alla sina små ben, och så gillar dom att krafsa på saker.

Här sitter en räka på en mossboll och kikar:
Dom gillar också att sitta på pinnar, och kika:

Vissa av dom har komplex för sina näsor,
vilket brukar gå över när de mognar till sig:

Ja, som ni ser är dom precis som vi, bara lite sötare.

Att bli vuxen

Att bli äldre är bra. För med åldern har det kommit en nöjdhet. Ofta lever vi våra liv i strävan efter att våra liv ska bli något annat, som ibland kan vara ganska diffust. Kanske en ny bil, ett stort hus eller en snyggare näsa. Jag upptäckte på högstadiet att min näsa är större än genomsnittets. Utan att vidare utvärdera den insikten blev det till ett elände och foton fick bara tas framifrån. Men med åldern kom förmågan att stanna upp och fundera. För när jag tänker på det är ju allt så bra: min mysiga lägenhet, mitt roliga jobb, min kära sambo, mina fantastiska vänner, min varma familj, min mjuka mage och även min (marginellt större än genomsnittets) näsa. Väljer jag att se allt i mitt liv som en helhet blir ju summan så mycket högre än beståndsdelarna!
Och med den insikten transformerades näsan till att bli min kronjuvel. Jag är så vansinnigt nöjd, och det är så skönt!

måndag 19 april 2010

Inför kvällens aktivitet

Jag är nu en av hedersmedlemmarna i Umeå Vobbler-klubb, vilket kräver badmössa. One size fits all? Njaaa, tror ni verkligen det..


Jomen titta, det gick ju bara fint, och ansiktslyft fick jag på köpet. Pärlorna tillhör också Vobbler-klubbens lagdräkt.

notering: Vobbler-klubben består hittills av mig och Skrytmorsan. Vi kommer hålla auditions för nya medlemmar inom en snar framtid.

Anders och konsten

jag, maria & anders


Vår storebror Anders är bra på mycket! Han har en frodig skäggväxt som gör mig och alla andra avundsjuka. Från en dag till en annan kan han gå från Strindbergs-mustach till skepparkrans. Han är modig och reser kors och tvärs för att föreläsa och berätta. Och så är han duktig på att laga mat. För stunden är han inne på något som jag förstått som nån slags fattigmans-Sverige kost med hemmagjord blodpudding (vansinne!!) och sladdriga aladåber (roligt!!). Framför allt är han duktig på konst, och kan titulera sig verksamhetschef och curator vid Museum Anna Nordlander.

Anders delar min passion för att rota i loppislådor, och har bland annat gjort följande tre fynd, alla tre lika fantastiska:


Två fantastiska signerade foton av fotografen RinRin (en kvinna som Anders visste namnet på, men som jag har glömt) . Tango & Prinsen. Jag tror Anders sa att han betalade 10:-/styck. Andnöd!!!!


Och detta foto med en fantastisk farbror med en fantastisk basker, sittandes på en fantastisk kamel, bredvid en man med ett fantastisk leende. Och i bakgrunden: en äkta pyramid!


Och vet ni vad! Alla tre finns i mitt hem! På något sätt har jag fått låna dom, och åren har gått. Varje gång vi kommenterat dem har jag fått panik och varit beredd att lägga mig ner och skrik-gråta för att slippa lämna tillbaka dom. Men han har aldrig sagt nåt. Jag tror han gillar att jag gillar dom så mycket. Och jag gillar honom!!

Hurra för Sirpa!!

Idag fyller Sirpa två år!! Det firar vi med tårta och paket. Av mig får hon grytunderlägg och plåster, vilket tydligen är vad som gäller när man är två år. Sirpa passar på att hälsa till mina bloggläsare: Musse bort prutta mulle äta boppa usch.

söndag 18 april 2010

Söndagen hittills

Söndagar brukar vi ägna åt att titta på denna bonad, sucka och äta tråkig mat.

...


Ha, skojja ba!! Jag och Skrytmorsan började dagen med bubbel och friska simtag.


Sedan begav jag mig hem för att svida om för KALAS!!

Söndagens godis: geléhallon

Söndagens bakverk: princesstårta

Söndagens mest uppskattade födelsedagspresent: gult paraply.

Och ännu är kvällen ung!!