onsdag 31 mars 2010

Motljus

När jag cyklade till jobbet i morse blev jag svettig i pannan, och fick kasta mössan i cykelkorgen. Och när jag skulle hem fortsatte det, solen fick mina ögon att kisa och isen jag rullat fram över på morgonen var nu slask. Impulsen var att lägga mig ner på knä och klappa den fina, fina asfalten. Idag kom våren, fräknarnas tid!

Kuddarna

Peter Forsberg som korsstygnsbroderad kudde, han gör det så bra.Och en kudde till mig själv. Visst känns känslan igen?

När det blir sommar

När det blir sommar...


...ska jag sova länge. Sträcka ut alla kroppens delar under täcket innan jag stiger upp. Och inte stressa i badrummet.Kanske blir det utflykt. Barbent blir det i alla fall.


Vi ska titta på det som är grönt, och lukta på tallarna.Och picnic! Fast inte på filt på marken, man är ju ingen spänstig tonåring heller! Nä, vid ett picnicbord, med kaffe i termos och tvillingsyster Marias kanelbullar i en plastpåse.

tisdag 30 mars 2010

På en tisdag kan man...

Bada bubbelbad.


Måla naglarna i snyggaste färgen för stunden: Essie Soiree Mauve


Krypa ner i renbäddade lakan och läsa om en utopi om den formbara människan och det genomskinliga samhället.

Som en anka på posten

Denna bryska lilla porslinsanka har flaxat över Atlanten för att idag slå sig till ro bredvid mina pelargoner. Vi skrattar högt åt hans taffliga försök att hota oss med sina små hyttande nävar, men väljer ändå att inatt sova med ett öga öppet...

Ursäkta, du har nåt i håret...

Jag gillar handarbete, jag ÄLSKAR handarbete, jag vill ge handarbete en PUSS.. på handen! (för att nästan citera den briljanta dokumentären Bomber och Granater, Knivar och Gafflar). Jag har alltid flera projekt på gång, smyger iväg till garnaffären på lunchen, klappar de mjuka garnerna och väljer ut de bästa färgerna på broderigarn. I Karins konstgrepp kommer jag kontinuerligt försöka briljera med mina skapelser. Det är en anledning till skapandet; att visa vad jag kan. För jag är duktig, jag kan tyda de svåraste mönster och hantera de tunnaste spindelvävsgarner. En annan anledning till skapandet är den meditativa. Att stänga av tv:n, lyssna till bra musik och helt och hållet gå in i avig, räta, avig, omslag, räta. Det blir som ett mantra. Den tredje anledning till skapandet är slutresultatet. Oftast skapar jag åt andra. En Peter Forsberg-kudde, broderad i tusentals små stygn för att visa att jag vet att du älskar Peter Forsberg och jag älskar dig, en likadan mössa som min, för att visa att visst hör vi två ihop?, en mössa som visar att jag har förstått exakt vilken gulfärg det är du gillar. Kärleksgåvor!

Topp 6: klänningar

Klänning är det bekvämaste plagget. Roligast är att köpa vintage.

Här var jag tvungen att utöka min Topp 5 till en Topp 6, man vill ju inte göra någon av finklänningarna ledsen eller kränkt.

1. Solklar etta blir denna blanka hemsydda blåa kreation. Är gissningsvis
från 50- eller 60-talet. Har förmodligen ägts av en ung dam med drag som liknar Liesl i Sound of Music, fast med en trevligare pojkvän.


2. Svart sammet och spets. Denna klänning, som jag ändå gissar är typ 70-tal, matchas med ett martiniglas eller en flaska påskmust. Sammet gör att
du gärna klappar dig själv, vilket bör begränsas i större sällskap.


3. Denna gröna skapelse från50-talet flaxar upp när man går och visar en gul plisserad underkjol, bra för danser som går ut på att snurra. Har förmodligen ändå ägts av en snipig amerikansk dam som var syrlig mot servitörer. Man får gå på magkänslan.


4. Lite andravärldskriget-känsla över denna välanvända mjuka bomullsklänning.


5. Den enda nya klänningen på topp-listan.
Prickig granitgrå sidenklänning med lagom mycket volanger.
Köpt på Anthropologie, av märket Moulinette Seurs.


6. Klassisk 50-talsklänning i draperat crepe-siden. Jag kallar den Anna-Lena.

måndag 29 mars 2010

Topp 5: Broscher

Accessoarer, mmmm. Här kommer min topp 5 vad gäller broscher.

SONY DSC

1. Grön rosett. Har liknats vid slemmet som så ofta förekom i Ghostbusters.

SONY DSC 2. Sniglar. Införskaffade vid två olika tillfällen, men helt klart kommer de från samma släkt.

SONY DSC 3. Ledsen ko som spelar gitarr.

SONY DSC 4. Glamorous dog pooping.

SONY DSC 5. Sofistikerad ros med strass och emalj. Strass och emalj, mmmm…

Miniatyrer

Jag har alltid varit oerhört faschinerad av miniatyrer, och då menar jag saker och inte folk. Inte så mycket att göra, utan att titta på. Jag kan stirra in i ett dockskåp i timmar, få hjärtklappning av en tågbana eller jubla högt av glädje när någon japan lyckats karva en Jesus-staty av ett riskorn. Vari denna kittlande glädje kommer ifrån vet jag faktiskt inte. Kanske beror det på överraskningsmomentet, att se något obetydligt som sedan visar sig vara så arbetat, om man stannar upp och tittar.

(halsbandet har jag köpt på Etsy)

Turban

Bästa huvudbonaden är som bekant turbanen. Med sin nonchalanta elegans lyfter den vardagen till precis lagom höjd. Min favorit är denna turkosa. Den rosa hysteriska är ännu inte min, men kanske kan bli. Var turban har sin tid.

Pynt
Jag har en svaghet för pynt. Knatade nyss iväg till Hemköp för att köpa lunch, kom tillbaks med 12 påskkycklingar. Dessa har jag nu placerat ut på mina kollegors kontor, som en kärleksgåva till var och en.

I vårt hem låter vi julpynt och påskpynt sitta kvar året runt. Praktiskt och snyggt.Grattis till mig själv till födseln av Karins konstgrepp. Det känns omtumlande men härligt. Här kommer jag skriva om roliga saker jag sagt, om snygga saker jag köpt, och om roliga djur. Väl mött!