söndag 17 oktober 2010

Om SirpaJa! Här kommer första svaret på era frågor. Vem är egentligen den där Sirpa? Hon är till 25% mitt barn, men det måste såklart förtydligas.

Sirpa tillhör, på papperet, min syster Mary och hennes boyfriend PY. Men eftersom jag och Mary är tvillingar säger genetiklagen att Sirpa till 25% är mitt barn. Eller? Jo... Men officiellt är jag Sirpas moster, och jag gör allt hon säger åt mig att göra. I det gamla Sverige skulle jag kallats "barnets slav", men med mer modern lingo säger man "moster".

Sirpa är det bästa som hänt mig, och jag får svår abstinens när det går mer än ett par dagar utan att jag får stryka hennes små mjuka kinder, ligga stilla medan hon sätter plåster på alla antydningar till blåmärken på mina ben, dansa medan hon spelar på gitarren som en ståbas, och morrande får krypa runt på golvet som hennes alldeles egna monster medan hon tjuter av skratt.

Samtidigt som hemska rubriker i tidningarna, där barn far illa, får det att knyta sig i magen på ett alldeles nytt olidligt sätt, så har mitt hjärta växt till något underbart nytt. Där ett litet leende på en liten tjej räcker för att älska livet.

7 kommentarer:

 1. Syskonbarn is the shit! Man kan skämma bort dem och älska dem till oändligheten!!

  SvaraRadera
 2. att vara någons tante är helt klart bäst i världen.

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att ni två har varandra!

  Blev rörd av ditt svar... och du, de syns verkligen... alla 25 procenten.

  Kram till er båda

  SvaraRadera
 4. ja det är precis så jag har tänkt henne.
  dina ord har ekat som vore de mina egna.
  så som de var när jag fick mitt första syskonbarn då bodde vi båda i umeå och jag var verkligen tvungen att träffa henne minst varannan dag annars gjorde det ont.

  sirpa ser ut att vara väldigt fin.
  särskilt på den nedre bilden strax innan hon ska svälja din näsa.

  moster – den sortens slav man gärna är.

  SvaraRadera
 5. Fint :)

  Lite nyfiken är jag på hennes namn: Sirpa. Det är väl ganska finskt? Hur kommer det sig att hon heter det?

  SvaraRadera